Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare (cand intorci castronul cu gura in jos sa nu cada! :) ). Galbenusurile se bat cu zaharul, apoi se adauga albusurile si apoi faina! Puteti pune ce doriti, zahar vanilat sau esenta de rom sau cacao! Eu pun vreo 2 pliculete de zahar vanilat! Se unge vasul cu putin ulei si se tapeteaza cu faina, se pune compozitia si se baga la cuptor la foc mediu! Se verifica cu o scobitoare daca este gata, dar fara sa-l scoateti cu totul din cuptor! Cand e gata, il lasati sa se odihneasca putin in cuptorul stins (daca il scoateti imediat se "supara" :) ).
Crema:
Separat, se prepara crema conform instructiunilor de pe plic, si daca vreti si frisca!
Siropul:
Se pune putin pe foc laptele (sau apa ..daca se mananca tortul mai tarziu!) cu zahar (cat de dulce il vreti), cu esenta de rom si zahar vanilat. Nu se tine mult pe foc...doar putin, cat sa se topeasca zaharul! Eu am mai insiropat cu siropul de la o cutie de ananas. L-am amestecat cu siropul facut mai sus! Se monteaza dupa cum doreste fiecare. Eu, de exemplu, am pus si ananas pe stratul de crema!
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii