Untul moale se freaca spuma cu 50 g zahar si esenta de vanilie.
Se adauga treptat ciocolata topita la foc mic,cu cateva linguri de lapte.
Dupa ce-am incorporat toata ciocolata adaugam galbenusurile pe rand,mixand bine dupa fiecare.
Separat se bat albusurile spuma tare,ca pentru bezea,impreuna cu restul de zahar.
Jumatate din cantitatea de bezea se toarna peste crema de unt.
Apoi se inglobeaza si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Punem si nucile macinate.
La sfarsit punem si restul de bezea,amestecand usor.
Se toarna compozitia intr-o tava de tort (24 cm ar fi ideal) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza.
Se da in cuptorul incins la 180 de grade,timp de 50 de minute. Primele 15 minute se va tine usa cuptorului intredeschisa,apoi se va inchide pana la coacerea completa.
Dupa ce s-a racit taiem blatul in 3.
Eu am copt intr-o forma mai mare si n-am putut taia decat in 2.
Se incalzeste gemul de caise,amestecand intruna,si cu jumatate din cantitate se unge primul blat. Se aseaza deasupra cel de-al doilea blat, se apasa usor si se unge si el cu gemul ramas.
Pentru glazura punem apa la fiert impreuna cu zaharul,5 minute.Adaugam ciocolata rupta bucatele si omogenizam.
Se toarna glazura pe mijlocul tortului si se intinde repede pe toata suprafata si apoi pe margini. Se da la frigider pana se intareste glazura.
Se serveste cu frisca pusa deasupra sau in farfurie.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii