Ingrediente
6 oua, 6 lg apa, 12 lg zahar, 12 lg faina, 1 praf copt (optional, blatul creste foarte frumos si fara), suc de la 2-3 sfecle rosii (foarte important- eu am ales o sfecla foarte curata,din supermarket cea din piata este plina de pamant si afecteaza si gustul), esenta vanilie (sau se poate incerca si cu esenta de lamaie), 250 gr mascarpone, 200 gr ciocolata alba, 400 ml smantana pt frisca, 200 gr branza de vaci (preferabil grasa), 100 gr zahar pudra (pt crema- daca se doreste mai dulce se poate adauga zahar mai mult.
Dificultate: Medie | Timp: 2h
10 voturi
Mod de preparare
Se topeste ciocolata alba si se lasa putin la racit. In acest timp, amestecam branza de vaci cu mascarpone, se adauga zaharul si esenta,iar la sfarsit se incorporeaza frisca batuta in prealabil. Se adauga ciocolata alba in aceasta compozitie si se da la frigider pt cateve ore. Blatul se taie in 3 straturi, se insiropeaza cu : sirop/ compot de capsuni sau cu un sirop dupa preferinta. In aceeasi forma de copt, se asaza primul strat de blat, se insiropeaza, se asaza un strat de crema si tot asa pana incheiem cu ultimul strat de blat insiropat si se da totul la frigider.
Tortul obtinut se poate imbraca in frisca sau in fondant sau intr-o glazura. Se poate orna dupa bunul plac. Eu am facut doua torturi de acest fel, unul imbracat in frisca si unul imbracat in fondant, ornat cu elemente din fondant. Gustul este minunat, crema este si fina si consistenta.
AndreeaR (Maestru bucatar) , 13 noiembrie 2013
cam cat inseamna sucul de la 2-3 sfecle rosii? 100 ml? 200 ml? cum se obtine?
Alexandra Ana Maria , 12 noiembrie 2013
waw arata superrr