Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
3 oua, 3 linguri cacao, 200 gr. nuci, 200 gr. zahar, 250 gr. unt, 250 gr. biscuiti, 50 gr. rom, 1 pahar lapte
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
e freaca bine ouale cu zaharul, se adauga cacao, nucile macinate si oparite cu un pahar de lapte pe masina, sau rumenite la cuptor, untul frecat spuma si romul. Se amesteca toate usor pina ce se intareste crema. Se asaza pe o farfurie un dreptunghi format din noua biscuiti, unul linga altul. Se stropesc cu rom. Se pune peste ei un rind de crema. Se pune apoi peste crema un rind de cinci biscuiti, asezindu-se unul da si unul nu. Se intinde iar un strat de crema, iar in locurile dintre biscuiti peste crema, se pun numai patru biscuiti. Se continua tot asa, pina se termina crema, cu un rind de cinci si un rind de patru biscuiti. Biscuitii care ramin deasupra se glaseaza cu zahar ars. Tortul se orneaza cu aceeasi crema. Biscuitii se stropesc cu sirop slab sau cu rom, dupa ce au fost asezati. Se poate face cu cantitate dubla asezind primul strat de biscuiti pe doua rinduri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort sah" nu uita sa-i faci un
review
Inainte de toate vreau sa spun ca tortul asta l-am vazut pe site-ul ardei iute, am facut mici modificari
39 voturi
17 comentarii
1h 30 min
Mod de preparare blaturi:
Se incalzeste cuptorul la 190 de g.Se ung usor tavile si se acopera cu
24 voturi
25 comentarii
2h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate