autor:

adnia

» » Torturi

Tort Raw in degrade

Autor: adnia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adnia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 ianuarie 2013

Ingrediente
Intotdeauna am crezut ca bucataria raw nu are cum sa fie atat de gustoasa si bogata in preparate...dar am descoperit ca nu e deloc asa. Si pt. ca sunt dependenta de dulciuri, nu m-am putut abtine sa nu incerc un tort si iarasi, pt. ca nu ma pot abtine sa nu inventez ceva....iata ce mi-a iesit!, Pt. blatul alb avem nevoie de:, -250 gr. fulgi de migdale, -200 gr. fulgi de cocos, -2 lingurite pudra de psyllium, -cateva picaturi extract de menta (preferata mea, -50 ml ulei de cocos, Pt. blatul rosu avem nevoie de:, -putina sfecla rosie data prin razatoarea fina, -200 gr. migdale, -50 ml ulei de palmier, -1 lingura de miere, -cateva picaturi extract de vanilie (al meu e home-made), Pt. crema alba avem nevoie de:, -150 gr. caju, -putina apa, -miere dupa gust (eu am pus cca 4 linguri), -50 ml ulei de palmier, -1 lingurita pudra de psyllium, Pt. crema roz avem nevoie de:, -1 banana, -200 gr. fructe de padure congelate (zmeura si mure), 10 ml ulei de cocos, -10 ml ulei de cacao, -3-4 linguri de miere, -cativa fulgi de cocos (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Prepararea unui astfel de tort este extrem de simpla, rapida si la indemana oricui!
Ingredientele pt. blatul alb se mixeaza bine in blender, pana se obtine o pasta faramicioasa, care se aseaza cu mana sau cu lingura intr-o forma unsa cu putin ulei de palmier. Eu am folosit o forma din silicon, pt. ca e mai usor. Se da la rece pt. 5 minute, pana se intareste. Acesta va fi primul blat.
Intre timp trecem la prepararea cremei albe: toate ingredientele se mixeaza tot in blendr, pana se obtine o crema fina, fina. Atentie: intai se mixeaza caju-ul cu apa (apa trebuie sa acopere usor boabele de caju--daca aveti timp, ar fi bine ca acestea sa fie hidratate in prealabil), si abea apoi se adauga celelalte ingrediente pt. crema.
Dupa ce blatul alb a racit, se scoate forma din frigider, se toarna crema alba, apoi se da din nou la rece (chiar congelator--5 min.)
Pasul urmator consta in preparea cremei roz: se mixeaza bine fructele impreuna cu restul de ingrediente, pana se obtine din nou o crema fina. Aceasta se toarna din nou in forma, peste crema precedenta. Din nou se da la congelator, timp in care se prepara blatul final.
Se foloseste din nou blenderul pt. mixarea ingredientelor..obtinem din nou un blat faramicios, care se va turna cu lingura peste crema roz, apoi se niveleaza, presand usor blatul, ca sa capete fermitate.
Se lasa in congelator pt. 2 ore, apoi se rastoarna pe un platou, se decoreaza, iar dupa 20 min. la temperatura camerei se poate servi.
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Raw in degrade" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Forest

Tort Forest

Se separa albusurile de galbenusuri si punem in vasul robotului doar albusurile,adaugam zaharul si

18 voturi    2 comentarii
2h
Torturi
Tort rapid

Tort rapid

Untul se pune intr-un castron si se freaca spuma. In el se pune apoi putin cate putin din cutia de

32 voturi    5 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ilie Luiza , 18 aprilie 2017

    Uleiul de palmier si mierea nu sunt produse vegane!

  • adnia

    adnia (Chef de cuisine) , 21 februarie 2013

    Cris, ingredientele se gasesa la orice magazin naturist, la Plafar, sau chiar pe internet. in ceea ce priveste ustensile speciale, poti gasi foarte multe la Raw Vegan Mall.

  • Cris

    Cris (Chef de cuisine) , 21 februarie 2013

    Adnia, exista un magazin specializat pe ingrediente pentru retetele raw, in Romania?

Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Intotdeauna am crezut ca bucataria raw nu are cum sa fie atat de gustoasa si bogata in preparate...dar am descoperit ca nu e deloc asa. Si pt. ca sunt dependenta de dulciuri
  • nu m-am putut abtine sa nu incerc un tort si iarasi
  • pt. ca nu ma pot abtine sa nu inventez ceva....iata ce mi-a iesit!
  • Pt. blatul alb avem nevoie de:
  • -250 gr. fulgi de migdale
  • -200 gr. fulgi de cocos
  • -2 lingurite pudra de psyllium
  • -cateva picaturi extract de menta (preferata mea
  • -50 ml ulei de cocos
  • Pt. blatul rosu avem nevoie de:
  • -putina sfecla rosie data prin razatoarea fina
  • -200 gr. migdale
  • -50 ml ulei de palmier
  • -1 lingura de miere
  • -cateva picaturi extract de vanilie (al meu e home-made)
  • Pt. crema alba avem nevoie de:
  • -150 gr. caju
  • -putina apa
  • -miere dupa gust (eu am pus cca 4 linguri)
  • -50 ml ulei de palmier
  • -1 lingurita pudra de psyllium
  • Pt. crema roz avem nevoie de:
  • -1 banana
  • -200 gr. fructe de padure congelate (zmeura si mure)
  • 10 ml ulei de cocos
  • -10 ml ulei de cacao
  • -3-4 linguri de miere
  • -cativa fulgi de cocos (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de adnia
Paine speciala de Craciun

Paine speciala de Craciun

Am amestecat toate ingredientele, cu exceptia nucilor si stafidelor, am format un aluat elastic,

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura fina cu blat de albus

Prajitura fina cu blat de albus

Am facut intai blatul: am bautut bine albusurile cu zahar, pana ce acesta s-a dizolvat si totul a

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Muffin Flowers

Muffin Flowers

Am amestecat totul rapid cu mixerul, apoi am turnat in noile mele forme spalate bine in prealabil

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Ilie Luiza

Uleiul de palmier si mierea nu sunt produse vegane!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort pruna beata