autor:

mirey

» » Torturi

Tort ,,Teren de fotbal''

Autor: mirey (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirey (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2010

Ingrediente
Blat:, 8 oua, 16 linguri de zahar, 16 linguri de nuca, 8 linguri de faina, 2 linguri de cacao, 1 praf de copt, , Crema de ciocolata:, 1 pachet de crema Dr. Oetker, 250ml lapte, 3-4 linguri de zahar, , Crema alba:, 500ml lapte, 5 linguri de zahar, 100 g ciocolata menaj alba, 2 linguri amidon, 500 g frisca, 1 1/2 pliculet de gelatina(15g), , Pt insiropat am folosit compot de cirese, Pt ornat:500g frisca,nuca de cocos verde si figurine din jeleu pt jucatori.Marcajul terenului l-am facut cu frisca,iar portile din ciocolata alba topita.

Dificultate: Medie Timp: 3h

14 voturi

Mod de preparare

Blat:Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa si praful de copt.Se coace cam 35-40 de minute,intr-o tava dreptunghiulara. Dupa racire se taie in doua.

Crema de ciocolata pe prepara dupa instructiunile de pe plic.

Crema alba:
Se pune la incalzit laptele (450ml)cu zaharul,se adauga ciocolata taiata bucatele ,iar cand s-a topit adaugam si amidonul dizolvat in 50ml lapte rece.Se tine pe baie de aburi pana se face o crema mai groasa.Dupa racire se adauga frisca si gelatina(preparata dupa instructiunile de pe plic).

Asamblare:
Se tapeteaza o tava cu folie,se adauga crema alba,un blat insiropat,crema si ultimul blat insiropat si se da la rece pentru cateva ore.Rasturnam pe o tava si ornam.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ,,Teren de fotbal''" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort bavarez de lamaie

Tort bavarez de lamaie

Preparare bază tort de biscuiti: Se zdrobesc biscuitii și adăugați untul topit , apoi amestecati.

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Tort cu crema si fluturasi de ciocolata

Tort cu crema si fluturasi de ciocolata

Pregatim blatul de pandispan: Albusurile de ou le batem bine cu un praf de sare,amestecand bine

15 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Tare dragut, cum ai facut decorul din ciocolata la al doilea tort pt fiica ta, frunzulite parca..?

  • DANYELA 45

    DANYELA 45 (Maestru bucatar) , 20 aprilie 2010

    mancat din el!!!!foarte bun si racoros! felicitari MIREY!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Foarte frumoase toate torturile.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Azi am petrecut ziua fiicei mele,si i-am facut si ei un tort dupa aceeasi reteta.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Felicitari,arata deosebit de bine!!!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Iata si tortul cu casuta...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      10 cu Felicitari arata superrr am si eu o intrebare .cine a cistigat .ursuleti rosii sau cei portocali??? :)))

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Foarte frumos, Mirey! Baietelul care l-a primit, ced ca a fost incantat!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Foarte reusit, felicitari !

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Foarte frumos.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Votat si retinut - pacat ca nu pot sa-l si gust!?

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Acest tort a fost facut pentru nepotelul meu care implinea 12 ani chiar de Florii,iar pe cumnatul meu il cheama Florin,si i-am facut si lui un tort cu o alta semnificatie(era prima petrecere de Florii in casa noua).Aceeasi reteta ,alt peisaj...o casuta din turta dulce,o masa din ciocolata,lumanari sub forma de sticle de sampanie...

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Ce bine arata,ca in cofetarie! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

14 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 16 linguri de zahar
  • 16 linguri de nuca
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema de ciocolata:
  • 1 pachet de crema Dr. Oetker
  • 250ml lapte
  • 3-4 linguri de zahar
  • Crema alba:
  • 500ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 100 g ciocolata menaj alba
  • 2 linguri amidon
  • 500 g frisca
  • 1 1/2 pliculet de gelatina(15g)
  • Pt insiropat am folosit compot de cirese
  • Pt ornat:500g frisca,nuca de cocos verde si figurine din jeleu pt jucatori.Marcajul terenului l-am facut cu frisca,iar portile din ciocolata alba topita.

Raporteaza reteta

Retete
de mirey
Tort select

Tort select

Blat: se bat separat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, faina, esenta si praful

8 voturi    12 comentarii
2h
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

blatul:se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa si praful de copt .Blatul

1 vot    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
MUSACA DIN PIEPT DE PUI  CU LEUSTEAN

MUSACA DIN PIEPT DE PUI CU LEUSTEAN

Cartofii cruzi se taie rondele si se pun in forma unsa cu unt.Peste ei se presara delikat.Ceapa calita

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare dragut, cum ai facut decorul din ciocolata la al doilea tort pt fiica ta, frunzulite parca..?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Saint Honore