autor:

Alice Ciobanu

» » Torturi

Tort Tamisa

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2011

Ingrediente
pentru blat:, 6 ouă, 225gr făină, 50 gr cacao, 250gr unt, 250gr zahăr tos, 125 gr ciocolată lapte, o esenţă de vanilie, un praf copt, pentru cremă:, 300 frişcă lichidă, 250 gr ciocolată lapte, un întăritor pentru frişcă, pentru sirop:, 100 ml apă, 5 linguri zahăr, 4 linguri coniac, pentru ornat:, 200 gr ciocolată menaj, 50 gr ciocolată albă

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Pentru blat topiţi 125 gr ciocolată lapte cu 4 linguri de apă într-un bol aşezat deasupra unui vas cu apă fiebinte. Când ciocolata s-a topit trageţi de pe foc şi lăsaţi să se răcească. Untul se freacă spumă cu zahărul şi cu esenţa de vanilie până capătă o consistenţă cremoasă şi pufoasă. încorporaţi apoi amestecând, gălbenuşurile şi ciocolata topită. La sfârşit încorporaţi şi făina amestecată cu cacao şi praf de copt. Albuşurile se bat spumă tare, cu un praf de sare, după care se vor încorpora cu o lingură de lemn, în cremă. tapetaţi cu unt şi hârtie de copt o formă de tort cu diamentrul de 20 cm şi coaceţi trei foi. Ideal ar fi să aveţi trei forme de tort, pentru a putea repartiza exact compoziţia. Coaceţi foile, pe rând , în cuptorul preâncălzit timp de 35 minunte, până ce devin elastice. Când s-au răcit le însiropaţi cu un sirop făcut din apă cu zahăr, fiert câteva minute la temperatură maximă şi adăugaţi coniacul după ce trageţi de pe foc.

Crema se face punând pe foc frişca lichidă împreună cu ciocolata ruptă bucăţi. Amestecaţi continuu până ce se topeşte toată ciocolata. lăsaţi puţin la răcorit şi apoi mixaţi până se întăreşte. Eu am mixat suficient timp şi crema refuza să se inchege, aşa încât a trebuit să adaug un plic de întăritor de frişcă. Din cremă folosiţi 2/3 pentru a unge blaturile de tort, aranjându-le ca un sanviş, un blat un strat de cremă, un blat un strat de cremă ...şi 1/3 din cremă pentru a îmbrăca tortul deasupra şi pe laturi.

Într-un castron topiţi ciocolata de menaj şi apoi o turnaţi pe o hârtie de copt, egală cu înălţimea şi circumferinţa tortului. Lăsaţi puţin să se răcorească şi apoi o înfăşuraţi în jurul tortului, cu hârtia în afaraă şi daţi la frigider pentru 30-40 minute. Când s-a întărit scoateţi cu grijă hârţia de copt şi ornaţi deasupra după bunul plac. eu am încercat să fac cârlionţi de ciocolată în două culori...dar...nu mi-au ieşit. Tehnica o cunosc...practica mă omoară....mai exersăm :)) Am ras deasupra nişte ciocolată de menaj şi nişte ciocolată albă...şi am implantat nişte vârtejuri de ciocolată făcuţi cu o zi înainte

Tortul a fost foarte ciocolatos :)) şi eu spun ca mergea şi puţin mult mai însiropat deşi reţeta originală nu are sirop deloc....
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tamisa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mere

Tort cu mere

Merele se spala, se curata de coaja si se taie felii. Se pun intr-o tava si se presara peste ele

19 voturi    9 comentarii
45 min
Torturi
Tort de ciocolata amaruie

Tort de ciocolata amaruie

Incazleste cuptorul la 180°C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de tort dorita. Intr-un

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 07 iunie 2011

    Vai de capul meu, imi vine sa mananc ecranul de la computer! Aspectul e super, si pariez ca nici gustul nu e mai prejos!!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 iunie 2011

    Yumi,yumi ce bun eeeeeeee ! ciocolatos rau de tot....

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 6 ouă
  • 225gr făină
  • 50 gr cacao
  • 250gr unt
  • 250gr zahăr tos
  • 125 gr ciocolată lapte
  • o esenţă de vanilie
  • un praf copt
  • pentru cremă:
  • 300 frişcă lichidă
  • 250 gr ciocolată lapte
  • un întăritor pentru frişcă
  • pentru sirop:
  • 100 ml apă
  • 5 linguri zahăr
  • 4 linguri coniac
  • pentru ornat:
  • 200 gr ciocolată menaj
  • 50 gr ciocolată albă

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Maria Markov (Chef de cuisine)

Vai de capul meu, imi vine sa mananc ecranul de la computer! Aspectul e super, si pariez ca nici gustul nu e mai prejos!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Mickey Mouse