autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort rapid

Autor: MIHAELA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAELA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 noiembrie 2013

Ingrediente
Blat:, 10 oua, 10 linguri zahar, 10 linguri faina,, Crema:, plicuri crema de prajituri de trufe si rom de la Dr Oetker, 500 ml lapte ( ptr. 2 plicuri de crema),, Sirop:, lapte sau apa, zahar, esenta rom, zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Blatul:



Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare (cand intorci castronul cu gura in jos sa nu cada! :) ). Galbenusurile se bat cu zaharul, apoi se adauga albusurile si apoi faina! Puteti pune ce doriti, zahar vanilat sau esenta de rom sau cacao! Eu pun vreo 2 pliculete de zahar vanilat! Se unge vasul cu putin ulei si se tapeteaza cu faina, se pune compozitia si se baga la cuptor la foc mediu! Se verifica cu o scobitoare daca este gata, dar fara sa-l scoateti cu totul din cuptor! Cand e gata, il lasati sa se odihneasca putin in cuptorul stins (daca il scoateti imediat se "supara" :) ).



Crema:



Separat, se prepara crema conform instructiunilor de pe plic, si daca vreti si frisca!



Siropul:



Se pune putin pe foc laptele (sau apa ..daca se mananca tortul mai tarziu!) cu zahar (cat de dulce il vreti), cu esenta de rom si zahar vanilat. Nu se tine mult pe foc...doar putin, cat sa se topeasca zaharul! Eu am mai insiropat cu siropul de la o cutie de ananas. L-am amestecat cu siropul facut mai sus! Se monteaza dupa cum doreste fiecare. Eu, de exemplu, am pus si ananas pe stratul de crema!



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rapid" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort rapid cu zmeura

Tort rapid cu zmeura

Mixam ouale impreuna cu zaharul, vanilia si putina sare, timp de 25 de minute, timp in care ouale

10 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi
Tort rapid cu mere

Tort rapid cu mere

Se bat 4 albusuri cu zaharul si praful de sare pana se face spuma. Se aduga galbenusurile treptat,

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina,
  • Crema:
  • plicuri crema de prajituri de trufe si rom de la Dr Oetker
  • 500 ml lapte ( ptr. 2 plicuri de crema),
  • Sirop:
  • lapte sau apa
  • zahar
  • esenta rom
  • zahar vanilat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarte cu gem de cirese