Se pun la ars 250g zahăr. Când începe să se îngălbenească, se adaugă nucile şi se prăjesc puţin. Se iau de la foc şi se întind pe un fund de lemn uns cu ulei. Când s-au răcit bine, se pisează în piuliţă, foarte fin. Se bat bine albuşurileşi se amestecă cu nucile prăjite şi pisate. Din această compoziţie se fac trei blaturi, care se coc pe rând, în forma de tort unsă cu unt şi capitonată cu hârtie. Se coc la foc potrivit şi se lasă să se rumenească puţin. Se lasă să se răcească. Între timp se prepară crema: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul pudră până se obţine o cremă care se amestecă cu untul, frecat dinainte spumă, apoi se adaugă următoarea compoziţie pregătită şi ea înainte: două linguri de zahăr cu două linguri de cacao şi 1/2 pahar apă se fierb până se leagă.
Se amestecă totu foarte bine. Cu această cremă se ung blaturile reci şi stropite cu rom. Se unge şi ultimul blat tot cu cremă pe deasupra, iar tortul intreg se îmbracă în frişcă şi se ornează după inspiraţie cu ciocolată modelată, trandafiri, frunzuliţe, etc.
Poftă bună!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii