autor:

Carp Elena Loredana

» » Torturi

Tort Rose

Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Ingrediente
Blat, 13 oua 13 lg zahar 13lg faina 2 plic zahar vanilat, Crema, 6 oua 600gr zahar 6 lg apa 3 pac. margarina rama 200 gr cacao esenta de rom, Sirop, 1 l cafea filtrata(mai slaba) 300 gr zahar dulceata de visine, Glazura, ciocolata 400gr,Trandafiri din lapte praf

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

41 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul se adauga galbenusurile batute cu zaharul vanilat si,faina se amesteca usor si se pune la copt la foc mic intr-o tava dreptunghiulara .Dupa ce s-a racit se taie in trei foi. Crema se prepara astfel:ouale cu zaharul si apa se pun la fiert pe baie de apa pana la proba de fir, apoi se adauga cacao si se lasa sa se raceasca.Dupa ce s-a racit se spumeaza cu mixerul adaugand margarina putin cate putin.La sfarsit se aromatizeaza cu esenta de rom. Foile pregatite se insiropeaza cu siropul de cafea se intinde un strat de dulceata de visine apoi cate un strat crema si se da la rece cateva ore. Dupa ce a fost lasat la rece cateva ore se glaseaza in ciocolata si se decoreaza dupa preferinta. Eu l-am decorat cu crema si trandafiri din lapte praf
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Rose" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu nuca

Tort cu nuca

Pregatim blatul: Eu am facut un singur blat si l-am taiat in 3 bucati, mi-a fost mai usor. Separam

22 voturi    25 comentarii
2h
Torturi
Tort de ciocolată pentru măicuţa

Tort de ciocolată pentru măicuţa

Se face un blat care se coace într-o tava rotundă, unsă şi tapetata cu făină. Se lasa la răcit

27 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 34 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Negrea Victorita-Paula , 15 februarie 2014

    FELICITAR ESTE FOARTE ASPECTOS SI ESTE SPECIAL PENTRU ZIUA DE NASTERE ,SI EU ASI DORI O FELIE , SUBCES LA TOATE CE FACETI

  • monik

    monik (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

    foarte frumos ideal pentu zile de nastere

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

    Intr-adevar, foarte frumos decorat.Felicitari!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

      Deosebit de frumos,aspectuos si ...banuiesc ft gustos... Felicitari!!!!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Arata minunat! Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Felicitari, e grozav!

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Aprecierile voastre imi ung sufletul fetelor:) Multumesc mult!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      De-a dreptul spectaculos, e minunat, parca ti-e mila sa il incepi, felicitari!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Iar am dat peste tortul acesta si iar m-a impresionat. Inca o data felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      O bunatate,prezentarea retetei este pe intelesul tuturor si pozele sunt superbe,intr-adevar ai un blogg foarte frumos felicitari.Eu te-am votat,pentru ca meriti la felul cum prezinti retetele.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      FELICITARI!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

      O bunatate...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Arata minunat si cred ca si gustul este pe masura...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Un tort superb!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Ornat extraordinar.Felicitari!

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 14 iunie 2009

      O minunatie de tort!Felicitari Lory

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 20 mai 2009

      Multe comentarii! Nu am vrut sa "sune" a rautate, ma rog, fiinca va schimbati numele, de aici confuzia, eu doar l-am remarcat si mi-a placut, daca va suparati ca cineva va apreciaza munca.....

    • Fara foto

      andrusca21 , 13 mai 2009

      Foarte frumos tortul, desi nu prea sunt adepta torturilor cu ciocolata, acesta mi-a atras atentia in mod deosebit, nota 10 pentru cine l-a facut.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Nu conteaza cine l-a facut, arata superb si cred ac e pe masura de bun.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Am dat din intamplare peste aceasta reteta, care l-a un moment dat nici nu m-a mai interesat fiind incantata de cum arata tortul. Este o idee minunata de ornare al oricarui tort .

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Maria glazura la acest tort e din ciocolata in care am pus foarte putin ulei ..ca sa devina mai fluida.Atentie insa ca trebuie lucrat repede cu ia fiindca se intareste ..mai ales cand o torni pe un tort care a fost tinut la rece mai am o reteta de glazura :150ml frisca lichida 200gr ciocolata si 50 gr unt ...le pui pe foc pana se topeste ciocolata amstecand mereu.O poti folosi dupa ce s-a racorit putin ....nu se intareste repede si glaseaza foarte frumos torturile,prajiturile....

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

      Lory, cum faci glazura de ciocolata?

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2009

      Samoila tudoderel, tortul acesta garantez ca e al meu :)...iar blogul unde l-ai vazut este tot al meu :) Dar ca sa nu mai ai nici o indoiala...atasez o poza care nu este printre cele 5 de mai sus.

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2009

      Jenny,Silar,Dorina multumesc de apreciere sper sa va reuseasca si sa va placa

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2009

      Seamana cu tortul altcuiva, de pe alt blog!!!!!!

    • Fara foto

      Dorina (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      Frumos. Imi place tortul . Si decoratiunile sunt super.

    • Fara foto

      silar , 26 martie 2009

      Foarte frumos arata tortul. Glazura de ciocolata cum se prepara??

    • Jenny

      Jenny (Maestru bucatar) , 16 martie 2009

      Arata foarte bine! Cred ca il voi face si eu de Paste. Sper sa imi reuseasca si mie.

    • Fara foto

      laura , 21 februarie 2009

      Foarte multa ciocolata.

    • Fara foto

      raluca spac (Chef de cuisine) , 08 februarie 2009

      Acest tort este spectaculos si este fara cusur. Dar am o intrebare: se pot pune si cantitati mai mici? Dar in loc de dulceata de visine se poate pune si altceva? Daca da, imi poti spune si ce? Nu am idei acum. Felicitari!!!

    • Fara foto

      mitroi mariana , 14 ianuarie 2009

      Cum se fac trandafirii din lapte praf ?

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2009

      Elena Cristina multumesc mult de apreciere :) Adina nu e multa margarina...in final acest tort a avut aproape 4 kg asa ca a fost nevoie de crema mai multa

    • Fara foto

      adina , 10 octombrie 2008

      3 pachete de margarina? Nu e prea mult? In rest, pare delicios!

    • Zotu

      Zotu (Chef de cuisine) , 23 iulie 2008

      Loredana felicitari la puterea 100, arata spectaculos. Abia astept sa fac si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

41 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 13 oua 13 lg zahar 13lg faina 2 plic zahar vanilat
  • Crema
  • 6 oua 600gr zahar 6 lg apa 3 pac. margarina rama 200 gr cacao esenta de rom
  • Sirop
  • 1 l cafea filtrata(mai slaba) 300 gr zahar dulceata de visine
  • Glazura
  • ciocolata 400gr,Trandafiri din lapte praf

Raporteaza reteta

Retete
de Carp Elena Loredana
Tort diplomat

Tort diplomat

Mod de preparareBlatul MOD DE PREPARARE -Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu

93 voturi    27 comentarii
3h
Torturi
Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana

Mod de preparareingredientele de mai sus se amesteca iar compozitia rezultata se rastoarna intr-o

72 voturi    25 comentarii
1h
Prajituri
Rulada Andreea

Rulada Andreea

Foaia de rulada: se separa ouale, se bate albusul cu 2 linguri de zahar iar galbenusul cu 1 lingura

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

monik (Chef de cuisine)

foarte frumos ideal pentu zile de nastere

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de castane si ciocolata