autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort simplu de ciocolata

Autor: ana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Ingrediente
Blat:4 oua, 100 g zahar, 75 g faina, 25 g cacao, bicarbonat, Sirop: 75 ml lapte, 20 ml brandy, 20 ml miere, Crema: 600-800 ml frisca lichida, 300-400 g ciocolata neagra

Dificultate: Redusa Timp: 30h

36 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180ºc.Se amesteca ouale cu zaharul 10 min(fara a separa ouale asta mi se pare super).Se amesteca faina cu cacao si bicarbonatul apoi cu ouale batute cu zahar.Se pune in forma si se da la cuptor 20-25 min.Se lasa la racit si apoi se taie blatul in 2 sau in 3 depinde de diametrul formei in care s-a copt.Pentru sirop se amesteca toate ingredientele se incalzesc pana se omogenizeaza dar nu se firb;se lasa la racit.Pentru crema se topeste ciocolata si se amesteca cu frisca batuta si se da la frigider.Pentru a acoperi tortul puneti mai multa ciocolata topita si mai putina frisca.Decorati dupa imaginatie.O sa va surprinda ce usor e de facut si cat de bun iese;pt cei care nu vor exagerat de dulce e perfect.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort simplu de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort pentru Craciun

Tort pentru Craciun

Intr-un vas mare, amesteca ceaiul fierbinte cu coniacul si marmelada pana cand marmelada se va topi.Adauga

12 voturi    9 comentarii
3h 30 min
Torturi
Minitarte cu capsuni

Minitarte cu capsuni

Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam

4 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    ana (Chef de cuisine):

    sugestie:o crema alba (ciocolata alba topita amestecata cu frisca batuta).decorat intr-un mod simplu si elegant

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Costyn Si Simona_Iancu

    Costyn Si Simona_Iancu (Bucatar sef) , 01 februarie 2016

    nu mai sunt sigura.. dar bicarbonatul se stinge?

  • Fara foto

    valerica , 24 ianuarie 2015

    arata foat rte bine

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

    Arata foarte bine. Si eu am o reteta asemanatoare dar nu se pune crema numai deasupra si si orneaza cu alune maruntite(crema e fara frisca). Al tau e simplu de facut si cred ca si foarte gustos. Merita incercat.Daca fac reteta care o am eu voi pune poze sa vezi cum e si ce am eu.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Cred ca e tare bun. Si e ornat frumos, felicitari!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Usor si bun!Simplu si frumos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30h

36 voturi

Ingrediente

  • Blat:4 oua
  • 100 g zahar
  • 75 g faina
  • 25 g cacao
  • bicarbonat
  • Sirop: 75 ml lapte
  • 20 ml brandy
  • 20 ml miere
  • Crema: 600-800 ml frisca lichida
  • 300-400 g ciocolata neagra

Raporteaza reteta

Costyn Si Simona_Iancu (Bucatar sef)

nu mai sunt sigura.. dar bicarbonatul se stinge?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat