autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Timis

Autor: FLORYDOGARU (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FLORYDOGARU (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Ingrediente
Se pregateste din 3 foi:, 1 foaie pandispan din: 6 oua, 6 linguri de zahar batute cu telul, 2 linguri de ulei, 6 linguri de faina., , 2 foi din: 100 gr unt, un ou, 1 lingurita de cacao, 100 gr zahar, 5 linguri lapte, 1 pachet praf de copt, faina cat cuprinde, , Crema: 500 ml lapte, 2 oua, 6 linguri faina, 25o gr margarina Rama Maestro, 100 gr. zahar., , Sirop: 250 gr. zahar + rom + 250 ml., , Glazura: 1 ciocolata mare+ 1/2 pachet margarina Rama Maestro., , Asamblarea: 1 foaie din cele 2 _ sirop_1/2 din creme, apoi 1 foaie de pandispan + sirop+ 1/2 din crema, apoi ultima foaie + siropul iar deasupra glazura.

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

7 voturi

Mod de preparare

1 foaie pandispan din: 6 oua, 6 linguri de zahar batute cu telul, 2 linguri de ulei, 6 linguri de faina.

2 foi din: 100 gr unt, un ou, 1 lingurita de cacao, 100 gr zahar, 5 linguri lapte, 1 pachet praf de copt, faina cat cuprinde, se coc in tava unsa cu margarina Rama, intinse cat tava.

Crema: 500 ml lapte, 2 oua, 6 linguri faina, 25o gr margarina Rama Maestro, 100 gr. zahar. Zaharul + faina amestecate uscat, apoi se adauga lapte rece pana se face ca o ciulama moale. Se punla foc laptele cu amestecul anterior + margarina Rama Maestro + vanilie + cele 2 oua batute, se amesteca mereu sa nu se lipeasca, apoi cand s-a ingrosat se da la rece.

Sirop: 250 gr. zahar + rom + 250 ml. apa se pun la foc pana se face ca un ceai.

Glazura: 1 ciocolata mare+ 1/2 pachet margarina Rama Maestro, se pun la foc mic pana se topesc.

Asamblarea: 1 foaie din cele 2 _ sirop_1/2 din creme, apoi 1 foaie de pandispan + sirop+ 1/2 din crema, apoi ultima foaie + siropul iar deasupra glazura. Deasupra se orneaza cu ornamente din comert si cu frisca, sau cu ce doreste fiecare. Tortul se prepara cu 1-2 zile inainte de consum pentru a se insiropa corespunzator. Va doresc pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Timis" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort 3 Mai

Tort 3 Mai

Acest tort este pentru aniversarea a 35 de ani a parintilor mei. L-am facut astfel: cu blat de nuca,

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Torturi
Tort simplu cu banane

Tort simplu cu banane

Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam cate 2 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Meme

    Meme (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

    grozave torturile tele,felicitari!

  • Fara foto

    Iulian , 28 decembrie 2009

    L-am incercat si e excelent.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    Foarte bun!

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

7 voturi

Ingrediente

  • Se pregateste din 3 foi:
  • 1 foaie pandispan din: 6 oua
  • 6 linguri de zahar batute cu telul
  • 2 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina.
  • 2 foi din: 100 gr unt
  • un ou
  • 1 lingurita de cacao
  • 100 gr zahar
  • 5 linguri lapte
  • 1 pachet praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • Crema: 500 ml lapte
  • 2 oua
  • 6 linguri faina
  • 25o gr margarina Rama Maestro
  • 100 gr. zahar.
  • Sirop: 250 gr. zahar + rom + 250 ml.
  • Glazura: 1 ciocolata mare+ 1/2 pachet margarina Rama Maestro.
  • Asamblarea: 1 foaie din cele 2 _ sirop_1/2 din creme
  • apoi 1 foaie de pandispan + sirop+ 1/2 din crema
  • apoi ultima foaie + siropul iar deasupra glazura.

Raporteaza reteta

Meme (Chef de cuisine)

grozave torturile tele,felicitari!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort "Lamaita"