Separam albusul de galbenus,batem albusurile spuma cu un praf de sare si treptat adaugam zaharul mixam pana se face ca si o compozitie de bezele ,adaugam galbenusurile si apa eu din acest pas nu mai folosesc mixerul ci o spatula si amestec usor din interior spre exterior.Faina cernuta o amestec cu praful de copt si nuca de cocos adaug treptat la fel amestec usor pana se incorporeaza toate ingredientele.
O tava rotunda de tort cu pereti detasabili pun in ea hartie de copt torn compozitia si dau la cuptor primele 5 minute las flacara mare apoi micsorez flacara il lasam la copt pana devine maroniu si bineinteles facem testul cu scobitoarea.
Cat timp blatul se raceste voi face crema.
Ciocolata o rupem bucati si o topim eu mereu la microunde cu 1-2 linguri de lapte insa se poate la fel de usor si pe baie de aburi.
Bat frisca cu un capacel de esenta de vanilie dupa care adaug ciocolata topit mixez la viteza mare apoi dau la rece.
Am taiat blatul in trei parti .
Punem laptele la foc mic adaugam zaharul si nuca de cocos,daca doriti mai dulce siropul puneti cat zahar credeti fiecare ,Am insiropat blatul lasam putin sa intre bine in el apoi vom pune crema .
Pentru decor am batut frisca si am incorporat la fel ciocolata topita il imbracam frumusel cu toata compozitia.
Pentru ornat am folosit o cutie de bomboane raffaelo ,la fel de bine puteti face voi bomboanele acasa ,si am presarat putina nuca de cocos .
Am mai adaugat si trei floricele cu frunzulite de la dr. oetker.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii