Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
Blatul: 12 oua, 12 linguri zahar, 8 linguri faina, 1 praf copt stins cu zeama de lamiie, 8 linguri nuca macinata Crema: 2-3 pachete de unt de 200g, 6 oua intregi, 300g zahar, 1-2 praf vanilie, 1 ciocolata de 100 gr. sau 2-3 linguri cacaoGrilaj: 100 gr. zahar, 70 gr. nuci
Dificultate: Ridicata | Timp: 2h
Mod de preparare
Se face blatul obisnuit, se bate spuma , se pune zaharul, galbenusele, nuca, faina si se coace intr-o tava tapetata. Crema se face astfel: Se fierb pe abur cele 6 oua intregi cu 300 g zahar si vanilia. Se da la rece si se amesteca cu untul frecat spuma in prealabil. Se imparte crema in doua parti, darn u egale. Partea mai putina se amesteca cu 1 ciocolata topita sau 2-3 linguri cacao. In cealalta parte de crema se pune grilaj, adica se caramalizeaza 100g zahar si se adauga nucile prajite si taiate. Se amesteca cu zaharul si se rastoarna pe un platou umed sau uns cu ulei. Se da apoi prin masina de nuci, amestecind-o cu crema galbena, dar nu toata. Din crema care e mai multa se orneaza tortul, peste care se pune restul de nuca. Modul de asezare este astfel: foaie tort - crema galbena - foaie tort - crema neagra - foaie tort - crema galbena - foaie tort - rest crema galbena + nuca caramelizata ramasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort special" nu uita sa-i faci un
review
Din ingridentele pentru blat facem un alauat il lasam 1/2 de ora la frigider, dupa care il impartim
17 voturi
4 comentarii
1h 30 min
Este simplu de preparat si foarte delicios!!
Pentru inceput bateti frisca si da-ti-o la rece.Apoi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate