autor:

Florenta Dinu

» » Torturi

Tort trenulet

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 februarie 2011

Ingrediente
Pentru checuri:500g zahar,10linguri apa,8 oua,un praf de sare, linguri de ulei,400g faina., Pentru creme:un plic de frisca, plicuri crema de cacao, un plic crema de vanilie,un plic crema de lamiie si 1150 ml lapte(cremele de la Dr.Oetker)., Pentru ornat:citeva sticksuri, bomboane m&m,bombonici pentru tort,creioane colorate pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Pentru checuri:separati albusurile de galbenusuri;galbenusurile le frecam ca la maioneza cu cele 10 linguri de ulei,iar albusurile le batem spuma cu praful de sare.Din zahar si apa facem un sirop,pe care il turnam in albusurile batute,continuam sa le batem apoi adaugam galbenusurile si faina.Le amestecam bine si turnam compozitia in 3 forme de chec.Le dam la cuptor timp de 30 de minute.
Pentru creme si frisca urmam instructiunile de pe plicuri.
Asamblarea:pentru locomotiva vom folosi un chec intreg,il taiem in doua,iar partea de sus o taiem in doua si inca o data in doua.Se pune crema apoi incepem si adaugam rind pe rind jumatatile(cu crema intre ele).Pentru vagoane vom imparti in jumatate celelalte doua checuri si obtinem 4 vagoane.Le taiem in doua pe fiecare punem crema intre ele ,le imbracam si le ornam apoi le dam la frigider pentru 2-3 ore si inainte de servire asamblam trenuletul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort trenulet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Trenulet

Tort Trenulet

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare,

3 voturi    5 comentarii
3h
Prajituri
Deliciu cu crema de dovleac copt

Deliciu cu crema de dovleac copt

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intaresc ca bezeaua, galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

    Foarte frumos ! Felicitari !*****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

    ce bun este!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru checuri:500g zahar,10linguri apa,8 oua,un praf de sare, linguri de ulei,400g faina.
  • Pentru creme:un plic de frisca, plicuri crema de cacao
  • un plic crema de vanilie,un plic crema de lamiie si 1150 ml lapte(cremele de la Dr.Oetker).
  • Pentru ornat:citeva sticksuri
  • bomboane m&m,bombonici pentru tort,creioane colorate pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Foarte frumos ! Felicitari !*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Placinta de ciocolata cu visine