autor:

mihaela cecilia

» » Torturi

Tort rapid cu capsuni

Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 mai 2010

Ingrediente
2 pachete de foi de pandispan din comert( unul de vanilie si unul de cacao), 1 plic crema de vanilie pentru tort, 250ml lapte, 300g capsuni, 1 plic gelatina, 200g ciocolata menaj, 2 linguri zahar, 1 esenta de vanilie, 150ml apa

Dificultate: Medie Timp: 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Se face un sirop din 2 linguri de zahar, 1 esenta de vanilie si 150 ml apa si se fierbe pana scade 1/3 din el. Se lasa la rece. Foile de pandispan de cacao se desfac si se aseaza pe un platou cate una care se insiropeaza cu cateva linguri din siropul racit, apoi se unge cu crema de vanilie si se repeta operatinea cu fiecare dintre foi. Foile de vanilie se taie in forma de inimioara si aseaza peste cele de cacao folosindu-se aceleasi etape ca la foile de cacao. Capsunile se spala,se scurg, se sterg apoi cu un prosop de hartie si se taie in doua pe lung. Se aseaza apoi capsunile peste inimioara si se toarna gelatina , pregatita dupa instructiunile de pe pachet . Se topeste ciocolata in baie de aburi si se adauga cateva picaturi de ulei, apoi se fac diverse forme pe o foaie de copt, se lasa sa se raceasca si se orneaza tortul cu ele. Eu am mai adaugat cateva capsuni glazurate cu ciocolata si am imbracat marginile tortului cu aschii de ciocolata. Se lasa la rece 2 ore dupa care se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rapid cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort spirala

Tort spirala

Se amesteca galbenusurile cu uleiul(pus ca la maioneza)si zaharul,iar dupa omogenizare se toarna

9 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Se stropeste blatul de tarta cu sirop de fructe sau apa cu zahar pana se inmoaie un pic.Se pregateste

3 voturi    5 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    ce bun!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    Multumesc pentru aprecieri!

  • Adina

    Adina (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Felicitari! Arata minunat si foarte aromat!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Foarte bun ,arata super!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Foarte aromat si superb!

    • liliana hristova

      liliana hristova (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      foarte frumos,felicitari

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Tare frumos arata.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Foarte, foarte , foarte frumos!

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Arata foarte bine.Abia astept sa se faca capsuni in gradina.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Arata tare bine...mai ca nu te induri sa-l strici!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Usor si rapid. Felicitari ! prezentare de nota 10.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Asa arata dupa ce l-am taiat!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Tare bine mai arata...

    • costy hunny

      costy hunny (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Ce prezentare!!!!!!!!!!foarte frumos si cred ca si foarte gustos.Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

9 voturi

Ingrediente

  • 2 pachete de foi de pandispan din comert( unul de vanilie si unul de cacao)
  • 1 plic crema de vanilie pentru tort
  • 250ml lapte
  • 300g capsuni
  • 1 plic gelatina
  • 200g ciocolata menaj
  • 2 linguri zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 150ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela cecilia
SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

Pieptul de pui se taie fasii subtiri si se marineaza 15 minute in 2 linguri de ulei de masline si

11 voturi    8 comentarii
30 min
Salate cu carne
Ardei copti pane

Ardei copti pane

Ardeii se coc, se curata de pielita si se aseaza pe un platou pe care s-au asezat in prealabil servetele

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE

MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt dupa care se caleste in putin ulei; morcovii se curata,

5 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

ce bun!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata alba cu un nor de frisca si capsuni