autor:

mirey

» » Torturi

Tort select

Autor: mirey (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirey (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Ingrediente
blat: 5 oua, 10 linguri de zahar, 10 linguri de nuca, 5 linguri de faina, 1 lingura cacao, 1 praf de copt, esenta rom, , crema de ciocolata: 1 cescuta coniac sau lapte, 200 gr. zahar, 2 oua, 2 linguri cacao, 1 lingura de ness, 1 pachet unt, , crema diplomat: 3 galbenusuri, 8 linguri de zahar, 100 ml lapte, 1 lingura amidon, 200gr frisca, vanilie 1 plic gelatina ,,dr.oetker'', ornat: frisca 200-300g, ciocolata menaj, jumatate de portocala

Dificultate: Medie Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Blat: se bat separat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, faina, esenta si praful de copt stins. Se coace aproximativ 45 de minute. Dupa racire se taie in doua.

Crema de ciocolata: se bat ouale intregi cu zaharul, se adauga coniacul sau laptele si se tin pe baie de aburi pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga cacao si ness. Dupa racire se incorporeaza si untul.

Crema diplomat: se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga laptele fierbinte, amidonul si se tin pe baie de abur pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand, se adauga gelatina ,,dr.oetker'' si frisca.

In forma in care s-a copt blatul se pune nailon subtire, se toarna crema diplomat, un blat insiropat, crema de ciocolata si ultimul blat. Se tine la frigider cateva ore pana se intareste crema diplomat; se rastoarna pe platou, se indeparteaza nailonul si se orneaza cu frisca. Ciocolata o topesc si fac diferite forme, iar jumatate de portocala taiata pe lung, apoi felii, o trec prin miere de albine fierbinte; las feliile sa se raceasca dupa care fac o floare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort select" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu piscoturi

Tort cu piscoturi

Am lasat gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas timp de 15-20 de minute conform indicatiilor

6 voturi    2 comentarii
2h
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Foile de gelatina se lasa la inmuiat in laptele rece 10-15 minute. Dupa ce s-a inmuiat, se stoarce

4 voturi    3 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stejar Gratiela , 16 ianuarie 2014

    Bun!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    L-am facut din nou pentru ziua finutului meu.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

    O bunatate.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Chiar ca e select. Felicitari!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Intradevar select.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

      E interesanta combinatia de crema de ciocolata si crema diplomat!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

      E interesanta combinatia de crema de ciocolata si crema diplomat!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Interesanta reteta, frumos presentat tortul!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Super arata tortul si cred ca este un deliciu.Felicitari pentru ca ne-ai invatat cum sa facem floarea pe tort,super-ingenioasa.

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Foarte frumos tortul, iar ornametul face toti bani.

    • Fara foto

      lyalyanna (Maestru bucatar) , 20 iulie 2009

      Multumesc pentru ideea cu ornamentul floral din felii de portocala! Tortul mi se pare excelent,arata grozav si abia astept prima aniversare a cuiva din familie ca sa-l pot face.

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

      Arata foarte frumos. Mi-ai facut pofta, eu sunt un mare mancator de dulciuri mai ales prajiturile insiropate. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • blat: 5 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de nuca
  • 5 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta rom
  • crema de ciocolata: 1 cescuta coniac sau lapte
  • 200 gr. zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura de ness
  • 1 pachet unt
  • crema diplomat: 3 galbenusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 200gr frisca
  • vanilie 1 plic gelatina ,,dr.oetker''
  • ornat: frisca 200-300g
  • ciocolata menaj
  • jumatate de portocala

Raporteaza reteta

Retete
de mirey
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

blatul:se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa si praful de copt .Blatul

1 vot    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
MUSACA DIN PIEPT DE PUI  CU LEUSTEAN

MUSACA DIN PIEPT DE PUI CU LEUSTEAN

Cartofii cruzi se taie rondele si se pun in forma unsa cu unt.Peste ei se presara delikat.Ceapa calita

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
LIPIE LIBANEZA UMPLUTA

LIPIE LIBANEZA UMPLUTA

Lipia se unge cu ketchup, se prajesc cateva feliute de salam, se toarna ouale batute cu sare, piper

9 voturi    5 comentarii
10 min
Aperitive cu oua

mirey (Chef de cuisine)

L-am facut din nou pentru ziua finutului meu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe din compot