Tort Timis

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Tort Timis

Ingrediente

  • Se pregateste din 3 foi:
  • 1 foaie pandispan din: 6 oua, 6 linguri de zahar batute cu telul, 2 linguri de ulei, 6 linguri de faina.
  • 2 foi din: 100 gr unt, un ou, 1 lingurita de cacao, 100 gr zahar, 5 linguri lapte, 1 pachet praf de copt, faina cat cuprinde
  • Crema: 500 ml lapte, 2 oua, 6 linguri faina, 25o gr margarina Rama Maestro, 100 gr. zahar.
  • Sirop: 250 gr. zahar + rom + 250 ml.
  • Glazura: 1 ciocolata mare+ 1/2 pachet margarina Rama Maestro.
  • Asamblarea: 1 foaie din cele 2 _ sirop_1/2 din creme, apoi 1 foaie de pandispan + sirop+ 1/2 din crema, apoi ultima foaie + siropul iar deasupra glazura.

Mod de preparare

1 foaie pandispan din: 6 oua, 6 linguri de zahar batute cu telul, 2 linguri de ulei, 6 linguri de faina.

2 foi din: 100 gr unt, un ou, 1 lingurita de cacao, 100 gr zahar, 5 linguri lapte, 1 pachet praf de copt, faina cat cuprinde, se coc in tava unsa cu margarina Rama, intinse cat tava.

Crema: 500 ml lapte, 2 oua, 6 linguri faina, 25o gr margarina Rama Maestro, 100 gr. zahar. Zaharul + faina amestecate uscat, apoi se adauga lapte rece pana se face ca o ciulama moale. Se punla foc laptele cu amestecul anterior + margarina Rama Maestro + vanilie + cele 2 oua batute, se amesteca mereu sa nu se lipeasca, apoi cand s-a ingrosat se da la rece.

Sirop: 250 gr. zahar + rom + 250 ml. apa se pun la foc pana se face ca un ceai.

Glazura: 1 ciocolata mare+ 1/2 pachet margarina Rama Maestro, se pun la foc mic pana se topesc.

Asamblarea: 1 foaie din cele 2 _ sirop_1/2 din creme, apoi 1 foaie de pandispan + sirop+ 1/2 din crema, apoi ultima foaie + siropul iar deasupra glazura. Deasupra se orneaza cu ornamente din comert si cu frisca, sau cu ce doreste fiecare. Tortul se prepara cu 1-2 zile inainte de consum pentru a se insiropa corespunzator. Va doresc pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise