Tort rafinat cu fructe

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Tort rafinat cu fructe

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 700 gr biscuiti
  • - 200 gr margarina Rama Maestro
  • - 200 ml suc din compot
  • - 3 linguri cacao
  • Ingrediente crema:
  • - 100 gr zahar pudra
  • - 7 foi de gelatina
  • - 250 gr iaurt
  • - 250 gr smantana
  • - o lamaie
  • Ingrediente umplutura:
  • - o cutie compot ananas
  • - un borcan compot prune

Mod de preparare

Biscuitii se maruntesc cu sucitorul, sau ii puteti pune in blender, eu asa am procedat. Margarina se pune intr-o cratita la topit, dupa ce s-a inmuiat, se adauga sucul de la compotul de ananas (200 ml) si se da in clocot. Dupa ce ati luat vasul de pe foc, adaugati si cacaua, apoi biscuitii si amestecati bine.

Impartiti compozitia in doua. O parte o folositi ca baza (blatul tortului) si o intindeti pe o farfurie si o parte o veti folosi la suprafata tortului.

La crema procedati astfel: Gelatina se inmoaie in putina apa rece. Iaurtul se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie, apoi se adauga gelatina dizolvata si smantana. Se amesteca bine, pana la omogenizare. Crema astfel obtinuta se intinde pe toata suprafata blatului de biscuiti, apoi se presara fructele din compot. Se acopera cu a doua parte a compozitiei de biscuiti. Se tine la rece circa 2 ore. Se orneaza dupa preferinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise