autor:

» » Torturi

Tort Timis

Autor: FLORYDOGARU (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FLORYDOGARU (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Ingrediente
Se pregateste din 3 foi:, 1 foaie pandispan din: 6 oua, 6 linguri de zahar batute cu telul, 2 linguri de ulei, 6 linguri de faina., , 2 foi din: 100 gr unt, un ou, 1 lingurita de cacao, 100 gr zahar, 5 linguri lapte, 1 pachet praf de copt, faina cat cuprinde, , Crema: 500 ml lapte, 2 oua, 6 linguri faina, 25o gr margarina Rama Maestro, 100 gr. zahar., , Sirop: 250 gr. zahar + rom + 250 ml., , Glazura: 1 ciocolata mare+ 1/2 pachet margarina Rama Maestro., , Asamblarea: 1 foaie din cele 2 _ sirop_1/2 din creme, apoi 1 foaie de pandispan + sirop+ 1/2 din crema, apoi ultima foaie + siropul iar deasupra glazura.

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

7 voturi

Mod de preparare

1 foaie pandispan din: 6 oua, 6 linguri de zahar batute cu telul, 2 linguri de ulei, 6 linguri de faina.

2 foi din: 100 gr unt, un ou, 1 lingurita de cacao, 100 gr zahar, 5 linguri lapte, 1 pachet praf de copt, faina cat cuprinde, se coc in tava unsa cu margarina Rama, intinse cat tava.

Crema: 500 ml lapte, 2 oua, 6 linguri faina, 25o gr margarina Rama Maestro, 100 gr. zahar. Zaharul + faina amestecate uscat, apoi se adauga lapte rece pana se face ca o ciulama moale. Se punla foc laptele cu amestecul anterior + margarina Rama Maestro + vanilie + cele 2 oua batute, se amesteca mereu sa nu se lipeasca, apoi cand s-a ingrosat se da la rece.

Sirop: 250 gr. zahar + rom + 250 ml. apa se pun la foc pana se face ca un ceai.

Glazura: 1 ciocolata mare+ 1/2 pachet margarina Rama Maestro, se pun la foc mic pana se topesc.

Asamblarea: 1 foaie din cele 2 _ sirop_1/2 din creme, apoi 1 foaie de pandispan + sirop+ 1/2 din crema, apoi ultima foaie + siropul iar deasupra glazura. Deasupra se orneaza cu ornamente din comert si cu frisca, sau cu ce doreste fiecare. Tortul se prepara cu 1-2 zile inainte de consum pentru a se insiropa corespunzator. Va doresc pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Timis" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 1000 lei
3299.99 lei
2299.99 lei

  • 3 comentarii

  • Meme

    Meme (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

    grozave torturile tele,felicitari!

  • Iulian , 28 decembrie 2009

    L-am incercat si e excelent.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    Foarte bun!

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

7 voturi

Ingrediente

  • Se pregateste din 3 foi:
  • 1 foaie pandispan din: 6 oua
  • 6 linguri de zahar batute cu telul
  • 2 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina.
  • 2 foi din: 100 gr unt
  • un ou
  • 1 lingurita de cacao
  • 100 gr zahar
  • 5 linguri lapte
  • 1 pachet praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • Crema: 500 ml lapte
  • 2 oua
  • 6 linguri faina
  • 25o gr margarina Rama Maestro
  • 100 gr. zahar.
  • Sirop: 250 gr. zahar + rom + 250 ml.
  • Glazura: 1 ciocolata mare+ 1/2 pachet margarina Rama Maestro.
  • Asamblarea: 1 foaie din cele 2 _ sirop_1/2 din creme
  • apoi 1 foaie de pandispan + sirop+ 1/2 din crema
  • apoi ultima foaie + siropul iar deasupra glazura.

Raporteaza reteta

Meme (Chef de cuisine)

grozave torturile tele,felicitari!

Retete

din Torturi

Tort Moccacino Tort Moccacino

Blatul: Mixam bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc apoi adaugam uleiul incet, ca la maioneza. Mixam bine apoi adaugam cafeaua

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat pufos de nuca si crema de ness Tort cu blat pufos de nuca si crema de ness

Pentru blat: Mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, pe urma adaugam zaharul, lingura cu lingura si mixam pana cand

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata la maxim