autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort rafinat cu căpșuni și ciocolată

Autor: Mary (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mary (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 martie 2014

Ingrediente
Blat:, 3 oua, 100 g zahar tos, 1 plic zahar vanilat, 75 g faina, 25 g amidon, 3 linguri cacao, 1 plic praf de copt, 3 linguri lichior amaretto, , Crema:, 2 oua, 125 ml zahar,  45 ml (3 linguri) apa, 30 ml (2 linguri) miere,  250g unt moale,  112 g ciocolata, topita si racita, , Pentru ornat : 500 g capsuni,, fulgi de ciocolata alba

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Pentru blat, albusurile se bat spuma cu 2 linguri de apa, zaharul tos si cu zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile si se mai mixeaza. Se adauga ingredientele solide: faina amestecata cu amidonul, cacao si praful de copt.



2. Se pune compozitia intr-o forma de tort de 24 cm diametrul, tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 20 min. Am scos tortul din cuptor, am desprins hartia de copt si l-am pus pe un gratar pentru prajituri la racit. Dupa racire, am taiat blatul de tort in doua si am insiropat cu un sirop preparat din apa cu zahar, fiert pana ce se ingroasa putin, apoi, dupa ce am inchis focul, am adaugat lichiorul.



3. Pentru crema ouale se bat putin si se pun deoparte. Apa, zaharul si mierea se pun intr-o craticioara pe foc pana ce lichidul ajunge la temperatura de 117C, cam 2-3 minute dupa ce a inceput sa clocoteasca. Revenim sa batem ouale adaugand intr-un firicel foarte subtire siropul de mai sus, batem crema pana se raceste (cam 10 minute) si adaugam bucatelele de unt una cate una, amestecand cu mixerul , apoi adaugam si ciocolata racita insa lichida si amestecam pana obtinem o crema consistenta.



4. Pe blatul de jos se repartizeaza cam 60% din crema , se intinde bine pe toata suprafata blatului, se repartizeaza felii de capsuni si se pune cel de-al doilea blat. Se insiropeaza si acesta.



5. Se acopera cu crema ramasa, se intinde bine cu cutitul si deasupra se repartizeaza capsunile lasate pentru ornat, taiate in jumatati.



6. Praful de jeleu amestecat cu 2 linguri de zahar si 150 ml apa se pun la fiert cam 1 minut. Jeleul astfel obtinut se lasa sa se racoreasca (nu prea mult ca se ingroasa si nu-l mai puteti repartiza frumos peste blat), apoi se intinde pe toata suprafata superioara a tortului. Peretii laterali se orneaza cu fulgi de ciocolata alba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rafinat cu căpșuni și ciocolată" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba

Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba

Blatul: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu

4 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu mere  si nuci

Tort cu mere si nuci

Intr-o forma de tort se caramelizeaza cele 100g zahar si apoi se lasa la racit. Cat se raceste zaharul

17 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 75 g faina
  • 25 g amidon
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri lichior amaretto
  • Crema:
  • 2 oua
  • 125 ml zahar
  •  45 ml (3 linguri) apa
  • 30 ml (2 linguri) miere
  •  250g unt moale
  •  112 g ciocolata
  • topita si racita
  • Pentru ornat : 500 g capsuni,
  • fulgi de ciocolata alba

Raporteaza reteta

Retete
de Mary
Frigarui din soia si ciuperci

Frigarui din soia si ciuperci

1. Soia se fierbe în apă clocotită în care s-a dizolvat sare, iar când este fiartă se scurge

9 voturi    4 comentarii
30 min
Retete la gratar
Tort cu blat din cozonacul de Paște

Tort cu blat din cozonacul de Paște

1. Pe post de blat se foloseste cozonacul ramas de la Paște sau Crăciun sau de când il aveți

4 voturi    2 comentarii
30 min
Torturi
Prajitura Aricica

Prajitura Aricica

Rupeti biscuitii in bucati mai mici si amestecati cu celelalte ingredientele (miere, cacao, nuca,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Lela