autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Timis

Autor: FLORYDOGARU (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FLORYDOGARU (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Ingrediente
Se pregateste din 3 foi:, 1 foaie pandispan din: 6 oua, 6 linguri de zahar batute cu telul, 2 linguri de ulei, 6 linguri de faina., , 2 foi din: 100 gr unt, un ou, 1 lingurita de cacao, 100 gr zahar, 5 linguri lapte, 1 pachet praf de copt, faina cat cuprinde, , Crema: 500 ml lapte, 2 oua, 6 linguri faina, 25o gr margarina Rama Maestro, 100 gr. zahar., , Sirop: 250 gr. zahar + rom + 250 ml., , Glazura: 1 ciocolata mare+ 1/2 pachet margarina Rama Maestro., , Asamblarea: 1 foaie din cele 2 _ sirop_1/2 din creme, apoi 1 foaie de pandispan + sirop+ 1/2 din crema, apoi ultima foaie + siropul iar deasupra glazura.

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

7 voturi

Mod de preparare

1 foaie pandispan din: 6 oua, 6 linguri de zahar batute cu telul, 2 linguri de ulei, 6 linguri de faina.

2 foi din: 100 gr unt, un ou, 1 lingurita de cacao, 100 gr zahar, 5 linguri lapte, 1 pachet praf de copt, faina cat cuprinde, se coc in tava unsa cu margarina Rama, intinse cat tava.

Crema: 500 ml lapte, 2 oua, 6 linguri faina, 25o gr margarina Rama Maestro, 100 gr. zahar. Zaharul + faina amestecate uscat, apoi se adauga lapte rece pana se face ca o ciulama moale. Se punla foc laptele cu amestecul anterior + margarina Rama Maestro + vanilie + cele 2 oua batute, se amesteca mereu sa nu se lipeasca, apoi cand s-a ingrosat se da la rece.

Sirop: 250 gr. zahar + rom + 250 ml. apa se pun la foc pana se face ca un ceai.

Glazura: 1 ciocolata mare+ 1/2 pachet margarina Rama Maestro, se pun la foc mic pana se topesc.

Asamblarea: 1 foaie din cele 2 _ sirop_1/2 din creme, apoi 1 foaie de pandispan + sirop+ 1/2 din crema, apoi ultima foaie + siropul iar deasupra glazura. Deasupra se orneaza cu ornamente din comert si cu frisca, sau cu ce doreste fiecare. Tortul se prepara cu 1-2 zile inainte de consum pentru a se insiropa corespunzator. Va doresc pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Timis" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu pepene galben

Tort cu pepene galben

In primul rand se taie din pepene doua felii subtiri, se scot forme diferite cu catere, se pun pe

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Torturi
Cheesecake ciocolatos

Cheesecake ciocolatos

Macinam biscuitii in robotul de bucatarie,adaugam untul topit mixam pt a amesteca bine totul,asezam

5 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Meme

    Meme (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

    grozave torturile tele,felicitari!

  • Fara foto

    Iulian , 28 decembrie 2009

    L-am incercat si e excelent.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    Foarte bun!

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

7 voturi

Ingrediente

  • Se pregateste din 3 foi:
  • 1 foaie pandispan din: 6 oua
  • 6 linguri de zahar batute cu telul
  • 2 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina.
  • 2 foi din: 100 gr unt
  • un ou
  • 1 lingurita de cacao
  • 100 gr zahar
  • 5 linguri lapte
  • 1 pachet praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • Crema: 500 ml lapte
  • 2 oua
  • 6 linguri faina
  • 25o gr margarina Rama Maestro
  • 100 gr. zahar.
  • Sirop: 250 gr. zahar + rom + 250 ml.
  • Glazura: 1 ciocolata mare+ 1/2 pachet margarina Rama Maestro.
  • Asamblarea: 1 foaie din cele 2 _ sirop_1/2 din creme
  • apoi 1 foaie de pandispan + sirop+ 1/2 din crema
  • apoi ultima foaie + siropul iar deasupra glazura.

Raporteaza reteta

Meme (Chef de cuisine)

grozave torturile tele,felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cupola de ciocolata