autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT TRUFA DELICIOS (Marina)

Autor: Jeaneta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Jeaneta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2009

Ingrediente
1 ceasca de apa, 20 linguri de zahar, 100 gr. cacao, 8 oua, 350-500gr. unt, visine din visinata, cognac(rom) pentru insiropat blatul, 2 linguri zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Crema: 1 ceasca (de cafea) de apa + 2o linguri zahar tos se pun intr-un vas emailat pe foc, amestecand pana se dizolva zaharul si se leaga putin. Dupa 4-5 clocote se adauga 100 gr. cacao cernuta in prealabil si se mai lasa sa dea un clocot. Se amesteca bine si se ia de pe foc. Se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga pe rand cele 8 galbenusuri amestecind cu mixerul. Din crema realizata pana in acest moment, se iau separat 3 linguri.
Apoi la restul de crema se adauga 350 pina la 500 gr. unt inmuiat (fara sa se topeasca), in mai multe reprize, amestecand continuu crema cu mixerul. Iese o crema frumoasa si fina, care se da la rece sa se mai intareasca.

Blatul : Cele 3 linguri de crema luate anterior se amesteca cu 3 linguri de faina, 2 linguri de zahar pudra si 8 albusuri batute spuma cu un praf de sare. Se amesteca usor sa nu cada albusul si se toarna intr-o forma (cratita) tapetata cu hartie de copt unsa cu unt. Se coace blatul la foc potrivit si dupa ce se scoate din cuptor si s-a racit se taie in 2, se insiropeaza cu cognac (sau rom), se umple cu crema si se imbraca deasemeni in crema. Se poate orna cu visine din visinata sau cirese glasate.
Se pot pune visine din visinata, carora li s-au scos samburii si eventual s-au taiat in 2, si in crema dintre blaturi.
Se da la rece sa se intareasca crema.
Cand il serviti, taiati felii micute ca e foarte consistent.
E un tort foarte bun, rafinat, potrivit pentru momente festive si evenimente speciale.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT TRUFA DELICIOS (Marina)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mousse de ciocolata si iaurt de capsuni

Tort cu mousse de ciocolata si iaurt de capsuni

pt blat: albusurile se mixeaza bine cu zaharul , se pun galbenusurile, apoi treptat laptele, uleiul,

32 voturi    13 comentarii
2h
Torturi
Tort

Tort "PAIANJEN"

Blat: Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    alinamradu (Bucatar sef):

    Tortul a iesit superb de fiecare data, cu mentiunea ca am folosit jumatate din cantitatea de zahar si oua.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 ceasca de apa
  • 20 linguri de zahar
  • 100 gr. cacao
  • 8 oua
  • 350-500gr. unt
  • visine din visinata
  • cognac(rom) pentru insiropat blatul
  • 2 linguri zahar pudra.

Raporteaza reteta

Retete
de Jeaneta
SARMALUTE CU URDA IN FOI DE STEVIE (2)

SARMALUTE CU URDA IN FOI DE STEVIE (2)

Se amesteca urda cu verdeata tocata, grisul, ouale, sare si piper. Frunzele de stevie se oparesc

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort capucino