autor:

Anca E. Voicu

» » Torturi

Tort Steliana

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 noiembrie 2015

Ingrediente
pentru blat avem nevoie de:, 5 oua, 5 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 7 linguri cu nuca, un praf de copt, un varf lingurita sare, , pentru crema avem nevoie de:, 1 pachet de unt 85% grasime (200 gr.), 5 linguri de zahar pudra, ½ lingurita zahar vanilat Bourbon, 2 linguri de cacao neagra, 1 lingurita de ness sau cafea solubila, , pentru sirop avem nevoie de:, apa 500 ml, 1-2 linguri esenta de rom, 5-6 linguri zahar, , pentru glazura de ciocolata:, 100 g ciocolata neagra, 2-3 linguri de lapte, , pentru decor:, frisca lichida 200 ml, fulgi de zapada din zahar

Dificultate: Medie Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Pentru onomastica surorii mele, am pregatit un tort cu blat de nuca si sirop de rom, crema de unt si ness, invelit in ciocolata.

Blatul:
Se separa 5 oua. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam bine. Compozitia se aseza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.

Siropul:
Se pun la fiert apa cu zaharul si se lasa sa fiarba aprox 5 minute, dupa care se ia de pe foc. Esenta se adauga dupa ce se ia siropul de pe foc.

Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in doua parti (baza mai groasa, capacul mai subtire) si il insiropam.

Crema de unt:
Se amesteca bine untul cu zaharul, zaharul Bourbon, cacaoa si nessul pana se obtine o crema consistenta.

Glazura de ciocolata:
Se incalzeste putin lapte (puneti lapte in functie de cat doriti de subtire glazura), nu-l aduceti la temperatura de fierbere. Se da de pe foc, apoi se pune in vas ciocolata rupta in bucatele si se amesteca bine pana se topeste ciocolata si glazura devine consistenta. Se imbraca tortul in aceasta ciocolata topita.

Se da la frigider 10-20 minute cat sa se intareasca un pic glazura.

Decorul:
In continuare, se prepara frisca. Aceasta se bate cu mixerul pana se intareste (nu prea mult, caci se va strange, dar nici prea putin, caci nu va prinde forma cand veti face florile). Nu se adauga zahar, caci e suficient de dulce.
Se orneaza tortul cu frisca si fulgi de nea din zahar.

Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/11/tort-steliana.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Steliana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Steliana

Tort Steliana

Mai intai, se da la cuptor putina nuca macinata presarata cu zahar, intr-o tava cu foaie de copt.

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi
Tort cu ciocolata si caramel

Tort cu ciocolata si caramel

Topim ciocolata si untul la bain marie sau microunde. Adaugam zaharul si amestecam bine. Adaugam

3 voturi    1 comentariu
50 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 7 linguri cu nuca
  • un praf de copt
  • un varf lingurita sare
  • pentru crema avem nevoie de:
  • 1 pachet de unt 85% grasime (200 gr.)
  • 5 linguri de zahar pudra
  • ½ lingurita zahar vanilat Bourbon
  • 2 linguri de cacao neagra
  • 1 lingurita de ness sau cafea solubila
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml
  • 1-2 linguri esenta de rom
  • 5-6 linguri zahar
  • pentru glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 2-3 linguri de lapte
  • pentru decor:
  • frisca lichida 200 ml
  • fulgi de zapada din zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Rusesc