autor:

Cely Snijec

» » Torturi

Tort tigru

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 ianuarie 2010

Ingrediente
Blatul:, 9 oua, 250 g zahar, 250 g faina, 4 linguri cacao, un praf de copt, 2 linguri apa, un plic zahar vanilat, esenta de rom, Siropul:, 250 g zahar, 400 ml apa, zeama unei lamai, 150 ml coniac, Crema de ciocolata:, 4 oua, 6 linguri zahar, 5 linguri faina, 5 linguri cacao, 300 ml lapte, 100 g ciocolata de menaj data pe raztoare, un pachet unt de cacao(daca se poate), Crema de portocale:, 3 portocale, 4 linguri zahar, 3 linguri faina, un pachet de unt

Dificultate: Redusa Timp: 2h

87 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Bati albusele spuma cu zaharul, adaugi galbenusurile, cacao si faina,praful de copt,apa. Asezi in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.
Siropul: Ferbi apa cu zaharul si zeama de lamaie,iei de pe flacara, lasi sa se raceasca,adaugi coniacul.
Crema de ciocolata: bati ouale cu zaharul,cacao si faina, adaugi laptele fierbinte,dai pe flacara, adaugi razatura de ciocolata si mesteci pana se ingroasa compoztia pe care o lasi apoi sa se raceasca foarte bine.Mixezi untul, adaugi cate o lingura din compozitia racita,obtii o crema pufoasa.
Crema de portocale:
Bati zaharul cu zeama celor 3 portocale si razatura unei portocale,faina, dai la fiert pana se ingroasa compozitia pe care o racesti.Mixezi untul, adaugi cate o lingura din compozitia racita,obtii o crema spumoasa, aromata.
Blatul racit, il tai in in 3 foi, insiropezi. Primul blat il ungi cu un strat de crema de ciocolta, al doilea cu un strat de crema de portocale si ultimul din nou un strat de crema de ciocolata. Pastrezi din ambele creme pentru ornat.Marginile tortului le-am tapetat cu napolitana faramitata. Pentru ornat am mai folosit bomboane si ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort tigru" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 24 comentarii

  • Mihaela Bojînov , 06 iulie 2014

    imi para rau ca sunt la dieta

  • Mihaela Bojînov , 06 iulie 2014

    imi pare rau ca sunt la dieta

  • Snijec Cely , 01 iulie 2014

    Cu drag

    • Daniela Catancea , 28 iunie 2014

      un tort f. bun ! a iesit super ! multumesc pentru reteta . :)

    • Alex Drumea , 25 aprilie 2014

      vreau si eu una

    • miki

      miki (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2010

      super arata,delicios!!!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

      Arata super ... imi place reteta !

    • tandarica

      tandarica (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      arata super tortuletzu.....il voi face si eu curand ca arata prea bine

    • gisa mihai , 04 mai 2010

      uau arata super

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      Arata foarte bine. Trebuie sa fie delicios!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Interesant si f. bun!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Vreau si eu o bucatica:)

    • baban maria manuela , 03 februarie 2010

      este foarte bun

    • baban maria manuela , 03 februarie 2010

      este foarte bun

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Arata super...Tare gustos trebuie sa fie....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Multumesc mult pentru aprecieri.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Foarte frumos, delicios desigur!

    • flori de piatra , 19 ianuarie 2010

      Delicios...

    • nadia , 17 ianuarie 2010

      Arata super si cred ca e foarte bun.Cita importanta are prezentarea! Imi place mult.Felicitari! tortul meu e o broscuta testoasa.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      ft interesanta rteteta si frumos prezentata!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      De-abia am terminat cu dulciurile de la sarbatori si tot as manca o felie si din...,,tigrul'' tau.Felicitari !

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      Arata f. bine.L-ai facut de sarbatori?

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      cred ca e delicios!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Bun,bun,bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

87 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 9 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 4 linguri cacao
  • un praf de copt
  • 2 linguri apa
  • un plic zahar vanilat
  • esenta de rom
  • Siropul:
  • 250 g zahar
  • 400 ml apa
  • zeama unei lamai
  • 150 ml coniac
  • Crema de ciocolata:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri cacao
  • 300 ml lapte
  • 100 g ciocolata de menaj data pe raztoare
  • un pachet unt de cacao(daca se poate)
  • Crema de portocale:
  • 3 portocale
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • un pachet de unt

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

71 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

28 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

miki (Chef de cuisine)

super arata,delicios!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu cu capsuni