autor:

Laura_Nechita

» » Torturi

Tort Sacher

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2014

Ingrediente
pt blat:, 125 gr unt de calitate (moale), 1 cana zahar brut, 1 praf sare, 4 oua, 1 cana faina, 1 praf copt, 100 gr ciocolata neagra, 40 gr cacao neagra, 30 ml rom, pt umplutura:, cateva linguri gem caise, pt glazura:, 300 gr ciocolata neagra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

30 voturi

Mod de preparare

Topim pe baie de aburi 100 gr ciocolata. Dupa ce s-a topit, adaugam romul si il incorporam in ciocolata.
Untul moale il mixam cu zaharul si cu praful de sare.
Mixam foarte bine, apoi adaugam cate un ou. Amestecam in continuare, pana se incorporeaza fiecare ou, pe rand. Adaugam faina si praful de copt si amestecam. Adaugam ciocolata topita si cacaoa. Mixam pentru ultima data.
Luam o tava rotunda, prevazuta cu hartie de copt. Udati un pic hartia pe spate, astfel se va aseza frumos in forma de copt. Turnam compozitia si batem un pic tava de masa, ca sa se aseze frumos si egal compozitia.
Dam la cuptorul preincins, si lasam la copt aproximativ 60 minte, la foc mediu.
Dupa ce s-a copt (eventual faceti proba cu un bat de frigaruie, intepati in cateva locuri blatul, daca batul iese curat, inseamna ca blatul este copt.)
Lasam cam 10 minute sa se raceasca in forma de copt, apoi il scoatem pe un gratar si il lasam sa se raceasca de tot.
Intre timp, topim pe baie de aburi, 300 gr ciocolata neagra. Daca e cazul adaugati un cubulet de unt si amestecati.
Dupa ce s-a racit de tot blatul, taiem capacul de la blat, il indepartam, apoi taiem blatul in doua sau trei straturi, in functie de cat de gros este. Eu am taiat in trei straturi.
Asezam primul strat pe un platou, punem 2-3 linguri de gem caise si intindem bine, sa absoarba un pic si blatul. Asezam al doilea strat, punem iar 2-3 linguri de gem de caise si incheiem cu ultimul strat de blat.
Presam un pic sa fie egal, apoi turnam ciocolata topita,astfel incat sa se imbrace frumos tot tortul.
Ideal cred ca ar fi sa il imbracam intr-un strat subtire de crema de ciocolata, si abia apoi sa il glazuram, astfel va iesi cu margini perfecte.
Dam la rece pana la servire.
Este un tort gustos, satios si pe care va recomand sa il savurati bucatica cu bucatica!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sacher" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Sacher

Tort Sacher

Untul moale se freaca spuma cu 50 g zahar si esenta de vanilie. Se adauga treptat ciocolata topita

18 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort Sacher

Tort Sacher

Incalzim cuptorul( la foc potrivit).Topim ciocolata la bain-marie. Separam ouale.Cu mixerul se bate

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Liana_Solescu

    Liana_Solescu (Chef de cuisine):

    f bun. eu l-am imbracat in dulceata de cirese negre inainte sa torn glazura si a iesit perfect

  • Fara foto

    Kalitara (Maestru bucatar):

    Da, am testat-o si a iesit super. Crema e reteta proprie...

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    , 06 noiembrie 2014

    :-P

  • Fara foto

    Cristina Gazner , 17 august 2014

    Asta e reteta de tort :) Pentru crema am reteta proprie :) Super a iesit!!!!!

  • Fara foto

    , 04 iulie 2014

    Laura , cred ca acesta-i tortul de la botezul juniorului , asa-i ? Te imbratisez si nu mai pune la suflet chiar orice . Diana

    • Fara foto

      Lucia Gheorghe , 04 iulie 2014

      cred ca e foarte bun dar pentru un-i nu e indicat.

    • Fara foto

      Luminita Carina , 03 iulie 2014

      Buna ziua! Am o rugaminte: te rog, sa-mi spui si mie ce diametru are forma in care a fost copt blatul. Multumesc anticipat.

    • Fara foto

      Laura Nechita , 15 mai 2014

      Stimata doamna Podila, eu am facut acest tort si va confirm ca are gem de caise si ca acea glazura este din 300 gr de ciocolata. Dar sunteti libera sa va exprimati o parere, desigur ca nu inseamna ca e si corecta! Sa aveti o zi buna!

    • Fara foto

      Podila Vasilica , 09 mai 2014

      arata bine,chiar foarte bine,dar nu cred ca are gem de caise care este deschis la culoare si numai din 3oo gr ciocolata nu cred ca este facuta acea glazura..

    • Fara foto

      Carmen Prunaru , 29 aprilie 2014

      cat de bine arata

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

30 voturi

Ingrediente

  • pt blat:
  • 125 gr unt de calitate (moale)
  • 1 cana zahar brut
  • 1 praf sare
  • 4 oua
  • 1 cana faina
  • 1 praf copt
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 40 gr cacao neagra
  • 30 ml rom
  • pt umplutura:
  • cateva linguri gem caise
  • pt glazura:
  • 300 gr ciocolata neagra

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

42 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Croquembouche