autor:

mia

» » Torturi

Tort sah

Autor: mia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 septembrie 2010

Ingrediente
Pentru blat:, , 12 oua,, , 250g zahar,, , 200 faina,, , 50g cacao,, , , , Pentru crema:, , 500ml frisca lichida,, , 400ml iaurt cu aroma de fructe,, , 150g zahar cu aroma de vanilie,, , 20g gelatina (doua plicuri),, , 250g fructe de padure sau dupa gustul fiecaruia.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

38 voturi

Mod de preparare

Inainte de toate vreau sa spun ca tortul asta l-am vazut pe site-ul ardei iute, am facut mici modificari si l-am pregatit de ziua sotului meu.



Blatul:

Se face un blat normal se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma se adauga zaharul, galbenusurile, faina si pudra de cacao cernute. Se pune intr-o tava tapetata cu ulei si faina, se da la cuptor 30 minute la 180 grade.



Crema:

Frisca se bate spuma apoi se adauga iaurtul, zaharul, gelatina topita in bain-marie in 150ml de apa se pune in fir subtire in compozitia de mai sus apoi se adauga fructele.



Asamblarea tortului:

Blatul se taie in trei pe orinzontal, din fiecare foaie de blat se fac patru inele (vezi foto), cand avem toate inelele facute trecem la asamblarea propriu-zisa.

Ne trebue o tava cu fundul detasabil pentru a monta tortul, punem pe fundul tavii inelul nr.1 si inelul nr.3.spatiul liber dintre inele le umplem cu crema apoi continuam cu inelul nr.2 si nr.4 pana terminam toate inelele.

Cand am terminat cu totul il dam la rece cel putin 2-3 ore, se orneaza dupa imaginatia fiecaruia. Nu stiu daca m-am facut inteleasa destul, dar, daca aveti nelamuri, intrebati-ma. Merita sa-l incercati este un tort foarte bun si de efect, eu i-am dat gata pe musafirii mei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort sah" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT FANTEZIE-TABLA SE SAH

TORT FANTEZIE-TABLA SE SAH

Mod de preparare blaturi: Se incalzeste cuptorul la 190 de g.Se ung usor tavile si se acopera cu

24 voturi    25 comentarii
2h
Torturi
TORT  SAH

TORT SAH

Blatul: se bat albusurile spuma cu putina sare, se adauga in ploaie zaharul si cel vanilinat pana

155 voturi    18 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Blidaru_Diana

    Blidaru_Diana (Chef de cuisine):

    Am facut si eu tortul. Blatul nu a iesit cum ma asteptam. In reteta nu se specifica dimensiunea formei de copt si mie mi-au iesit 2 torturi asa ca a trebuit sa dublez cantitatea de crema. O alta observatie este folosirea zaharului cu aroma de vanilie. Nu o recomand. Strica tot gustul cremei. Am folosit iaurt de visine si de caise, dar cel de visine mi se pare cel mai potrivit pentru reteta aceasta. Nu am folosit fructe de padure ca nu am avut, dar am adaugat stafide in crema si a fost bun. Reteta o recomand celor care vor sa impresioneze. Eu am reusit cu aceasta reteta. Spor la treaba.

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    iulia , 10 iulie 2014

    Delicioasa reteta! Eu l-am facut si tortul a iesit nemaipomenit de bun! Felicitari si multumesc pt reteta extraordinara!

  • damaris

    damaris (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    foarte fain felicitari

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2013

    Multumesc mult....

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2013

      Super !!! Felicitari, Mia !!!

    • Fara foto

      botan alina (Bucatar) , 28 octombrie 2010

      am facut acest tort de ziua baietelului meu si vreau sa zic ca a iesit super superrr bun, si toti au fost incantati de el de felul cu arata iti multumesc mult pt. reteta......... alina austria

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2010

      wow ce bine arata...cred ca e la fel de bun pe cum arata!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2010

      Emi, te rog sa te uiti mai atent ca scrie iaurt cu "t", nu "d" cum spui tu, si nu cred ca daca gresesc o litera inseamna ca nu stiu limba romana, nu trebuie sa fii rea.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2010

      Super! Ai votul meu!

    • Florina

      Florina (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2010

      oauuuuuuuuuuuuuuu!!!!!arata foarte foarte bine!!!!!!!! Felicitari!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2010

      Va multumesc mult fetelor pentru aprecieri,da Georgiana este putin de munca dar zic eu ca merita.....

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2010

      Foarte, foarte frumos si cred ca e si foarte gustos!

    • Andreea

      Andreea (Bucatar) , 02 octombrie 2010

      super.foarte bun

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2010

      forte frumos cred ca ii f bun

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2010

      Foarte aromat si arata super!*****

    • Georgiana

      Georgiana (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2010

      Arata nemaipomenit!!!Este ceva de munca la el,dar atunci cand este apreciat de invitati se merita efortul.

    • Fara foto

      emi (Bucatar sef) , 30 septembrie 2010

      extraordinar, daca ai fi stiut si putina limba romana si ca iaurt de scrie cu "t" si nu cu "d" ar fi fost si mai bine

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2010

      arata fff bine, l.am salvat sa il pot prepara si eu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

38 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 12 oua,
  • 250g zahar,
  • 200 faina,
  • 50g cacao,
  • Pentru crema:
  • 500ml frisca lichida,
  • 400ml iaurt cu aroma de fructe,
  • 150g zahar cu aroma de vanilie,
  • 20g gelatina (doua plicuri),
  • 250g fructe de padure sau dupa gustul fiecaruia.

Raporteaza reteta

Retete
de mia
Tortilla de patatas (omleta cu cartofi)

Tortilla de patatas (omleta cu cartofi)

Se curata cartofii si se taie in cubulete,se pun la prajit,in pralabil se bat oale cu sarea si piperul

22 voturi    9 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Rulada cu dulceata de piersici

Rulada cu dulceata de piersici

Se separa galbenusurile de albusuri,peste galbenusuri se pune zaharul si se bate cu mixerul pana

15 voturi    8 comentarii
30 min
Prajituri
Placinta cu carne

Placinta cu carne

Incepem cu aluatul: Punem toate igredientele intr-un vas si le amestecam pana devine un aluat elastic.

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

iulia

Delicioasa reteta! Eu l-am facut si tortul a iesit nemaipomenit de bun! Felicitari si multumesc pt reteta extraordinara!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu nuci