Tiramisu rețeta originală
500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar vanilat de la dr Otker si jumatate de pliculet de gelatina, apoi o bagam la frigider,cel putin 30 minute.
Mascarpone se amesteca cu 10 linguri de zahar si un pliculet de zahar vanilat de la dr Otker,plus smantana se amesteca totul cu mixerul.
la urma se amesteca crema mascarpone cu frisca de la frigider, se amesteca de jos in sus cu o spatula de lemn.
''Siropul'' : 400 gr lichid din apa, zahar,50 gr Amaretto,50 gr lichior de cafea,4 pliculete de ness,totul se pune intr-o olita si se fierbe pe foc pana se dizolva zaharul, apoi il dam la racit.In total trebuie sa avem cel putin 500 gr lichid.
Scoatem piscoturile pe care le trecem prin siropul facut ptr tort.Atentie marita nu se imoaie prea tare,doar se trec prin lichidul obtinut.Se pun randuri randuri,peste care se agauga crema din abundenta.La urma se orneaza cu frisca peste care se adauga ciocolata rasa, sau praf de cacao,pe care il pui intr-o strecuratoare si il pudrezi pe deasupra tortului.Pofta buna !!!
Desi nu este Tiramisu rețeta originală, va recomand sa incercati si aceasta reteta.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii