Blatul: se bat albusurile spuma cu putina sare, se adauga in ploaie zaharul si cel vanilinat pana se obtine bezeaua. Se pun galbenusurile unul cate unul, amestecandu-se usor. Se adauga faina si cacao, amestecandu-se la viteza mica si foarte putin, pentru a nu se lasa. Se adauga si nuca. Se pune intr-o cratita tapetata cu hartie de copt si se baga-n cuptorul deja incalzit 45 min.
Crema: se pune laptele sa clocoteasca, se ia dupa foc, dupa care se toarna peste ciocolata bucatita, amestecandu-se cu telul pana se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.
Frisca: se bate smantana pana se intareste.
Siropul: se pune la topit zaharul pana devine maroniu, se stinge cu apa si se lasa caramelul sa se dizolve-n apa, dupa care se adauga zeama de lamaie, razatura si esenta.
Blatul se lasa sa se raceasca, se taie in 3, se insiropeaza primul blat, se adauga crema, la fel si cu al doilea si pe ultimul se pune frisca. Se taie din hartie pergament suvite de 1,5 cm, se aseaza peste tortul tinut putin la rece si se presara cacao.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii