Inainte de toate vreau sa spun ca tortul asta l-am vazut pe site-ul ardei iute, am facut mici modificari si l-am pregatit de ziua sotului meu.
Blatul:
Se face un blat normal se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma se adauga zaharul, galbenusurile, faina si pudra de cacao cernute. Se pune intr-o tava tapetata cu ulei si faina, se da la cuptor 30 minute la 180 grade.
Crema:
Frisca se bate spuma apoi se adauga iaurtul, zaharul, gelatina topita in bain-marie in 150ml de apa se pune in fir subtire in compozitia de mai sus apoi se adauga fructele.
Asamblarea tortului:
Blatul se taie in trei pe orinzontal, din fiecare foaie de blat se fac patru inele (vezi foto), cand avem toate inelele facute trecem la asamblarea propriu-zisa.
Ne trebue o tava cu fundul detasabil pentru a monta tortul, punem pe fundul tavii inelul nr.1 si inelul nr.3.spatiul liber dintre inele le umplem cu crema apoi continuam cu inelul nr.2 si nr.4 pana terminam toate inelele.
Cand am terminat cu totul il dam la rece cel putin 2-3 ore, se orneaza dupa imaginatia fiecaruia. Nu stiu daca m-am facut inteleasa destul, dar, daca aveti nelamuri, intrebati-ma. Merita sa-l incercati este un tort foarte bun si de efect, eu i-am dat gata pe musafirii mei.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii