Tort Televizor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat 1: compozitie: 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 vanilie
  • 1 praf de copt
  • faina cit cuprinde. Blat 2: compozitie: 1 ou
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura smintina sau lapte
  • 3 linguri zahar
  • 50 gr.unt
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingirita amoniac dizolvat intr-un paharut lapte pe foc si faina cit cuprinde. Crema: o budinca
  • 200 gr. unt
  • 200 gr. zahar pudra
  • sucul de la o lamiie. Glazura: 200 gr. zahar pudra
  • 2-3 linguri cacao
  • 3 linguri apa fierbinte si se freaca in bain marie
  • pina se ingroasa ca o smintina. Cind e aproape gata se adauga unt cit o nuca.

Mod de preparare

Blat 1: Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, faina cit sa iasa un aluta consistent, praful de copt. Se coace aluatul pe fundul tavii. Blat 2: Se face un aluat suficient de consistent care sa se poata intinde. Se coc 2 foi pe dosul tavii. Se amesteca untul cu budinca bine racita . Se asaza blatul 2(o foaie) se pune 1/2 crema, se asaza blatul 1, deasupra cealalta 1/2 crema, apoi a doua foaie din blatul 2. Crema: se freaca zaharul pudra cu unt si zeama de la o lamiie. Glazura: zahar pudra, 2-3 linguri cacao si 3 linguri apa fierbinte se freaca in bain marie, pina se ingroasa ca o smintina. Cind e aproape gata se adauga unt cit o nuca. Glazura fierbinte se toarna deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise