autor:

diana

» » Torturi

Tort Tiramisu

Autor: diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Ingrediente
blat de tort, din 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 1 plic praf de copt, , crema:, 5 oua, 10 linguri zahar, 250 g mascarpone, 250ml frisca, 2 plicuri zahar vanilat, 1 esenta rom, , pt insiropat:, 300ml cafea slaba, zahar dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

pt blat :se bat spuma albusurile, s eadauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste si se formeaza o spuma densa ce nu curge

se adauga si galbenusurile apoi faina si praful de copt.

pt crema: se bat putin ouale cu zaharul si se pun pe baie de aburi

se bate incontinuu pana se formeaza o crema groasa.

se adauga vanilia si se lasa la racit, apoi se mixeaza cu crema mascarpone si cu frisca batuta bine si esenta de rom.

blatul de tort se taie in 3 felii si se insiropeaza cu cafeaua, se umple cu crema.



Arata mult mai bine decat Tiramisu rețeta originală ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Se bate frisca tare se adauga mascarpone si se mai bate inca putin impreuna. Separat se bat galbenusurile

5 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca

12 voturi    7 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • Adriana Dragomir , 21 decembrie 2014

    bun de tot

  • Sanda , 06 iulie 2013

    Diana spune-mi te rog frumos daca pentru crema ouale se adauga intregi adica galbenus plus albus?

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2012

    Diana, iar iti admit tortul, stiu ca esti o priceputa in deserturi.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Delicios, apetisant!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Diana, arata intrun mare fel! Imi place tare mult ce frumos l-ai imbracat, decorat. Cred ca e foarte gustos. L-am admirat si pe blog, felicitari!

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      mira triunghiuriele sunt facute din ciocolata de menaj topita, intinsa pe o hartie de copt

    • mira (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Cum se fac triunghiurile de pe margine?

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Ce bine arata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • blat de tort
  • din 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • crema:
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 250 g mascarpone
  • 250ml frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • pt insiropat:
  • 300ml cafea slaba
  • zahar dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de diana
Prajitura caramel

Prajitura caramel

Pentru prepararea blatului: Albusurile se bat spuma. Se fierbe zaharul cu apa pana se formeaza

23 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort aniversar

Tort aniversar

Am copt 2 blaturi a cate 6 oua fiecare si jumatate din ingrediente Pt un blat: se separa albusurile

6 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Torturi
Melci cu budinca

Melci cu budinca

Se dizolva drojdia in lapte cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa sa stea10 minute. Oul

10 voturi    7 comentarii
3h
Prajituri

Sanda

Diana spune-mi te rog frumos daca pentru crema ouale se adauga intregi adica galbenus plus albus?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort Diplomat