Tort tigru

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort  tigru

Ingrediente

  • Blatul:
  • 9 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 4 linguri cacao
  • un praf de copt
  • 2 linguri apa
  • un plic zahar vanilat
  • esenta de rom
  • Siropul:
  • 250 g zahar
  • 400 ml apa
  • zeama unei lamai
  • 150 ml coniac
  • Crema de ciocolata:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri cacao
  • 300 ml lapte
  • 100 g ciocolata de menaj data pe raztoare
  • un pachet unt de cacao(daca se poate)
  • Crema de portocale:
  • 3 portocale
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • un pachet de unt

Mod de preparare

Blatul:

Bati albusele spuma cu zaharul, adaugi galbenusurile, cacao si faina,praful de copt,apa. Asezi in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.

Siropul: Ferbi apa cu zaharul si zeama de lamaie,iei de pe flacara, lasi sa se raceasca,adaugi coniacul.

Crema de ciocolata: bati ouale cu zaharul,cacao si faina, adaugi laptele fierbinte,dai pe flacara, adaugi razatura de ciocolata si mesteci pana se ingroasa compoztia pe care o lasi apoi sa se raceasca foarte bine.Mixezi untul, adaugi cate o lingura din compozitia racita,obtii o crema pufoasa.

Crema de portocale:

Bati zaharul cu zeama celor 3 portocale si razatura unei portocale,faina, dai la fiert pana se ingroasa compozitia pe care o racesti.Mixezi untul, adaugi cate o lingura din compozitia racita,obtii o crema spumoasa, aromata.

Blatul racit, il tai in in 3 foi, insiropezi. Primul blat il ungi cu un strat de crema de ciocolta, al doilea cu un strat de crema de portocale si ultimul din nou un strat de crema de ciocolata. Pastrezi din ambele creme pentru ornat.Marginile tortului le-am tapetat cu napolitana faramitata. Pentru ornat am mai folosit bomboane si ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise