Reteta postata pe: 17 mai 2010
Ingrediente
2 pachete de foi de pandispan din comert( unul de vanilie si unul de cacao), 1 plic crema de vanilie pentru tort, 250ml lapte, 300g capsuni, 1 plic gelatina, 200g ciocolata menaj, 2 linguri zahar, 1 esenta de vanilie, 150ml apa
Dificultate: Medie | Timp: 40 min
Mod de preparare
Se face un sirop din 2 linguri de zahar, 1 esenta de vanilie si 150 ml apa si se fierbe pana scade 1/3 din el. Se lasa la rece. Foile de pandispan de cacao se desfac si se aseaza pe un platou cate una care se insiropeaza cu cateva linguri din siropul racit, apoi se unge cu crema de vanilie si se repeta operatinea cu fiecare dintre foi. Foile de vanilie se taie in forma de inimioara si aseaza peste cele de cacao folosindu-se aceleasi etape ca la foile de cacao. Capsunile se spala,se scurg, se sterg apoi cu un prosop de hartie si se taie in doua pe lung. Se aseaza apoi capsunile peste inimioara si se toarna gelatina , pregatita dupa instructiunile de pe pachet . Se topeste ciocolata in baie de aburi si se adauga cateva picaturi de ulei, apoi se fac diverse forme pe o foaie de copt, se lasa sa se raceasca si se orneaza tortul cu ele. Eu am mai adaugat cateva capsuni glazurate cu ciocolata si am imbracat marginile tortului cu aschii de ciocolata. Se lasa la rece 2 ore dupa care se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rapid cu capsuni" nu uita sa-i faci un
review
Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,
0 voturi
0 comentarii
2h 10 min
Mod de preparare pentru blat:
Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 mai 2010
Foarte bun ,arata super!!!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 mai 2010
Foarte aromat si superb!
liliana hristova (Chef de cuisine) , 17 mai 2010
foarte frumos,felicitari
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 mai 2010
Tare frumos arata.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010
Foarte, foarte , foarte frumos!
licu pop (Chef de cuisine) , 17 mai 2010
Arata foarte bine.Abia astept sa se faca capsuni in gradina.
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 mai 2010
Arata tare bine...mai ca nu te induri sa-l strici!
Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 mai 2010
Usor si rapid. Felicitari ! prezentare de nota 10.
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 17 mai 2010
Asa arata dupa ce l-am taiat!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 mai 2010
Tare bine mai arata...
costy hunny (Chef de cuisine) , 17 mai 2010
Ce prezentare!!!!!!!!!!foarte frumos si cred ca si foarte gustos.Felicitari!