autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort simplu de ciocolata

Autor: ana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: ana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Ingrediente
Blat:4 oua, 100 g zahar, 75 g faina, 25 g cacao, bicarbonat, Sirop: 75 ml lapte, 20 ml brandy, 20 ml miere, Crema: 600-800 ml frisca lichida, 300-400 g ciocolata neagra

Dificultate: Redusa Timp: 30h

36 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180ºc.Se amesteca ouale cu zaharul 10 min(fara a separa ouale asta mi se pare super).Se amesteca faina cu cacao si bicarbonatul apoi cu ouale batute cu zahar.Se pune in forma si se da la cuptor 20-25 min.Se lasa la racit si apoi se taie blatul in 2 sau in 3 depinde de diametrul formei in care s-a copt.Pentru sirop se amesteca toate ingredientele se incalzesc pana se omogenizeaza dar nu se firb;se lasa la racit.Pentru crema se topeste ciocolata si se amesteca cu frisca batuta si se da la frigider.Pentru a acoperi tortul puneti mai multa ciocolata topita si mai putina frisca.Decorati dupa imaginatie.O sa va surprinda ce usor e de facut si cat de bun iese;pt cei care nu vor exagerat de dulce e perfect.
Se incalzeste cuptorul la 180ºc.Se amesteca ouale cu zaharul 10 min(fara a separa ouale asta mi se pare super).Se amesteca faina cu cacao si bicarbon
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort simplu de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Torturi
Tort cu nutella

Tort cu nutella

Untul moale il amestecam cu nutella;Unul cate unul adaugam ouale intregi mixand cu mixerul dupa fiecare

3 voturi    4 comentarii
30 min
Torturi
Tort de mere special

Tort de mere special

etapa I. - se curata merele de coaja si de casuta de simburi cu un cutit special (cilindric, capabil

98 voturi    21 comentarii
1h
Torturi

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    ana (Chef de cuisine):

    sugestie:o crema alba (ciocolata alba topita amestecata cu frisca batuta).decorat intr-un mod simplu si elegant

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Costyn Si Simona_Iancu

    Costyn Si Simona_Iancu (Bucatar sef) , 01 februarie 2016

    nu mai sunt sigura.. dar bicarbonatul se stinge?

  • Fara foto

    valerica , 24 ianuarie 2015

    arata foat rte bine

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

    Arata foarte bine. Si eu am o reteta asemanatoare dar nu se pune crema numai deasupra si si orneaza cu alune maruntite(crema e fara frisca). Al tau e simplu de facut si cred ca si foarte gustos. Merita incercat.Daca fac reteta care o am eu voi pune poze sa vezi cum e si ce am eu.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Cred ca e tare bun. Si e ornat frumos, felicitari!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Usor si bun!Simplu si frumos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30h

36 voturi

Ingrediente

  • Blat:4 oua
  • 100 g zahar
  • 75 g faina
  • 25 g cacao
  • bicarbonat
  • Sirop: 75 ml lapte
  • 20 ml brandy
  • 20 ml miere
  • Crema: 600-800 ml frisca lichida
  • 300-400 g ciocolata neagra

Raporteaza reteta

Costyn Si Simona_Iancu (Bucatar sef)

nu mai sunt sigura.. dar bicarbonatul se stinge?

Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Blatul: Mixam galbenusurile cu 150 g de zahar pana devin cremoase si cresc in volum. Albusurile le mixam bine ca pentru bezea.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu putina sare si se mixeaza pana se

6 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse