autor:

valentina ionita

» » Torturi

Tort Trufa la rece cu glazura de ciocolata

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 aprilie 2012

Ingrediente
- 2 pachete unt, - 50 g cacao sau dupa gust, - un paharel de lichior de cacao, ciocolata sau coniac, - 300 g zahar, - 30 buc biscuiti cu cacao, - fructe zaharisite (stafide si visine) dupa gust, - Pentru pralinarea nucilor:, - un pahar cu nuci, - 4-5 linguri zahar, - Pentru glazura:, - Glazura de ciocolata este cea mai pura forma a ciocolatei si aceasta trebuie sa contina numai unt,cacao si zahar ..., - 4-5 linguri cacao, - 50 unt, - 6 linguri zahar, - Cantitatile se cresc sau se micsoreaza in functie de cantitatea de glazura pe care doriti sa o flolositi.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Intr-o craticioara se caramelizeaza cele 4-5 linguri de zahar si o lingura de apa.Cand zaharul devine auriu,se adauga miezul de nuca taiat bucati , se amesteca astfel incat toate nucile sa fie acoperite cu zahar caramelizat,dupa care se rastoarna pe o hartie de copt unsa in prealabil cu unt topit.
Dupa racire o parte din nuca se va toca marunt impreuna cu biscuitii.
Untul se freaca cu zaharul,se adauga cacao,bucatile de nuca, nucile si biscuitii pisati,fructele tocate marunt , iar la sfarsit lichiorul sau coniacul.
Se tapeteaza o forma cu folie de plastic umezita cu apa,se toarna compozitia de tort,se preseaza bine pentru a fi acoperite toate golurile si se tine la frigider pana a doua zi,cand se va rasturna pe un platou si se orna cu glazura de ciocolata.
Ingredientele pentru glazura se lasa sa fiarba la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa si se obtine consistenta dorita.La final glazura se va strecura pentru a ramane foarte fina.
Am asezat tortul pe un gratar, gratar care se pune de regula deasupra unei tavi , se toarna glazura peste tort, mai intai pe margine si apoi deasupra ,apoi din mijlocul tortului pentru a aluneca,a se scurge singura pe tort si sa il acopere.
Se poate orna cu nuci pisate,cu bomboane de ornament,cu ciocolata rasa...
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Trufa la rece cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tortul Îndrãgostitilor

Tortul Îndrãgostitilor

Pentru o zi specialã, cu multã dragoste :) 1)Bate bine ouãle cu zahãrul. Adaugã fãina, praful

5 voturi    5 comentarii
1h
Torturi
Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Blatul: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, incorporam uleiul, praful de copt si esenta. Cernem

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    va multumesc mult...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    Apetisant, un deliciu!

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 06 mai 2012

    frumos si cred ca si bun

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 01 mai 2012

      Foarte frumos tortul tau!*****

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2012

      Frumos tortul si cu siguranta gustos ma mira ca nu te folosesti de ciocolata la glazura este mai usor si cred mai gustos-topesti ciocolata cu 2linguri ulei la ben marie pina se topeste complect ciocolata si este lucioasa -simplu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

6 voturi

Ingrediente

  • - 2 pachete unt
  • - 50 g cacao sau dupa gust
  • - un paharel de lichior de cacao
  • ciocolata sau coniac
  • - 300 g zahar
  • - 30 buc biscuiti cu cacao
  • - fructe zaharisite (stafide si visine) dupa gust
  • - Pentru pralinarea nucilor:
  • - un pahar cu nuci
  • - 4-5 linguri zahar
  • - Pentru glazura:
  • - Glazura de ciocolata este cea mai pura forma a ciocolatei si aceasta trebuie sa contina numai unt,cacao si zahar ...
  • - 4-5 linguri cacao
  • - 50 unt
  • - 6 linguri zahar
  • - Cantitatile se cresc sau se micsoreaza in functie de cantitatea de glazura pe care doriti sa o flolositi.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

va multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu menta