autor:

» » Prajituri

Tort rafinat cu fructe

Autor: ICE (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ICE (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 decembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente blat:, - 700 gr biscuiti, - 200 gr margarina Rama Maestro, - 200 ml suc din compot, - 3 linguri cacao, , Ingrediente crema:, - 100 gr zahar pudra, - 7 foi de gelatina, - 250 gr iaurt, - 250 gr smantana, - o lamaie, , Ingrediente umplutura:, - o cutie compot ananas, - un borcan compot prune

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Biscuitii se maruntesc cu sucitorul, sau ii puteti pune in blender, eu asa am procedat. Margarina se pune intr-o cratita la topit, dupa ce s-a inmuiat, se adauga sucul de la compotul de ananas (200 ml) si se da in clocot. Dupa ce ati luat vasul de pe foc, adaugati si cacaua, apoi biscuitii si amestecati bine.
Impartiti compozitia in doua. O parte o folositi ca baza (blatul tortului) si o intindeti pe o farfurie si o parte o veti folosi la suprafata tortului.
La crema procedati astfel: Gelatina se inmoaie in putina apa rece. Iaurtul se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie, apoi se adauga gelatina dizolvata si smantana. Se amesteca bine, pana la omogenizare. Crema astfel obtinuta se intinde pe toata suprafata blatului de biscuiti, apoi se presara fructele din compot. Se acopera cu a doua parte a compozitiei de biscuiti. Se tine la rece circa 2 ore. Se orneaza dupa preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rafinat cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 7 comentarii

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    Interesanta reteta!

  • ICE (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

    Va multumesc!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Arata super bine,iar gustul trebuie sa fie pe masura......

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2009

      usor de facut, economic(pe timp de criza)si frumos ornat!

    • ICE (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2009

      Multumesc fetelor! Pup!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2009

      felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2009

      Felicitari! E deosebit

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 700 gr biscuiti
  • - 200 gr margarina Rama Maestro
  • - 200 ml suc din compot
  • - 3 linguri cacao
  • Ingrediente crema:
  • - 100 gr zahar pudra
  • - 7 foi de gelatina
  • - 250 gr iaurt
  • - 250 gr smantana
  • - o lamaie
  • Ingrediente umplutura:
  • - o cutie compot ananas
  • - un borcan compot prune

Raporteaza reteta

Retete
de ICE
Salata cu sunca si ou

Salata cu sunca si ou

Salata verde se spala frunza cu frunza, in jet de apa rece. La fel si restul legumelor. Se taie sau

0 voturi    6 comentarii
20 min
Salate reci
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Ouale se bat un pic cu cele 10 gr de zahar, coaja de lamaie

13 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Cartofi taranesti

Cartofi taranesti

Se pun cartofii la fiet, taiati in felii mari si groase. Intr-o tigaie de teflon caliti ceapa, iar

18 voturi    9 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Alexandrina (Chef de cuisine)

Interesanta reteta!

Retete

din Prajituri

Prajitura Felii London Prajitura Felii London

Se amesteca faina, zaharul, sarea, bicarbonatul cu untul moale. Se adaugă gălbenușurile și se încorporează în aluat.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu prune si scortisoara, gustul si aroma perfecta!