Tort Rose

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort Rose

Ingrediente

  • Blat
  • 13 oua 13 lg zahar 13lg faina 2 plic zahar vanilat
  • Crema
  • 6 oua 600gr zahar 6 lg apa 3 pac. margarina rama 200 gr cacao esenta de rom
  • Sirop
  • 1 l cafea filtrata(mai slaba) 300 gr zahar dulceata de visine
  • Glazura;
  • ciocolata 400gr,Trandafiri din lapte praf

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul se adauga galbenusurile batute cu zaharul vanilat si,faina se amesteca usor si se pune la copt la foc mic intr-o tava dreptunghiulara .Dupa ce s-a racit se taie in trei foi. Crema se prepara astfel:ouale cu zaharul si apa se pun la fiert pe baie de apa pana la proba de fir, apoi se adauga cacao si se lasa sa se raceasca.Dupa ce s-a racit se spumeaza cu mixerul adaugand margarina putin cate putin.La sfarsit se aromatizeaza cu esenta de rom. Foile pregatite se insiropeaza cu siropul de cafea se intinde un strat de dulceata de visine apoi cate un strat crema si se da la rece cateva ore. Dupa ce a fost lasat la rece cateva ore se glaseaza in ciocolata si se decoreaza dupa preferinta. Eu l-am decorat cu crema si trandafiri din lapte praf

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise