autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort Sacher

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
* Pentru blat avem nevoie de:, * 100 g ciocolata amaruie, * 200 g unt, * 150 g zahar, * 6 oua, * 200 g faina, * 15 g praf de copt, * 3 linguri cacao, * 100 g nuca macinata, * esenta de vanilie, * Pentru umplutura avem nevoie de:, * 250 g gem de caise, * Pentru glazura avem nevoie de:, * 100 g ciocolata amaruie, * 50 ml apa, * 50 g zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Untul moale se freaca spuma cu 50 g zahar si esenta de vanilie.

Se adauga treptat ciocolata topita la foc mic,cu cateva linguri de lapte.

Dupa ce-am incorporat toata ciocolata adaugam galbenusurile pe rand,mixand bine dupa fiecare.

Separat se bat albusurile spuma tare,ca pentru bezea,impreuna cu restul de zahar.
Jumatate din cantitatea de bezea se toarna peste crema de unt.

Apoi se inglobeaza si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Punem si nucile macinate.

La sfarsit punem si restul de bezea,amestecand usor.

Se toarna compozitia intr-o tava de tort (24 cm ar fi ideal) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza.
Se da in cuptorul incins la 180 de grade,timp de 50 de minute. Primele 15 minute se va tine usa cuptorului intredeschisa,apoi se va inchide pana la coacerea completa.

Dupa ce s-a racit taiem blatul in 3.
Eu am copt intr-o forma mai mare si n-am putut taia decat in 2.

Se incalzeste gemul de caise,amestecand intruna,si cu jumatate din cantitate se unge primul blat. Se aseaza deasupra cel de-al doilea blat, se apasa usor si se unge si el cu gemul ramas.

Pentru glazura punem apa la fiert impreuna cu zaharul,5 minute.Adaugam ciocolata rupta bucatele si omogenizam.

Se toarna glazura pe mijlocul tortului si se intinde repede pe toata suprafata si apoi pe margini. Se da la frigider pana se intareste glazura.

Se serveste cu frisca pusa deasupra sau in farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sacher" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort Sacher

Tort Sacher

Incalzim cuptorul( la foc potrivit).Topim ciocolata la bain-marie. Separam ouale.Cu mixerul se bate

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Tort Sacher

Tort Sacher

Albusurile le batem bine cu un varf cutit sare,pana devin spuma tare! Untul moale il amestecam cu

4 voturi    3 comentarii
2h 45 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gloria Duarte , 16 octombrie 2014

    foarte bun

  • Fara foto

    Mary , 06 septembrie 2013

    Care este marimea tortului?

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2013

    Un tort foarte bun si usor -felicitari.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Un tort excelent!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      O bunatate de tort,felicitari.

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Si alor mei le place ciocolata mai mult decat merele. :)))

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Superb! Pentru că eu am făcut un tort de mere, de sărbători, fiul meu n-a mâncat deloc din el. Nu-i place şi vroiam să-i fac ceva care-i place. Zilele astea, pentru că mai sunt încă sărbători, o să-i fac tortul ăsta. Nu-l cheamă Ion.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • * Pentru blat avem nevoie de:
  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * 200 g unt
  • * 150 g zahar
  • * 6 oua
  • * 200 g faina
  • * 15 g praf de copt
  • * 3 linguri cacao
  • * 100 g nuca macinata
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru umplutura avem nevoie de:
  • * 250 g gem de caise
  • * Pentru glazura avem nevoie de:
  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * 50 ml apa
  • * 50 g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Mary

Care este marimea tortului?

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mac si nuca de cocos