autor:

Timea

» » Torturi

Tort Sacher

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 februarie 2013

Ingrediente
85 gr unt la temp. camerei, 90 gr ciocolata 55% cacao, 80 gr zahar, 4 oua, 80 gr faina, 1 lingura cacao, un varf cutit sare, 8 linguri gem de caise, Glazura:, 50 ml apa, 50 gr zahar, 100 gr ciocolata 55% cacao

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Topim ciocolata pe baie de aburi.
Untul il mixam spuma, adaugam zaharul si mixam in continuare cateva minute. Adaugam ciocolata usor racita si mixam pana la omogenizare. Apoi adaugam pe rand galbenusurile mixand dupa fiecare.
Albusurile le batem spuma separat cu un varf de sare.
Adaugam la compozitia de mai sus faina amestecata cu cacao, apoi incorporam cu grija albusurile spuma.
Tapetam o forma rotunda mica cu hartie de copt pe fund si ungem cu unt forma ( eu am folosit o forma de 17 cm dar e ok si una de 20cm. Daca faceti in forma mai mare dublati cantitatile).
Turnam compozitia in forma si dam la cuptorul preincalzit la 140 de grade timp de 50 min.
Scoatem din cuptor si lasam la racit. Dupa ce s-a racit taiem in strat subtire partea de deasupra pentru a avea un tort drept si pt ca e usor crocanta partea de sus.
Apoi taiem tortul in doua.
Incalzim gemul si ungem cu jumatate din cantitate prima foaie de blat. Asezam a doua foaie si la fel o ungem cu restul de gem.
Glazura: intr-un vas punem apa si zaharul pe foc si lasam sa fiarba 3-4 minute. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucati, amestecand pana se topeste ciocolata. Turnam apoi glazura pe tort incepand de la mijloc si cu un cutit nivelam rapid. Ungem si marginile cu glazura.
Dam la rece minim 2 ore sau pana a doua zi.
Servim cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sacher" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Sacher tort

Sacher tort

tortul-Se topeste ciocolata cu 125 gr de unt la ben marin si se lasa sa se raceasca.Se bat albusele

25 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort Sacher

Tort Sacher

Albusurile le batem bine cu un varf cutit sare,pana devin spuma tare! Untul moale il amestecam cu

4 voturi    3 comentarii
2h 45 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Hilde Natu , 22 februarie 2014

    Se cheama Sacher pentru ca......"Tortul Sacher este emblema Vienei.Franz Sacher (1816 -1907) a servit la simandicoasa cina un tort cu un blat pufos, preparat cu unt, oua si ciocolata, la mijlocul caruia a pus gem de caise. Ca sa fie sigur ca prajitura va fi prezentabila, Sacher nu a insiropat blatul, dar l-a imbracat intr-un strat foarte gros de ciocolata. La masa a servit feliile de tort alaturi de crema de smantana batuta cu zahar, ca sa indulceasca concentratia mare de ciocolata din tort. Prajitura a fost un succes, printul a fost multumit, iar ucenicul a primit toate laudele pentru prajitura lui.Marele renume al tortului vine si din faptul ca reteta traditionala este cu sfintenie respectata, iar in cofetariile din Viena este facut si azi manual, din ingrediente naturale. Una din cofetariile care se lauda ca detine reteta originala a Tortul Sacher produce in fiecare an 360.000 de torturi, si asta de mai bine de 175 de ani incoace. "

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    Delicios!!!!!!!!!!!!

  • Timea

    Timea (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    Multumesc, ma bucur ca va place.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      De ce se cheama " Sacher " ??????

    • Florenta Dinu

      Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      DELICIOS!

    • Adriana B

      Adriana B (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      Foarte bun tortul asta!

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      Foarte buna combinatia gem de caise si ciocolata !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      Delicios...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      Hmmmmmmm, ciocolatos si bun, bun ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

8 voturi

Ingrediente

  • 85 gr unt la temp. camerei
  • 90 gr ciocolata 55% cacao
  • 80 gr zahar
  • 4 oua
  • 80 gr faina
  • 1 lingura cacao
  • un varf cutit sare
  • 8 linguri gem de caise
  • Glazura:
  • 50 ml apa
  • 50 gr zahar
  • 100 gr ciocolata 55% cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

11 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

10 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

22 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicios!!!!!!!!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu pere si crema de iaurt