Tort trenulet

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort trenulet

Ingrediente

  • Pentru checuri:500g zahar,10linguri apa,8 oua,un praf de sare,10 linguri de ulei,400g faina.
  • Pentru creme:un plic de frisca,2 plicuri crema de cacao, un plic crema de vanilie,un plic crema de lamiie si 1150 ml lapte(cremele de la Dr.Oetker).
  • Pentru ornat:citeva sticksuri, bomboane m&m,bombonici pentru tort,creioane colorate pentru ornat.

Mod de preparare

Pentru checuri:separati albusurile de galbenusuri;galbenusurile le frecam ca la maioneza cu cele 10 linguri de ulei,iar albusurile le batem spuma cu praful de sare.Din zahar si apa facem un sirop,pe care il turnam in albusurile batute,continuam sa le batem apoi adaugam galbenusurile si faina.Le amestecam bine si turnam compozitia in 3 forme de chec.Le dam la cuptor timp de 30 de minute.

Pentru creme si frisca urmam instructiunile de pe plicuri.

Asamblarea:pentru locomotiva vom folosi un chec intreg,il taiem in doua,iar partea de sus o taiem in doua si inca o data in doua.Se pune crema apoi incepem si adaugam rind pe rind jumatatile(cu crema intre ele).Pentru vagoane vom imparti in jumatate celelalte doua checuri si obtinem 4 vagoane.Le taiem in doua pe fiecare punem crema intre ele ,le imbracam si le ornam apoi le dam la frigider pentru 2-3 ore si inainte de servire asamblam trenuletul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise