autor:

olteanu claudia

» » Torturi

Tort spirala pt Andrei

Autor: olteanu claudia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: olteanu claudia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 decembrie 2011

Ingrediente
Blat:5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri ulei,4 linguri faina, 1/2 lingurita praf de copt,1 praf sare, esenta de vanilie si rom, Crema:, 1 kg crema de branza dulce Dr. Oetker, 250 gr. frisca lichida batuta, 200 gr unt, vanilie, zahar pudra dupa gust -cca.200 gr, Sirop:, dulceata de afine, Ornament:, Jeleuri cu figurine

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Blat:
Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu ulei;albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul; se adauga galbenusurile peste albus apoi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit esentele.
Se toarna compozitia in tava cu dimensiunea de 30x40cm tapetata cu hartie de copt si se coace cca 15-20 minute , in functie de cuptorul fiecaruia.
Crema:
Se freaca untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugam branza dulce si vanilia si amestecam bine;la sfarsit adaugam frisca batuta.
Asamblare:
Se taie foaia de blat in 3 parti egale; se unge cu dulceata de afine, apoi se pune crema; se ruleaza si se aseaza pe un platou in picioare, iar cu celelalte 2 parti se procedeaza la fel si se pun in continuare formnad un melc; se imbraca tot tortul in aceeasi crema si se orneaza cu jeleuri.Eu l-am stropit putin pe deasupra cu sirop de la dulceata si am trasat niste dungi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort spirala pt Andrei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Blat de tort, cu nuci

Blat de tort, cu nuci

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, pana se albesc; se adauga apa rece, lingura

30 voturi    16 comentarii
1h
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Mod de preparare: 1)cele 4 plicuri de gelatina le pui in 150 ml apa rece...si mai amesteci din

9 voturi    8 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • olteanu claudia

    olteanu claudia (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2011

    din pacate l-am facut in graba si nu am avut timp sa fac poze in timpul prepararii

  • Fara foto

    simona (Bucatar) , 02 decembrie 2011

    de ce nu arati poze si cu sectiunea tortului

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Blat:5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei,4 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt,1 praf sare
  • esenta de vanilie si rom
  • Crema:
  • 1 kg crema de branza dulce Dr. Oetker
  • 250 gr. frisca lichida batuta
  • 200 gr unt
  • vanilie
  • zahar pudra dupa gust -cca.200 gr
  • Sirop:
  • dulceata de afine
  • Ornament:
  • Jeleuri cu figurine

Raporteaza reteta

Retete
de olteanu claudia
Saratele

Saratele

Se amesteca toate ingredientele de mai sus pana obtinem un aluat usor de intins. Se da coca la

5 voturi    3 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Cozonaci

Cozonaci

Am pus faina intr-un lighean. Am facut o maia din drojdie, frecata cu 2 linguri de zahar, putin

5 voturi    1 comentariu
3h
Aluaturi si Foietaje
Tort Zumzarel

Tort Zumzarel

Blat: Batem albusurile spuma cu zaharul, galbenusurile le frecam cu uleiul. Se adauga crema

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi

olteanu claudia (Chef de cuisine)

din pacate l-am facut in graba si nu am avut timp sa fac poze in timpul prepararii

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort festiv de Revelion