TORT SAVARINĂ CU GRIŞ

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 ouă
  • 250 gr. + 7 linguri zahăr
  • 14 linguri griş
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 litru lapte
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • frişcă bătută
  • ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava

Mod de preparare

Se face un blat rotund din 7 ouă, 7 linguri zahăr, 14 linguri griş, 1 pachet praf de copt (se face ca şi un blat normal de tort dar în loc de făină se pune griş).Se coace într-o formă rotundă. Imediat după coacere se răstoarnă blatul cu fundul în sus într-o cratiţă rotundă, puţin mai lată decât blatul şi foarte puţin mai înaltă (foarte puţin sau egală cu înălţimea blatului de înaltă).

Peste blatul cald se toarnă încet un sirop care se pregăteşte in timp ce blatul se coace. Acest sirop se face din 1 litru de lapte se pune la fiert cu 250 gr. zahăr şi 2 plicuri de zahăr vanilat.

Se lasă blatul să stea în cratiţă până a doua zi când se va răsturna pe o farfurie sau un platou pe care se va servi. Blatul va fi ornat cu frişcă bătută şi se va introduce la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise