Se pun la ars 250g zahăr. Când începe să se îngălbenească, se adaugă nucile şi se prăjesc puţin. Se iau de la foc şi se întind pe un fund de lemn uns cu ulei. Când s-au răcit bine, se pisează în piuliţă, foarte fin. Se bat bine albuşurileşi se amestecă cu nucile prăjite şi pisate. Din această compoziţie se fac trei blaturi, care se coc pe rând, în forma de tort unsă cu unt şi capitonată cu hârtie. Se coc la foc potrivit şi se lasă să se rumenească puţin. Se lasă să se răcească. Între timp se prepară crema: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul pudră până se obţine o cremă care se amestecă cu untul, frecat dinainte spumă, apoi se adaugă următoarea compoziţie pregătită şi ea înainte: două linguri de zahăr cu două linguri de cacao şi 1/2 pahar apă se fierb până se leagă.
Se amestecă totu foarte bine. Cu această cremă se ung blaturile reci şi stropite cu rom. Se unge şi ultimul blat tot cu cremă pe deasupra, iar tortul intreg se îmbracă în frişcă şi se ornează după inspiraţie cu ciocolată modelată, trandafiri, frunzuliţe, etc.
Poftă bună!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii