Blatul se face astfel:
-se bat spuma 5 albusuri,se adauga zaharul (1 cana de zahar)cate putin,batand in continuare,apoi galbenusurile (5 galbenusuri) si 1 praf de sare.
Mestecand incet,de jos in sus,se adauga faina (1 cana de faina) ,in ploaie.
Se pune intr-o cratita folie de aluminiu,apoi se pune compozitia si se da la cuptor pt 30 de minute,la foc potrivit.Cand se raceste,se scoate blatul din cratita,se taie in 2 si se insiropeaza cu suc de fructe sau compot.
Pentru crema:se bate 500 ml frisca.Separat,se pune 1 plic de gelatina in 150 ml lapte si se lasa sa se inmoaie,apoi se incalzeste un pic pe foc,pana se dizolva .Se amesteca frisca cu gelatina si asta e crema.
Tortul se aranjeaza astfel:
-in cratita in care ai copt blatul,pui din nou folie de aluminiu,asezi fructe,apoi jumatate din crema,apoi jumatate de blat,jumatatea cealalta de crema,fructe si apoi al doilea blat.
Se da pentru 5-6 ore la frigider sau 3 ore in congelator.
Il scoti si il rastorni pe un platou.
Acesta e tortul!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii