Se prepara o crema de zahar ars din: 4 oua amestecate cu 250 ml lapte si 4 linguri de zahar, se topesc intr-o cratita 5 linguri de zahar, dupa care se tapeteaza peretii vasului cu zaharul topit. Se varsa amestecul cremei in cratita tapetata cu zaharul ars si se pune cratita in alta cratita cu apa rece; amindoua se pun in cuptorul incins si se lasa pina se rumeneste crema. Din celelalte 4 oua , 4 linguri de zahar si patru linguri de faina se prepara un aluat de pandispan: se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma se amestaca pe rind zaharul batind in continuare, se pun galbenusurile pe rind. La sfirsit, dupa ce s-a topit zaharul se adauga 4 linguri de faina proaspat cernute, se amesteca usor cu o paleta de jos in sus pina la totala incorporare. Se curata merele de simburi si coaja, se taie felii si se aranjeaza peste crema de zahar ars. Aluatul de pandispan se rastoarna peste stratul de mere si se coace in continuare in cuptor. Dupa ce s-a rumenit, se stinge cuptorul si se lasa acolo sa se raceasca. Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii