Se face un blat rotund din 7 ouă, 7 linguri zahăr, 14 linguri griş, 1 pachet praf de copt (se face ca şi un blat normal de tort dar în loc de făină se pune griş).Se coace într-o formă rotundă. Imediat după coacere se răstoarnă blatul cu fundul în sus într-o cratiţă rotundă, puţin mai lată decât blatul şi foarte puţin mai înaltă (foarte puţin sau egală cu înălţimea blatului de înaltă).
Peste blatul cald se toarnă încet un sirop care se pregăteşte in timp ce blatul se coace. Acest sirop se face din 1 litru de lapte se pune la fiert cu 250 gr. zahăr şi 2 plicuri de zahăr vanilat.
Se lasă blatul să stea în cratiţă până a doua zi când se va răsturna pe o farfurie sau un platou pe care se va servi. Blatul va fi ornat cu frişcă bătută şi se va introduce la frigider.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii