autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort rece cu sirop de afine

Autor: liana10 (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 20 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: liana10 (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 20 august 2012

Ingrediente
Ingrediente:, 218g biscuiti digestivi, 100ml lapte condensat., , Crema:, 500g branza proaspata de vaci,, 300 ml frisca lichida,, 1 banana,, 200g zahar., , Sirop de afine:, 300g afine,, 200g zahar,, 200ml apa,, 2 linguri lichior de migdale Disaronno,, coaja de lamaie/portocala.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

9 voturi

Mod de preparare

Am folosit un pachet intreg de biscuiti digestivi , de aceea este acest gramaj de 218g...asa scria pe ambalaj. I-am sfaramat usor intre degete, deoarece sunt foarte fragezi si au un miros atat de placut, incat nu vrei sa-i imparti cu nimeni ;-)

Am folosit cam 100ml de lapte condensat, amestecandu-l cu biscuitii faramati.Intr-o tava rotunda de tort am pus pasta de biscuitii si am apasat bine de tot, apoi am dat la rece.



Crema

Branza proaspata de vaci am frecat-o cu zaharul, pana cand acesta s-a topit si am obtinut o crema foarte fina. Apoi, am taiat felii o banana si le-am amestecat foarte bine in crema de branza...mmm, un parfum si un gust minunat a avut. Frisca lichida am batut-o bine de tot, apoi am amestecat-o cu branza.Am pus crema de branza peste blatul de biscuiti si am dat la rece.Vreau sa va zic ca nu am folosit gelatina si nici intaritor de frisca si crema s-a comportat minunat!!!!!



Siropul

Am lasat afinele sub un jet de apa, le-am curat de frunzulite si codite si le-am pus la fiert impreuna cu apa si zaharul. Cand a dat in clocot am pus lichiorul si coaja de portocala. Am mai lasat pe foc pana a scazut si s-a transformat in sirop. Ca sa fiu sigura ca s-a ingrosat si nu curge, am pus o lingura plina de sirop cu afine pe o farfurie si am lasat-o putin sa se raceasca, apoi am inclinat-o. S-a urnit cu greu din loc, deci n-a curs, ceea ce inseamna ca s-a transformat in sirop. Am tras de pe foc si am lasat sa se raceasca.

Cand s-a racit complet am pus siropul cu afinele peste crema de branza.si am dat la rece. De fapt, am facut pozele, apoi am dat la rece ;-)

Apoi am taiat o felie...Spectaculos! Siropul s-a infiltrat in crema de branza si a mangaiat-o fin si usor pana jos, in fire subtiri si dulci ;-)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rece cu sirop de afine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Prajitura Musuroi cu banane

Prajitura Musuroi cu banane

Ouale le batem cu zaharul pana devin o spuma. Peste punem lapte, uleiul si esenta de vanilie. Amestecam.

17 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu crema de ness si aroma de portocale

Tort cu crema de ness si aroma de portocale

Blatul: Margarina (de la temperatura camerei) o mixam cu zaharul. Incorporam galbenusurile, apoi

2 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lex Sed , 02 august 2015

    BANANELE NU SE TAIE FELII, CA SUNT PREA MARI ASA...SE TAIE CUBULETE, ASTFEL FELIILE VOR ARATA BINE.

  • Fara foto

    Florin Florin , 01 iunie 2014

    Zici trim item si mie reteta de tort merci te pupam

  • Fara foto

    Robert Marinescu , 16 noiembrie 2013

    Numai asa am putut sa-ti scriu, Nuti

    • Fara foto

      Robert Marinescu , 16 noiembrie 2013

      Zizica am trimis poze cu Mihai la acea intrunire ce am avut la Bety's acasa. Acolo in poza este Mihai, Barbatul lui Bety, cel mai inalt ,nepotul meu Emanuel baiatul lui Ema si barbatul lui Simona. Tu nu primesti poze asa ca le-am trimis prin facebookul lui robert la Muti. Va iubim Nuti

    • Fara foto

      Silvia Eufimia , 17 septembrie 2013

      Cristina o frumusete de tort am luat reteta sa il fac si eu trebuie sa cumpar ce imi trebuie si il fac neaparat Te pup

    • Ana_Maria

      Ana_Maria (Maestru bucatar) , 17 septembrie 2013

      vreau si eu o portie

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 august 2012

      Liana, arata minunat, are afine, imi place si mai tare!

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 22 august 2012

      Mi-a placut de la inceput, dar acum...chiar imi ploua in gura la propriu. Felicitari!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 august 2012

      Arata foarte bine ! si trebue :) neaparat am sa incerc reteta, imi place ca nu ai folosit gelatina ! *****

    • Fara foto

      Maria Olariu (Chef de cuisine) , 20 august 2012

      Liana, imi place. Un tort racoros si usor, foarte usor de facut. Felicitari! Un deliciu!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 august 2012

      Vai Liana draga mea, numai citind reteta deja imi ploua-n gura. Cu siguranta ca a fost DE-LI-CIOA-SA !!! Bravo !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 218g biscuiti digestivi
  • 100ml lapte condensat.
  • Crema:
  • 500g branza proaspata de vaci,
  • 300 ml frisca lichida,
  • 1 banana,
  • 200g zahar.
  • Sirop de afine:
  • 300g afine,
  • 200g zahar,
  • 200ml apa,
  • 2 linguri lichior de migdale Disaronno,
  • coaja de lamaie/portocala.

Raporteaza reteta

Ana_Maria (Maestru bucatar)

vreau si eu o portie

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort cu zmeura