autor:

mariana scarlat

» » Torturi

Tort special de cacao

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 decembrie 2009

Ingrediente
Pentru blat:, , 250 g zahăr, 250 g nuci, 5 albuşuri, rom, 300 g frişcă, ulei, , Pentru cremă:, , 8 gălbenuşuri, 250 g zahăr pudră, 250 g unt, 2 linguri de cacao, 2 linguri zahăr, 1/2 pahar apă

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare


Se pun la ars 250g zahăr. Când începe să se îngălbenească, se adaugă nucile şi se prăjesc puţin. Se iau de la foc şi se întind pe un fund de lemn uns cu ulei. Când s-au răcit bine, se pisează în piuliţă, foarte fin. Se bat bine albuşurileşi se amestecă cu nucile prăjite şi pisate. Din această compoziţie se fac trei blaturi, care se coc pe rând, în forma de tort unsă cu unt şi capitonată cu hârtie. Se coc la foc potrivit şi se lasă să se rumenească puţin. Se lasă să se răcească. Între timp se prepară crema: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul pudră până se obţine o cremă care se amestecă cu untul, frecat dinainte spumă, apoi se adaugă următoarea compoziţie pregătită şi ea înainte: două linguri de zahăr cu două linguri de cacao şi 1/2 pahar apă se fierb până se leagă.

Se amestecă totu foarte bine. Cu această cremă se ung blaturile reci şi stropite cu rom. Se unge şi ultimul blat tot cu cremă pe deasupra, iar tortul intreg se îmbracă în frişcă şi se ornează după inspiraţie cu ciocolată modelată, trandafiri, frunzuliţe, etc.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort special de cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu struguri si fructe de padure

Tort cu struguri si fructe de padure

Mod de preparare blat: Mixati ouale intregi cu zaharul pana ce devin ca o crema si isi tripleza

1 vot    1 comentariu
2h
Torturi
Tort caramel cu fundite de ciocolata

Tort caramel cu fundite de ciocolata

Pregatim blatul, care poate fi facut si cu o seara inainte. Albusurile le batem spuma tare cu un

20 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Cred ca e foarte bun acest tort! Si special,intr-adevar!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Nu a încercat nimeni tortul meu? Păcat! E superb!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250 g zahăr
  • 250 g nuci
  • 5 albuşuri
  • rom
  • 300 g frişcă
  • ulei
  • Pentru cremă:
  • 8 gălbenuşuri
  • 250 g zahăr pudră
  • 250 g unt
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri zahăr
  • 1/2 pahar apă

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

lumi (Chef de cuisine)

Cred ca e foarte bun acest tort! Si special,intr-adevar!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort tiramisu