Albusurile le batem bine cu un varf cutit sare,pana devin spuma tare!
Untul moale il amestecam cu zaharul pana devine o crema;
Topim ciocolata in baie de aburi,amestecanmd bine si o adaugam in compozitia de unt;Adaugam galbenusurile unul cate unul amestecand dupa fiecare,incorporam faina,iar la sfarsit albusurile batute,amestecand de jos in sus cu o lingura sau o pleta;
Ungem o tava cu unt si tapetam cu faina,turnam compozitia si introduceti in cuptorul cald 165°C timp de 40 minute;
Scoatem blatul din cuptor il lasam la racit si taiem in doua parti;
Ungem cu gem de caise 4-5 linguri,punem restul blatului si acoperim cu glasura de ciocolata pregatita in modul urmator:Topim ciocolata si untul impreuna,impartim in doua parti,o parte o vom pune la racit,iar a doua parte o vom tine in baie de aburi(cu focul oprit),iar cand prima parte s-a racit le amestecam si adaugam uleiul;
Turnam, deasupra tortului toata glasura,intindem bine pe toata suprafata si pe lateral;
Punem tortul in frigider iar dupa 2 ore putem servii;

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii