autor:

olteanu claudia

» » Torturi

Tort spirala pt Andrei

Autor: olteanu claudia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: olteanu claudia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 decembrie 2011

Ingrediente
Blat:5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri ulei,4 linguri faina, 1/2 lingurita praf de copt,1 praf sare, esenta de vanilie si rom, Crema:, 1 kg crema de branza dulce Dr. Oetker, 250 gr. frisca lichida batuta, 200 gr unt, vanilie, zahar pudra dupa gust -cca.200 gr, Sirop:, dulceata de afine, Ornament:, Jeleuri cu figurine

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Blat:
Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu ulei;albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul; se adauga galbenusurile peste albus apoi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit esentele.
Se toarna compozitia in tava cu dimensiunea de 30x40cm tapetata cu hartie de copt si se coace cca 15-20 minute , in functie de cuptorul fiecaruia.
Crema:
Se freaca untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugam branza dulce si vanilia si amestecam bine;la sfarsit adaugam frisca batuta.
Asamblare:
Se taie foaia de blat in 3 parti egale; se unge cu dulceata de afine, apoi se pune crema; se ruleaza si se aseaza pe un platou in picioare, iar cu celelalte 2 parti se procedeaza la fel si se pun in continuare formnad un melc; se imbraca tot tortul in aceeasi crema si se orneaza cu jeleuri.Eu l-am stropit putin pe deasupra cu sirop de la dulceata si am trasat niste dungi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort spirala pt Andrei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 2 comentarii

  • olteanu claudia

    olteanu claudia (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2011

    din pacate l-am facut in graba si nu am avut timp sa fac poze in timpul prepararii

  • simona (Bucatar) , 02 decembrie 2011

    de ce nu arati poze si cu sectiunea tortului

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Blat:5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei,4 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt,1 praf sare
  • esenta de vanilie si rom
  • Crema:
  • 1 kg crema de branza dulce Dr. Oetker
  • 250 gr. frisca lichida batuta
  • 200 gr unt
  • vanilie
  • zahar pudra dupa gust -cca.200 gr
  • Sirop:
  • dulceata de afine
  • Ornament:
  • Jeleuri cu figurine

Raporteaza reteta

Retete
de olteanu claudia
Saratele

Saratele

Se amesteca toate ingredientele de mai sus pana obtinem un aluat usor de intins. Se da coca la

5 voturi    3 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Cozonaci

Cozonaci

Am pus faina intr-un lighean. Am facut o maia din drojdie, frecata cu 2 linguri de zahar, putin

5 voturi    1 comentariu
3h
Aluaturi si Foietaje
Tort Zumzarel

Tort Zumzarel

Blat: Batem albusurile spuma cu zaharul, galbenusurile le frecam cu uleiul. Se adauga crema

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi

olteanu claudia (Chef de cuisine)

din pacate l-am facut in graba si nu am avut timp sa fac poze in timpul prepararii

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
La Tour Eiffel Cake