autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort rafinat cu fructe

Autor: ICE (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ICE (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 decembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente blat:, - 700 gr biscuiti, - 200 gr margarina Rama Maestro, - 200 ml suc din compot, - 3 linguri cacao, , Ingrediente crema:, - 100 gr zahar pudra, - 7 foi de gelatina, - 250 gr iaurt, - 250 gr smantana, - o lamaie, , Ingrediente umplutura:, - o cutie compot ananas, - un borcan compot prune

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Biscuitii se maruntesc cu sucitorul, sau ii puteti pune in blender, eu asa am procedat. Margarina se pune intr-o cratita la topit, dupa ce s-a inmuiat, se adauga sucul de la compotul de ananas (200 ml) si se da in clocot. Dupa ce ati luat vasul de pe foc, adaugati si cacaua, apoi biscuitii si amestecati bine.
Impartiti compozitia in doua. O parte o folositi ca baza (blatul tortului) si o intindeti pe o farfurie si o parte o veti folosi la suprafata tortului.
La crema procedati astfel: Gelatina se inmoaie in putina apa rece. Iaurtul se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie, apoi se adauga gelatina dizolvata si smantana. Se amesteca bine, pana la omogenizare. Crema astfel obtinuta se intinde pe toata suprafata blatului de biscuiti, apoi se presara fructele din compot. Se acopera cu a doua parte a compozitiei de biscuiti. Se tine la rece circa 2 ore. Se orneaza dupa preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rafinat cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec din albusuri cu cacao

Chec din albusuri cu cacao

Mixam albusurile cu un praf de sare.Adaugam zaharul si zaharul vanilat in ploaie si mixam bine pana

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Cozonac moldo-ardelenesc

Cozonac moldo-ardelenesc

Reteta de cozonac este testata si verificata de-a lungul timpului, baza retetei porneste de la Iasi,

14 voturi    20 comentarii
3h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    Interesanta reteta!

  • Fara foto

    ICE (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

    Va multumesc!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Arata super bine,iar gustul trebuie sa fie pe masura......

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2009

      usor de facut, economic(pe timp de criza)si frumos ornat!

    • Fara foto

      ICE (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2009

      Multumesc fetelor! Pup!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2009

      felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2009

      Felicitari! E deosebit

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 700 gr biscuiti
  • - 200 gr margarina Rama Maestro
  • - 200 ml suc din compot
  • - 3 linguri cacao
  • Ingrediente crema:
  • - 100 gr zahar pudra
  • - 7 foi de gelatina
  • - 250 gr iaurt
  • - 250 gr smantana
  • - o lamaie
  • Ingrediente umplutura:
  • - o cutie compot ananas
  • - un borcan compot prune

Raporteaza reteta

Retete
de ICE
Salata cu sunca si ou

Salata cu sunca si ou

Salata verde se spala frunza cu frunza, in jet de apa rece. La fel si restul legumelor. Se taie sau

0 voturi    6 comentarii
20 min
Salate reci
Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Ouale se bat un pic cu cele 10 gr de zahar, coaja de lamaie si bicarbonatul, apoi se adauga branza

13 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Cartofi taranesti

Cartofi taranesti

Se pun cartofii la fiet, taiati in felii mari si groase. Intr-o tigaie de teflon caliti ceapa, iar

15 voturi    9 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Alexandrina (Chef de cuisine)

Interesanta reteta!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu rubarba si capsuni