autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort simplu de ciocolata

Autor: ana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Ingrediente
Blat:4 oua, 100 g zahar, 75 g faina, 25 g cacao, bicarbonat, Sirop: 75 ml lapte, 20 ml brandy, 20 ml miere, Crema: 600-800 ml frisca lichida, 300-400 g ciocolata neagra

Dificultate: Redusa Timp: 30h

36 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180ºc.Se amesteca ouale cu zaharul 10 min(fara a separa ouale asta mi se pare super).Se amesteca faina cu cacao si bicarbonatul apoi cu ouale batute cu zahar.Se pune in forma si se da la cuptor 20-25 min.Se lasa la racit si apoi se taie blatul in 2 sau in 3 depinde de diametrul formei in care s-a copt.Pentru sirop se amesteca toate ingredientele se incalzesc pana se omogenizeaza dar nu se firb;se lasa la racit.Pentru crema se topeste ciocolata si se amesteca cu frisca batuta si se da la frigider.Pentru a acoperi tortul puneti mai multa ciocolata topita si mai putina frisca.Decorati dupa imaginatie.O sa va surprinda ce usor e de facut si cat de bun iese;pt cei care nu vor exagerat de dulce e perfect.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort simplu de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Steliana

Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregatit un tort cu blat de nuca si sirop de rom, crema de unt

5 voturi    2 comentarii
2h
Torturi
Tarta cu crema de lamaie si portocale

Tarta cu crema de lamaie si portocale

Se pune pasta foietaj intr-o tava rotunda de 26 mm impreuna cu hartia sa de copt ca sa nu se prinda

1 vot    0 comentarii
35 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    ana (Chef de cuisine):

    sugestie:o crema alba (ciocolata alba topita amestecata cu frisca batuta).decorat intr-un mod simplu si elegant

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Costyn Si Simona_Iancu

    Costyn Si Simona_Iancu (Bucatar sef) , 01 februarie 2016

    nu mai sunt sigura.. dar bicarbonatul se stinge?

  • Fara foto

    valerica , 24 ianuarie 2015

    arata foat rte bine

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

    Arata foarte bine. Si eu am o reteta asemanatoare dar nu se pune crema numai deasupra si si orneaza cu alune maruntite(crema e fara frisca). Al tau e simplu de facut si cred ca si foarte gustos. Merita incercat.Daca fac reteta care o am eu voi pune poze sa vezi cum e si ce am eu.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Cred ca e tare bun. Si e ornat frumos, felicitari!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Usor si bun!Simplu si frumos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30h

36 voturi

Ingrediente

  • Blat:4 oua
  • 100 g zahar
  • 75 g faina
  • 25 g cacao
  • bicarbonat
  • Sirop: 75 ml lapte
  • 20 ml brandy
  • 20 ml miere
  • Crema: 600-800 ml frisca lichida
  • 300-400 g ciocolata neagra

Raporteaza reteta

Costyn Si Simona_Iancu (Bucatar sef)

nu mai sunt sigura.. dar bicarbonatul se stinge?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici

Blatul : Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu bere bruna