autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Timis

Autor: FLORYDOGARU (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FLORYDOGARU (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Ingrediente
Se pregateste din 3 foi:, 1 foaie pandispan din: 6 oua, 6 linguri de zahar batute cu telul, 2 linguri de ulei, 6 linguri de faina., , 2 foi din: 100 gr unt, un ou, 1 lingurita de cacao, 100 gr zahar, 5 linguri lapte, 1 pachet praf de copt, faina cat cuprinde, , Crema: 500 ml lapte, 2 oua, 6 linguri faina, 25o gr margarina Rama Maestro, 100 gr. zahar., , Sirop: 250 gr. zahar + rom + 250 ml., , Glazura: 1 ciocolata mare+ 1/2 pachet margarina Rama Maestro., , Asamblarea: 1 foaie din cele 2 _ sirop_1/2 din creme, apoi 1 foaie de pandispan + sirop+ 1/2 din crema, apoi ultima foaie + siropul iar deasupra glazura.

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

7 voturi

Mod de preparare

1 foaie pandispan din: 6 oua, 6 linguri de zahar batute cu telul, 2 linguri de ulei, 6 linguri de faina.

2 foi din: 100 gr unt, un ou, 1 lingurita de cacao, 100 gr zahar, 5 linguri lapte, 1 pachet praf de copt, faina cat cuprinde, se coc in tava unsa cu margarina Rama, intinse cat tava.

Crema: 500 ml lapte, 2 oua, 6 linguri faina, 25o gr margarina Rama Maestro, 100 gr. zahar. Zaharul + faina amestecate uscat, apoi se adauga lapte rece pana se face ca o ciulama moale. Se punla foc laptele cu amestecul anterior + margarina Rama Maestro + vanilie + cele 2 oua batute, se amesteca mereu sa nu se lipeasca, apoi cand s-a ingrosat se da la rece.

Sirop: 250 gr. zahar + rom + 250 ml. apa se pun la foc pana se face ca un ceai.

Glazura: 1 ciocolata mare+ 1/2 pachet margarina Rama Maestro, se pun la foc mic pana se topesc.

Asamblarea: 1 foaie din cele 2 _ sirop_1/2 din creme, apoi 1 foaie de pandispan + sirop+ 1/2 din crema, apoi ultima foaie + siropul iar deasupra glazura. Deasupra se orneaza cu ornamente din comert si cu frisca, sau cu ce doreste fiecare. Tortul se prepara cu 1-2 zile inainte de consum pentru a se insiropa corespunzator. Va doresc pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Timis" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Red Velvet

Red Velvet

Pentru blat, amestecam pe rand ingredientele,incepand cu untul si zaharul. Se coace la cuptor

1 vot    0 comentarii
1h 5 min
Torturi
Tort fantezie

Tort fantezie

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu apa rece si un praf

10 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Meme

    Meme (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

    grozave torturile tele,felicitari!

  • Fara foto

    Iulian , 28 decembrie 2009

    L-am incercat si e excelent.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    Foarte bun!

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

7 voturi

Ingrediente

  • Se pregateste din 3 foi:
  • 1 foaie pandispan din: 6 oua
  • 6 linguri de zahar batute cu telul
  • 2 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina.
  • 2 foi din: 100 gr unt
  • un ou
  • 1 lingurita de cacao
  • 100 gr zahar
  • 5 linguri lapte
  • 1 pachet praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • Crema: 500 ml lapte
  • 2 oua
  • 6 linguri faina
  • 25o gr margarina Rama Maestro
  • 100 gr. zahar.
  • Sirop: 250 gr. zahar + rom + 250 ml.
  • Glazura: 1 ciocolata mare+ 1/2 pachet margarina Rama Maestro.
  • Asamblarea: 1 foaie din cele 2 _ sirop_1/2 din creme
  • apoi 1 foaie de pandispan + sirop+ 1/2 din crema
  • apoi ultima foaie + siropul iar deasupra glazura.

Raporteaza reteta

Meme (Chef de cuisine)

grozave torturile tele,felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu branza si bezea