autor:

doru simona

» » Torturi

Tort Tiramisu

Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 20 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 20 iulie 2010

Ingrediente
30- 40 piscoturi, in functie de marimea tavii in care se va asambla., 8 galbenusuri., 500 gr mascarpone., 8 linguri zahar pudra., 250 -500 ml frisca lichida, in functie de preferinta., putina sare., 4 cescute de cafea tare., 3-4 linguri lichior de cafea, se poate si fara daca nu aveti., cacao pt pudrare finala

Dificultate: Medie Timp: 2h

12 voturi

Mod de preparare

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit.
Frisca lichida trebuie sa stea la frigider cel putin cateva ore inainte de a fi batuta cu mixerul.
Galbenusurile le frecam cu zaharul pudra si putina sare pana devin o crema albicioasa pe baie de aburi. Adaugam crema mascarpone si amestecam cu telul sa se omogenizeze bine.
Frisca lichida se mixeaza bine si se adauga peste crema de oua si mascarpone . Se incorporeaza folosind o spatula de lemn. Se da la rece pt o ora -doua.
Se trece apoi la asamblare astfel: in cafeaua racita se adauga lichiorul de cafea si se amesteca putin.
In tava in care se va asambla tortul se pune un strat subtire de crema.
Piscoturile se trec rapid prin cafea si se aseaza pe o tava .se pune un strat de piscoturi , unul de crema si se termina cu strat de crema. Se pudreaza cu cacao si se orneaza cu capsuni sau alte fructe dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort tiramisu cu crema de vanilie

Tort tiramisu cu crema de vanilie

Blatul il pregatim conform retetei expuse, Pregatim crema cu laptele rece mixand la viteza maxima, Insiropam

18 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Se prepara un pandispan ,rece se taie in 2 Din cana de zahar si cana de apa(se fierb)+ nesul se

18 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Arata grozav!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

    Bun tortulet. Imi place tare Tiramisu.

  • doru simona

    doru simona (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010

    intradevar este un delciu, mai ales acum pe canicula asta merge numai bine, e racoritor

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010

      foarte buna prajitura

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010

      O prajitura tare buna.

    • liliana hristova

      liliana hristova (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

      arata exccelent.Spune-mi te rog,mascarponele si albusurile le pui cand se raceste galbenusul sau in continuare cand este inca pe foc.Merci.Poti sa-mi trimiti mesaj privat daca poti ca sa fiu sigura cand il trimiti.Si eu fac dar alta reteta,nu cu galbenusurile pe foc.As vrea sa o incerc si pe a ta

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

      Trebue sa fie foarte gustos,am salvat*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

12 voturi

Ingrediente

  • 30- 40 piscoturi
  • in functie de marimea tavii in care se va asambla.
  • 8 galbenusuri.
  • 500 gr mascarpone.
  • 8 linguri zahar pudra.
  • 250 -500 ml frisca lichida
  • in functie de preferinta.
  • putina sare.
  • 4 cescute de cafea tare.
  • 3-4 linguri lichior de cafea
  • se poate si fara daca nu aveti.
  • cacao pt pudrare finala

Raporteaza reteta

Retete
de doru simona
Prajitura cu visine si frisca

Prajitura cu visine si frisca

Blat: Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat

9 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Salata de vinete

Salata de vinete

Vinetel se coc in cuptor, ca sa se faca mai putin fum si mai putina mizerie. Dupa coacere se lasa

7 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Cozonac briosa

Cozonac briosa

Se poate folosi la framantare si masina de paine. Pentru framantare manuala se procedeaza asa:

11 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Arata grozav!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de mere cu biscuiti