autor:

vera

» » Torturi

Tort Sacher

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 noiembrie 2010

Ingrediente
5 oua, 100g ciocolata amara, 50g unt, 3 linguri de faina, coaja rasa de lamaie, Gem de caise, Pt glasura:, -100g unt, 15ml ulei de semi, -100g ciocolata amara

Dificultate: Redusa Timp: 2h 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Albusurile le batem bine cu un varf cutit sare,pana devin spuma tare!
Untul moale il amestecam cu zaharul pana devine o crema;
Topim ciocolata in baie de aburi,amestecanmd bine si o adaugam in compozitia de unt;Adaugam galbenusurile unul cate unul amestecand dupa fiecare,incorporam faina,iar la sfarsit albusurile batute,amestecand de jos in sus cu o lingura sau o pleta;
Ungem o tava cu unt si tapetam cu faina,turnam compozitia si introduceti in cuptorul cald 165°C timp de 40 minute;
Scoatem blatul din cuptor il lasam la racit si taiem in doua parti;
Ungem cu gem de caise 4-5 linguri,punem restul blatului si acoperim cu glasura de ciocolata pregatita in modul urmator:Topim ciocolata si untul impreuna,impartim in doua parti,o parte o vom pune la racit,iar a doua parte o vom tine in baie de aburi(cu focul oprit),iar cand prima parte s-a racit le amestecam si adaugam uleiul;
Turnam, deasupra tortului toata glasura,intindem bine pe toata suprafata si pe lateral;
Punem tortul in frigider iar dupa 2 ore putem servii;
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sacher" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Sacher

Tort Sacher

Untul moale se freaca spuma cu 50 g zahar si esenta de vanilie. Se adauga treptat ciocolata topita

18 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort Sacher

Tort Sacher

Incalzim cuptorul( la foc potrivit).Topim ciocolata la bain-marie. Separam ouale.Cu mixerul se bate

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2010

    pare foarte bun si usor de facut

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2010

    ce gustos e!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2010

    Ce bunut trebuie sa fie! Am retinut reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

2h 45 min

4 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 100g ciocolata amara
  • 50g unt
  • 3 linguri de faina
  • coaja rasa de lamaie
  • Gem de caise
  • Pt glasura:
  • -100g unt
  • 15ml ulei de semi
  • -100g ciocolata amara

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

pare foarte bun si usor de facut

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort de cafea (insiropat cu visinata)