autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Sacher

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
Blatul - 150 g ciocolata amaruie, 130 g unt moale, 110 g zahar pudra, 110 g zahar tos, 1 baton de vanilie (miezul), 6 galbenusuri, 6 albusuri, 125 g faina. Umplutura si glazura - 300 g dulceata de caise, 200 g zahar, 1/8 l apa, 200 g ciocolata amaruie., (pentru 12 felii),

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

35 voturi

Mod de preparare

Un tort celebru, preparat in 1832 - special pentru Metternich - de un tanar cofetar, pe nume Franz Sacher.

1. Se taie ciocolata bucatele, se pune intr-un vas de yena si se lasa sa se topeasca pe baie de aburi (peste un vas in care fierbe apa).

2. Se pune untul moale (lasat de seara la un loc cald) intr-un castron mai inalt, se cerne deasupra zaharul pudra si se adauga maduva de vanilie. Se bat bine cu mixerul, adaugandu-se rand pe rand cate un galbenus si cate putina ciocolata topita.

Separat, se bat albusurile spuma (cu zaharul tos turnat in ploaie), si se introduc in crema de ciocolata, mai intai 2/3 din albus, apoi faina (cernuta), amestecandu-se usor, iar pe urma si restul de albusuri.

3. Se acopera fundul unei forme (cu diametrul de 24 cm) cu hartie, se toarna compozitia si se intinde cu o spatula sau un cutit mai lat, pentru ca suprafata sa fie dreapta.
Se coace 15 minute in cuptorul incins dinainte - cu usa intredeschisa (se baga o lingura de lemn in deschizatura) - dupa care se inchide usa cuptorului si se mai coace 30-40 de minute.

4. Se scoate forma din cuptor, se desprinde aluatul de pe margini si se rastoarna blatul pe un fund de lemn. Se indeparteaza hartia si se lasa sa se raceasca putin (circa 20 de minute). Se intoarce pe partea cealalta si se lasa pana ce se raceste de tot. Apoi se taie in doua pe orizontala.

5. Se incalzeste dulceata intr-o craticioara, amestecand intruna, si cu jumatate din cantitate se unge partea de jos a tortului (primul blat). Se asaza deasupra cealalta parte, se apasa usor si se unge si ea cu dulceata ramasa.

6. Prepararea glazurii: se lasa sa fiarba zaharul cu apa exact 4 minute (in clocot). Se taie ciocolata marunt, 150 g se pun la topit pe baie de aburi, dupa care se adauga putin cate putin la siropul de zahar, pana ce se obtine o glazura groasa si neteda. Se toarna glazura pe mijlocul tortului si se intinde repede intai pe suprafata si apoi pe margini.

Se pune tortul pe un platou si se lasa sa se-ntareasca glazura. Se inmoaie un cutit in apa fierbinte si se marcheaza pe tort cu cele 12 felii. Se inmoaie si restul de ciocolata - tot pe baie de aburi - si se orneaza tortul dupa dorinta, cu un cornet.

Tortul se lasa peste noapte la rece. Se serveste cu frisca pusa deasupra, pe farfurie, cand e servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sacher" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Sacher tort

Sacher tort

tortul-Se topeste ciocolata cu 125 gr de unt la ben marin si se lasa sa se raceasca.Se bat albusele

25 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort Sacher

Tort Sacher

Untul(moale) se freaca, cu zaharul pudra si batonul de vanilie(miezul batonului);se freaca(manual

19 voturi    11 comentarii
4h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

35 voturi

Ingrediente

  • Blatul - 150 g ciocolata amaruie
  • 130 g unt moale
  • 110 g zahar pudra
  • 110 g zahar tos
  • 1 baton de vanilie (miezul)
  • 6 galbenusuri
  • 6 albusuri
  • 125 g faina. Umplutura si glazura - 300 g dulceata de caise
  • 200 g zahar
  • 1/8 l apa
  • 200 g ciocolata amaruie.
  • (pentru 12 felii)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu capsune si busuioc