Tort Raffaelo

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tort Raffaelo

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri cocos
  • 1 plic de praf de copt
  • Crema
  • 300 ml frisca
  • 300 gr ciocolata alba
  • 1 capacel esenta vanilie
  • Siropul
  • 250 ml de lapte
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri nuca de cocos
  • Decor
  • 200 ml frisca
  • 1 tableta ciocolata alba
  • nuca de cocos 1 lingura
  • 13 bomboane raffaelo
  • 3 floricele cu 3 frunzulite de la dr. oetker

Mod de preparare

Separam albusul de galbenus,batem albusurile spuma cu un praf de sare si treptat adaugam zaharul mixam pana se face ca si o compozitie de bezele ,adaugam galbenusurile si apa eu din acest pas nu mai folosesc mixerul ci o spatula si amestec usor din interior spre exterior.Faina cernuta o amestec cu praful de copt si nuca de cocos adaug treptat la fel amestec usor pana se incorporeaza toate ingredientele.

O tava rotunda de tort cu pereti detasabili pun in ea hartie de copt torn compozitia si dau la cuptor primele 5 minute las flacara mare apoi micsorez flacara il lasam la copt pana devine maroniu si bineinteles facem testul cu scobitoarea.

Cat timp blatul se raceste voi face crema.

Ciocolata o rupem bucati si o topim eu mereu la microunde cu 1-2 linguri de lapte insa se poate la fel de usor si pe baie de aburi.

Bat frisca cu un capacel de esenta de vanilie dupa care adaug ciocolata topit mixez la viteza mare apoi dau la rece.

Am taiat blatul in trei parti .

Punem laptele la foc mic adaugam zaharul si nuca de cocos,daca doriti mai dulce siropul puneti cat zahar credeti fiecare ,Am insiropat blatul lasam putin sa intre bine in el apoi vom pune crema .

Pentru decor am batut frisca si am incorporat la fel ciocolata topita il imbracam frumusel cu toata compozitia.

Pentru ornat am folosit o cutie de bomboane raffaelo ,la fel de bine puteti face voi bomboanele acasa ,si am presarat putina nuca de cocos .

Am mai adaugat si trei floricele cu frunzulite de la dr. oetker.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise