Blatul: se bat albusurile spuma cu putina sare, se adauga in ploaie zaharul si cel vanilinat pana se obtine bezeaua. Se pun galbenusurile unul cate unul, amestecandu-se usor. Se adauga faina si cacao, amestecandu-se la viteza mica si foarte putin, pentru a nu se lasa. Se adauga si nuca. Se pune intr-o cratita tapetata cu hartie de copt si se baga-n cuptorul deja incalzit 45 min.
Crema: se pune laptele sa clocoteasca, se ia dupa foc, dupa care se toarna peste ciocolata bucatita, amestecandu-se cu telul pana se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.
Frisca: se bate smantana pana se intareste.
Siropul: se pune la topit zaharul pana devine maroniu, se stinge cu apa si se lasa caramelul sa se dizolve-n apa, dupa care se adauga zeama de lamaie, razatura si esenta.
Blatul se lasa sa se raceasca, se taie in 3, se insiropeaza primul blat, se adauga crema, la fel si cu al doilea si pe ultimul se pune frisca. Se taie din hartie pergament suvite de 1,5 cm, se aseaza peste tortul tinut putin la rece si se presara cacao.
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii