Ingrediente
Pentru blat: 200 g faina, 250 ml lapte, 1 pachet margarina, 4 oua, 250 g zahar, 70 g cacao, 100 g alune crude nesarate, 150 g ciocolata cu lapte, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat 1, lingurita esenta de rom, pentru crema:, 1 plic praf de budinca cu gust de frisca, 500 ml lapte, 4 linguri zahar, 200 ml frisca lichida, 1 plic gelatina granule, 1 plic zahar vanilat, 4 batoane Snickers mari (a cate 75 g), pentru insiropat: lichior de ciocolata cu alune, pentru decor: frisca, 2 batoane mari Snickers
Dificultate: Medie | Timp: 2h
82 voturi
Mod de preparare
Dam alunele la cuptorul incins pana se rumenesc usor dupa care le lasam sa se raceasca complet. Le macinam in blender pana obtinem bucatele de marimea bobului de orez.
In compozitia de lapte si cacao adaugam pe rand ouale, dupa care faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit incorporam si alunele macinate. Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm si dam la cuptorul incins pentru 30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Blatul obtinut il lasam sa se raceasca. Eu am vrut un blat nu foarte inalt din care sa obtin doar 2 felii, asa ca nu am pus toata compozitia.
Pentru crema punem praful de budinca intr-un castron impreuna cu 100 ml lapte, restul de lapte il punem la fiert intr-o craticioara impreuna cu cele 4 linguri de zahar, amestecam bine si turnam peste restul de lapte din craticioara, lasam pe foc pana se ingroasa si se formeaza budinca, dam craticioara deoparte, adaugam zaharul vanilat. Hidratam gelatina in 3 linguri de apa dupa care o adaugam la budinca, lasam sa se raceasca complet. Batem frisca si o amestecam cu budinca rece. Taiem bucati mici cele 4 batoane de Snickers (pentru ca bucatile sa ramana intregi atunci cand le taiem, e bine sa dam batoanele la frigider pentru 10 minute), le adaugam peste crema de frisca. Taiem blatul (eu am obtinut 2 felii pentru ca am folosit mai putina compozitie), il insiropam cu lichior de ciocolata si alune (puteti opta pentru alt tip de lichior sau puteti face alt sirop fara alcool).
Punem jumatate de crema peste primul blat, adaugam si cel de-al doilea blat, il insiropam si pe el, dupa care punem restul de crema, dam totul la frigider pentru cateva ore.
Decoratul e dupa priceperea fiecaruia, la mine a fost un decor simplu si cam dezordonat: pe margini frisca, pe deasupra rozete mari de frisca,pe margini alte bucati de Snickers.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2014
Un deliciu!!!
AdeLyna (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2014
Trebuie sa fie tare bun. Am sa il incerc si eu :)
Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2014
Cred ca o sa-l fac de Craciun,arata minunat.
Bobitza Si Georgiana Serban , 09 noiembrie 2014
o sa incercam...
Raymonde Fischer , 26 septembrie 2014
arata foarte bine trebuie incercata
Stoica Tunde , 18 aprilie 2014
Am facut aceasta reteta este buna dar blatul se sfarima usor,probabil trebuie foarte insiropat.
Vivi Viky , 05 ianuarie 2014
Tort
COMY.M. (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2013
delicios
Cosmina Mosoran , 15 decembrie 2013
delicios
Ely , 26 octombrie 2013
Arata super...
Torturile mele , 22 septembrie 2013
O reteta interesanta
dayana (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2012
Spuneti-mi cu ce pot inlocui esenta de rom
Maria Markov (Chef de cuisine) , 19 iulie 2011
Mama face prajitura Snickers. E foarte buna!! Tortul asta iti vine sa-l mananci cu tot cu computer!!*****
Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 martie 2011
Wau ! ce bunatate...yumi, yumi si ce bine arata ! *****
KatrinC (Chef de cuisine) , 30 martie 2011
SUPERB TORTUL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
narcisa costea (Chef de cuisine) , 30 martie 2011
arata bestial !!!!! incerc si eu sa-l fac sambata!!
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 30 martie 2011
ce bine arata...yami yami...:)