Tort Sacher

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort Sacher

Ingrediente

  • pt blat:
  • 125 gr unt de calitate (moale)
  • 1 cana zahar brut
  • 1 praf sare
  • 4 oua
  • 1 cana faina
  • 1 praf copt
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 40 gr cacao neagra
  • 30 ml rom
  • pt umplutura:
  • cateva linguri gem caise
  • pt glazura:
  • 300 gr ciocolata neagra

Mod de preparare

Topim pe baie de aburi 100 gr ciocolata. Dupa ce s-a topit, adaugam romul si il incorporam in ciocolata.

Untul moale il mixam cu zaharul si cu praful de sare.

Mixam foarte bine, apoi adaugam cate un ou. Amestecam in continuare, pana se incorporeaza fiecare ou, pe rand. Adaugam faina si praful de copt si amestecam. Adaugam ciocolata topita si cacaoa. Mixam pentru ultima data.

Luam o tava rotunda, prevazuta cu hartie de copt. Udati un pic hartia pe spate, astfel se va aseza frumos in forma de copt. Turnam compozitia si batem un pic tava de masa, ca sa se aseze frumos si egal compozitia.

Dam la cuptorul preincins, si lasam la copt aproximativ 60 minte, la foc mediu.

Dupa ce s-a copt (eventual faceti proba cu un bat de frigaruie, intepati in cateva locuri blatul, daca batul iese curat, inseamna ca blatul este copt.)

Lasam cam 10 minute sa se raceasca in forma de copt, apoi il scoatem pe un gratar si il lasam sa se raceasca de tot.

Intre timp, topim pe baie de aburi, 300 gr ciocolata neagra. Daca e cazul adaugati un cubulet de unt si amestecati.

Dupa ce s-a racit de tot blatul, taiem capacul de la blat, il indepartam, apoi taiem blatul in doua sau trei straturi, in functie de cat de gros este. Eu am taiat in trei straturi.

Asezam primul strat pe un platou, punem 2-3 linguri de gem caise si intindem bine, sa absoarba un pic si blatul. Asezam al doilea strat, punem iar 2-3 linguri de gem de caise si incheiem cu ultimul strat de blat.

Presam un pic sa fie egal, apoi turnam ciocolata topita,astfel incat sa se imbrace frumos tot tortul.

Ideal cred ca ar fi sa il imbracam intr-un strat subtire de crema de ciocolata, si abia apoi sa il glazuram, astfel va iesi cu margini perfecte.

Dam la rece pana la servire.

Este un tort gustos, satios si pe care va recomand sa il savurati bucatica cu bucatica!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise