autor:

Anca E. Voicu

» » Torturi

Tort Regal

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 martie 2015

Ingrediente
Pentru blat avem nevoie de:, 7 oua &ndash de la care vom folosi albusurile + numai 5 galbenusuri, 5 linguri de zahar, 2+4 linguri de faina, 2 linguri de cacao, 250 g margarina sau unt, 10 linguri de lapte, un praf de copt, un varf lingurita sare., , Pentru crema de branza avem nevoie de:, 250 g branza mascarpone, 3 linguri de frisca din cele 200 ml frisca lichida batuta bine (restul o folosim la ornat), 2 lingurite ness, 3 patratele de ciocolata cu lapte rasa, , Pentru crema de vanilie avem nevoie de:, cele 2 galbenusuri ramase, 2 linguri cu zahar, 1 cescuta de lapte (aprox 150 ml), 1 lingura faina, 1 lingurita de zahar vanilat Bourbon (sau seminte de vanilie daca aveti), 50 g unt, putina coaja rasa de lamaie., , pentru ornat avem nevoie de:, frisca lichida 200 ml

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Blatul:

Se preincalzeste cuptorul.



Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, dar nu o spuma tare.

Intr-un alt vas, se amesteca margarina cu zaharul, apoi se adauga cele 5 galbenusuri si laptele, peste care se toarna bezeaua.



Acum se adauga praful de copt, dupa care se separa compozitia in doua vase: intr-unul se adauga 2 linguri de cacao si 2 de faina, iar in cel alb se adauga 4 linguri de faina.



Compozitia neagra se aseza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, iar peste ea se toarna cea alba, apoi se da la cuptor 30 de minute la foc mediu (180 de grade).



Cand tortul este gata, se scoate din cuptor, se lasa la racit, abia apoi se taie in doua.





Urmatorul pas este sa batem frisca lichida cu mixerul. Din aceasta, vom folosi 3 linguri la crema de branza, iar restul, la ornat.



Crema de branza:



Intr-un vas se amesteca branza mascarpone cu frisca, nessul, se rade ciocolata si se amesteca in continuare, pana la omogenizare.

Se asaza crema peste baza tortului, se adauga si capacul tortului, apoi se imbraca cu un strat subtire din crema de vanilie.



Crema de vanilie:



Se amesteca cele 2 galbenusuri cu 2 linguri de zahar, se adauga laptele, faina, se amesteca bine cu un tel, apoi se pun pe foc mic si se amesteca tot timpul, pentru a nu se forma cocoloase. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic 1 minut apoi se ia de pe foc. Vom obtine o crema usoara, subtire, lucioasa. Acum se adauga zaharul vanilat Bourbon, untul, coaja rasa de lamaie si se amesteca bine.



Decorul:



Se orneaza tortul cu frisca, creand flori si diferite motive. Pentru a colora frisca, am folosit coloranti alimentari.





Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Regal" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu trei creme

Tort cu trei creme

Blat: Punem cacaoa intr-un vas si turnam apa clocotita, amestecand continuu. Amestecam pana la omogenizare,

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Amandina

Tort Amandina

Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu zaharul spuma, apoi adaugam galbenusurile

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 7 oua &ndash de la care vom folosi albusurile + numai 5 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 2+4 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 250 g margarina sau unt
  • 10 linguri de lapte
  • un praf de copt
  • un varf lingurita sare.
  • Pentru crema de branza avem nevoie de:
  • 250 g branza mascarpone
  • 3 linguri de frisca din cele 200 ml frisca lichida batuta bine (restul o folosim la ornat)
  • 2 lingurite ness
  • 3 patratele de ciocolata cu lapte rasa
  • Pentru crema de vanilie avem nevoie de:
  • cele 2 galbenusuri ramase
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 cescuta de lapte (aprox 150 ml)
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita de zahar vanilat Bourbon (sau seminte de vanilie daca aveti)
  • 50 g unt
  • putina coaja rasa de lamaie.
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • frisca lichida 200 ml

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de cacao