autor:

mariana scarlat

» » Torturi

Tort special de cacao

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 decembrie 2009

Ingrediente
Pentru blat:, , 250 g zahăr, 250 g nuci, 5 albuşuri, rom, 300 g frişcă, ulei, , Pentru cremă:, , 8 gălbenuşuri, 250 g zahăr pudră, 250 g unt, 2 linguri de cacao, 2 linguri zahăr, 1/2 pahar apă

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare


Se pun la ars 250g zahăr. Când începe să se îngălbenească, se adaugă nucile şi se prăjesc puţin. Se iau de la foc şi se întind pe un fund de lemn uns cu ulei. Când s-au răcit bine, se pisează în piuliţă, foarte fin. Se bat bine albuşurileşi se amestecă cu nucile prăjite şi pisate. Din această compoziţie se fac trei blaturi, care se coc pe rând, în forma de tort unsă cu unt şi capitonată cu hârtie. Se coc la foc potrivit şi se lasă să se rumenească puţin. Se lasă să se răcească. Între timp se prepară crema: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul pudră până se obţine o cremă care se amestecă cu untul, frecat dinainte spumă, apoi se adaugă următoarea compoziţie pregătită şi ea înainte: două linguri de zahăr cu două linguri de cacao şi 1/2 pahar apă se fierb până se leagă.

Se amestecă totu foarte bine. Cu această cremă se ung blaturile reci şi stropite cu rom. Se unge şi ultimul blat tot cu cremă pe deasupra, iar tortul intreg se îmbracă în frişcă şi se ornează după inspiraţie cu ciocolată modelată, trandafiri, frunzuliţe, etc.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort special de cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Briza marii

Briza marii

Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam

5 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Separam ouale.Amestecam galbenusurile cu uleiul(pus cite un pic ca la maioneza),apoi adaugam zaharul.Batem

13 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Cred ca e foarte bun acest tort! Si special,intr-adevar!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Nu a încercat nimeni tortul meu? Păcat! E superb!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250 g zahăr
  • 250 g nuci
  • 5 albuşuri
  • rom
  • 300 g frişcă
  • ulei
  • Pentru cremă:
  • 8 gălbenuşuri
  • 250 g zahăr pudră
  • 250 g unt
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri zahăr
  • 1/2 pahar apă

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

lumi (Chef de cuisine)

Cred ca e foarte bun acest tort! Si special,intr-adevar!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu mascarpone si lamaie