autor:

mihaela cecilia

» » Torturi

Tort rapid cu capsuni

Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 mai 2010

Ingrediente
2 pachete de foi de pandispan din comert( unul de vanilie si unul de cacao), 1 plic crema de vanilie pentru tort, 250ml lapte, 300g capsuni, 1 plic gelatina, 200g ciocolata menaj, 2 linguri zahar, 1 esenta de vanilie, 150ml apa

Dificultate: Medie Timp: 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Se face un sirop din 2 linguri de zahar, 1 esenta de vanilie si 150 ml apa si se fierbe pana scade 1/3 din el. Se lasa la rece. Foile de pandispan de cacao se desfac si se aseaza pe un platou cate una care se insiropeaza cu cateva linguri din siropul racit, apoi se unge cu crema de vanilie si se repeta operatinea cu fiecare dintre foi. Foile de vanilie se taie in forma de inimioara si aseaza peste cele de cacao folosindu-se aceleasi etape ca la foile de cacao. Capsunile se spala,se scurg, se sterg apoi cu un prosop de hartie si se taie in doua pe lung. Se aseaza apoi capsunile peste inimioara si se toarna gelatina , pregatita dupa instructiunile de pe pachet . Se topeste ciocolata in baie de aburi si se adauga cateva picaturi de ulei, apoi se fac diverse forme pe o foaie de copt, se lasa sa se raceasca si se orneaza tortul cu ele. Eu am mai adaugat cateva capsuni glazurate cu ciocolata si am imbracat marginile tortului cu aschii de ciocolata. Se lasa la rece 2 ore dupa care se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rapid cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Fantezie cu ciocolata

Fantezie cu ciocolata

Pui 200 ml frisca pe foc, adaugi ciocolata rasa, 100 g zahar si amesteci pana se omogenizeaza. Dai

4 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Se bate frisca si se da la rece.Laptele se pune la fiert cu zaharul,coaja de la o portocala.Cand

39 voturi    16 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    ce bun!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    Multumesc pentru aprecieri!

  • Adina

    Adina (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Felicitari! Arata minunat si foarte aromat!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Foarte bun ,arata super!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Foarte aromat si superb!

    • liliana hristova

      liliana hristova (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      foarte frumos,felicitari

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Tare frumos arata.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Foarte, foarte , foarte frumos!

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Arata foarte bine.Abia astept sa se faca capsuni in gradina.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Arata tare bine...mai ca nu te induri sa-l strici!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Usor si rapid. Felicitari ! prezentare de nota 10.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Asa arata dupa ce l-am taiat!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Tare bine mai arata...

    • costy hunny

      costy hunny (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Ce prezentare!!!!!!!!!!foarte frumos si cred ca si foarte gustos.Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

9 voturi

Ingrediente

  • 2 pachete de foi de pandispan din comert( unul de vanilie si unul de cacao)
  • 1 plic crema de vanilie pentru tort
  • 250ml lapte
  • 300g capsuni
  • 1 plic gelatina
  • 200g ciocolata menaj
  • 2 linguri zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 150ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela cecilia
SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

Pieptul de pui se taie fasii subtiri si se marineaza 15 minute in 2 linguri de ulei de masline si

11 voturi    8 comentarii
30 min
Salate cu carne
Ardei copti pane

Ardei copti pane

Ardeii se coc, se curata de pielita si se aseaza pe un platou pe care s-au asezat in prealabil servetele

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE

MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt dupa care se caleste in putin ulei; morcovii se curata,

5 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

ce bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort cu mere