autor:

mariana scarlat

» » Torturi

Tort special de cacao

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 decembrie 2009

Ingrediente
Pentru blat:, , 250 g zahăr, 250 g nuci, 5 albuşuri, rom, 300 g frişcă, ulei, , Pentru cremă:, , 8 gălbenuşuri, 250 g zahăr pudră, 250 g unt, 2 linguri de cacao, 2 linguri zahăr, 1/2 pahar apă

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare


Se pun la ars 250g zahăr. Când începe să se îngălbenească, se adaugă nucile şi se prăjesc puţin. Se iau de la foc şi se întind pe un fund de lemn uns cu ulei. Când s-au răcit bine, se pisează în piuliţă, foarte fin. Se bat bine albuşurileşi se amestecă cu nucile prăjite şi pisate. Din această compoziţie se fac trei blaturi, care se coc pe rând, în forma de tort unsă cu unt şi capitonată cu hârtie. Se coc la foc potrivit şi se lasă să se rumenească puţin. Se lasă să se răcească. Între timp se prepară crema: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul pudră până se obţine o cremă care se amestecă cu untul, frecat dinainte spumă, apoi se adaugă următoarea compoziţie pregătită şi ea înainte: două linguri de zahăr cu două linguri de cacao şi 1/2 pahar apă se fierb până se leagă.

Se amestecă totu foarte bine. Cu această cremă se ung blaturile reci şi stropite cu rom. Se unge şi ultimul blat tot cu cremă pe deasupra, iar tortul intreg se îmbracă în frişcă şi se ornează după inspiraţie cu ciocolată modelată, trandafiri, frunzuliţe, etc.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort special de cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort inventat cu ciocolată

Tort inventat cu ciocolată

Se freacă gălbenușurile cu zahăr până se obține o cremă. Separat se amestecă făina cu praful

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Torturi
Tort Fluturas

Tort Fluturas

Blatul: Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile, faina,nuca,cacaoa,praful de

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Cred ca e foarte bun acest tort! Si special,intr-adevar!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Nu a încercat nimeni tortul meu? Păcat! E superb!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250 g zahăr
  • 250 g nuci
  • 5 albuşuri
  • rom
  • 300 g frişcă
  • ulei
  • Pentru cremă:
  • 8 gălbenuşuri
  • 250 g zahăr pudră
  • 250 g unt
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri zahăr
  • 1/2 pahar apă

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

lumi (Chef de cuisine)

Cred ca e foarte bun acest tort! Si special,intr-adevar!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu nuca