autor:

vera

» » Torturi

Tort semifreddo cu caramel si crocant

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Ingrediente
500g mascarpone sau frisca lichida, 6 oua intregi +2 galbenuse, 280g zahar, 150g crocant de ciocolata cu alune, 1 pachet piscoturi savoiardi, lichior crema, Pt caramel 100g zahar, putina apa, 100ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 4h

6 voturi

Mod de preparare

Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin o crema spumoasa;
Mascarponele se adauga in compozitia de oua putin cate putin,amestecand dupa fiecare data!
Crocantul de ciocolata cu alune se macina mai mare sau se piseaza;
Compozitia de oua-mascarpone se divide in doua si adaugam intr-una din compozitii crocantul macinat,iar in cea de-a doua adaugam caramelul pregatit asa:
Topim zaharul la foc domol,cand s-a topit tot si s-a colorat,adaugam 3-4 linguri de apa,lasam sa se topeasca bine ,incorporam frisca lichida,omogenizam cu lingura si dam deoparte;Jumatate din compozitia de caramel o adaugam in compoziotia de mascarpone,omogenizam;
Am obtinut doua compozitii;Tapetam cu folie de plastic o tava de chec,sau o forma rotunda,turnam una din compozitii,adaucam piscoturile insiropate in lichior crema si introducem 30 minute la congelator;Dupa 30 minute scoatem tava ,turnam cea dea duoa compozitie,si introducem iarasi in congelator;
Cam dupa 3 ore se poate servii feliat cu sosul caramel pus deoparte;
Putem inlocuii sosul caramel cu cafea sau oricew alt gust va place:fructe etc!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort semifreddo cu caramel si crocant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu pere si crema de iaurt

Tort cu pere si crema de iaurt

Crema: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime,apoi se adauga

90 voturi    29 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Separi galbenusurile de albusuri un albus il pastrezi

82 voturi    10 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    E bun tortul....mmm...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

    Foarte frumos! Gustos! ai ales ca are caramel.

  • Fara foto

    susu , 28 februarie 2010

    nota 20

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      Foarte frumos prezentat.Felicitari.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      Arata foarte bine! Felicitari!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Foarte buna reteta, bine prezentata!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Interesant si bun......merita probat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Imi place foarte mult reteta si prezentarea. Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

6 voturi

Ingrediente

  • 500g mascarpone sau frisca lichida
  • 6 oua intregi +2 galbenuse
  • 280g zahar
  • 150g crocant de ciocolata cu alune
  • 1 pachet piscoturi savoiardi
  • lichior crema
  • Pt caramel 100g zahar
  • putina apa
  • 100ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

mirey (Chef de cuisine)

E bun tortul....mmm...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe Tort cu fructe

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tortul Iubirii