Tort special de cacao

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250 g zahăr
  • 250 g nuci
  • 5 albuşuri
  • rom
  • 300 g frişcă
  • ulei
  • Pentru cremă:
  • 8 gălbenuşuri
  • 250 g zahăr pudră
  • 250 g unt
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri zahăr
  • 1/2 pahar apă

Mod de preparare

Se pun la ars 250g zahăr. Când începe să se îngălbenească, se adaugă nucile şi se prăjesc puţin. Se iau de la foc şi se întind pe un fund de lemn uns cu ulei. Când s-au răcit bine, se pisează în piuliţă, foarte fin. Se bat bine albuşurileşi se amestecă cu nucile prăjite şi pisate. Din această compoziţie se fac trei blaturi, care se coc pe rând, în forma de tort unsă cu unt şi capitonată cu hârtie. Se coc la foc potrivit şi se lasă să se rumenească puţin. Se lasă să se răcească. Între timp se prepară crema: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul pudră până se obţine o cremă care se amestecă cu untul, frecat dinainte spumă, apoi se adaugă următoarea compoziţie pregătită şi ea înainte: două linguri de zahăr cu două linguri de cacao şi 1/2 pahar apă se fierb până se leagă.
Se amestecă totu foarte bine. Cu această cremă se ung blaturile reci şi stropite cu rom. Se unge şi ultimul blat tot cu cremă pe deasupra, iar tortul intreg se îmbracă în frişcă şi se ornează după inspiraţie cu ciocolată modelată, trandafiri, frunzuliţe, etc.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise