autor:

Laura_Nechita

» » Torturi

Tort rosu

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 noiembrie 2013

Ingrediente
6 oua, 6 lg apa, 12 lg zahar, 12 lg faina, 1 praf copt (optional, blatul creste foarte frumos si fara), suc de la 2-3 sfecle rosii (foarte important- eu am ales o sfecla foarte curata,din supermarket cea din piata este plina de pamant si afecteaza si gustul), esenta vanilie (sau se poate incerca si cu esenta de lamaie), 250 gr mascarpone, 200 gr ciocolata alba, 400 ml smantana pt frisca, 200 gr branza de vaci (preferabil grasa), 100 gr zahar pudra (pt crema- daca se doreste mai dulce se poate adauga zahar mai mult.

Dificultate: Medie Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu cele 6 lg apa. Cand s-au intarit,se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o bezea tare; se adauga galbenusurile, sucul de sfecla rosie si esenta. Se amesteca bine pana se omogenizeaza; culoarea este destul de buna,insa daca se vrea o culoare intensa se poate suplimenta cu foarte putin colorant alimentar rosu. La sfarsit se adauga faina, amestecand usor cu lingura, pana la omogenizare. Aceasta compozitie se toarna intr-o forma de copt si se coace la foc mediu cam 40-50 min,dupa care se scoate si se lasa la racit.



Se topeste ciocolata alba si se lasa putin la racit. In acest timp, amestecam branza de vaci cu mascarpone, se adauga zaharul si esenta,iar la sfarsit se incorporeaza frisca batuta in prealabil. Se adauga ciocolata alba in aceasta compozitie si se da la frigider pt cateve ore. Blatul se taie in 3 straturi, se insiropeaza cu : sirop/ compot de capsuni sau cu un sirop dupa preferinta. In aceeasi forma de copt, se asaza primul strat de blat, se insiropeaza, se asaza un strat de crema si tot asa pana incheiem cu ultimul strat de blat insiropat si se da totul la frigider.



Tortul obtinut se poate imbraca in frisca sau in fondant sau intr-o glazura. Se poate orna dupa bunul plac. Eu am facut doua torturi de acest fel, unul imbracat in frisca si unul imbracat in fondant, ornat cu elemente din fondant. Gustul este minunat, crema este si fina si consistenta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu

Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu

Pregatim mai intai blatul. Amestecam ingredientele uscate: faina, zahar, cacao, praf copt, bicarbonat

11 voturi    3 comentarii
2h
Torturi
tort de fructe

tort de fructe

blatul: se prepara un pandispan care dupa racire se taie in 3 parti crema: gelatina se moaie in

6 voturi    11 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013

    ce frumos............ce gustos.

  • Fara foto

    AndreeaR (Maestru bucatar) , 13 noiembrie 2013

    ok. multumesc frumos! o zi placuta si tie! :)

  • Laura_Nechita

    Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2013

    buna ziua! puteti obtine suc de sfecla cu ajutorul unui storcator de fructe. eu am folosit sfecle mici, eu am folosit cam 100 ml suc de sfecla. sa aveti o zi buna! >:d<

    • Fara foto

      AndreeaR (Maestru bucatar) , 13 noiembrie 2013

      cam cat inseamna sucul de la 2-3 sfecle rosii? 100 ml? 200 ml? cum se obtine?

    • Fara foto

      Alexandra Ana Maria , 12 noiembrie 2013

      waw arata superrr

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 lg apa
  • 12 lg zahar
  • 12 lg faina
  • 1 praf copt (optional
  • blatul creste foarte frumos si fara)
  • suc de la 2-3 sfecle rosii (foarte important- eu am ales o sfecla foarte curata,din supermarket cea din piata este plina de pamant si afecteaza si gustul)
  • esenta vanilie (sau se poate incerca si cu esenta de lamaie)
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr ciocolata alba
  • 400 ml smantana pt frisca
  • 200 gr branza de vaci (preferabil grasa)
  • 100 gr zahar pudra (pt crema- daca se doreste mai dulce se poate adauga zahar mai mult.

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

41 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

16 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

maria mihalache (Chef de cuisine)

ce frumos............ce gustos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Eufrosina Tort Eufrosina

Pentru onomastica mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă cu alune de pădure, decorat cu crema ganache, frişcă şi floricele

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Torturi
Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe II