TORT SPUMA DE LAMAIE

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
TORT SPUMA DE LAMAIE

Ingrediente

  • Sirop:
  • Zeama de la o lamaie
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de apa
  • Blat:
  • 8 oua
  • 1 lingura coaja lamaie
  • 125 g unt
  • 2 linguri zeama de lamiae
  • 1 lingura vanilie
  • 230 g faina
  • ¼ lingurita de praf de copt
  • 230g zahar
  • SPUMA
  • Coaja lamaie
  • 1 lingura gelatina
  • 125 g zeama de lamaie
  • 230 g frisca lichida (batuta isi va dubla volumul)
  • 3 oua
  • 5 ½ linguri zahar

Mod de preparare

Sirop:Zeama de la lamaie se pune pe foc cu 3 linguri zahar + 2 linguri apa pana se face un sirop.

Blat:Untul topit cu lamaia, vanilia si coaja se amesteca.

Separat ouale se bat 15 min cu 230 g de zahar, in care se adauga faina si praful de copt

Se ia 2-3 ling din compozitie si se pune in aluatul de oua se amesteca putin apoi se toarna restul compozitiei pentru a nu se lasa la fund si apoi se adauga si siropul de lamaie.

Compozitia astfel rezultata se pune intr-o forma de tort si se baga la cuptor aprox. 20 de minute.

SPUMA

125 g zeama de lamaie+ coaja si lingura de gelatina se amesteca si se pun pe foc

Frisca se bate pana isi dubleaza volumul

Ouale cu cele 5 ½ linguri de zahar se bat 5 minute pe baie de aburi, peste care se adauga zeama de lamaie cu gelatina si cand sa racit se adauga frisca batuta

Blatul de taie in doua si se pune intr-o forma mai mare, ca dimensiune ,tapetata cu folie, se pune un strat de crema, se adauga cel de-al doilea blat stropit cu siropul de lamaie si se pune restul de crema

Tortul se tine la frigider 3-4 ore

Se orneaza cu coji de lamaie confiata sau fructe de padure.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise