Ingrediente
- 2 pachete unt, - 50 g cacao sau dupa gust, - un paharel de lichior de cacao, ciocolata sau coniac, - 300 g zahar, - 30 buc biscuiti cu cacao, - fructe zaharisite (stafide si visine) dupa gust, - Pentru pralinarea nucilor:, - un pahar cu nuci, - 4-5 linguri zahar, - Pentru glazura:, - Glazura de ciocolata este cea mai pura forma a ciocolatei si aceasta trebuie sa contina numai unt,cacao si zahar ..., - 4-5 linguri cacao, - 50 unt, - 6 linguri zahar, - Cantitatile se cresc sau se micsoreaza in functie de cantitatea de glazura pe care doriti sa o flolositi.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 20 min
6 voturi
Mod de preparare
Dupa racire o parte din nuca se va toca marunt impreuna cu biscuitii.
Untul se freaca cu zaharul,se adauga cacao,bucatile de nuca, nucile si biscuitii pisati,fructele tocate marunt , iar la sfarsit lichiorul sau coniacul.
Se tapeteaza o forma cu folie de plastic umezita cu apa,se toarna compozitia de tort,se preseaza bine pentru a fi acoperite toate golurile si se tine la frigider pana a doua zi,cand se va rasturna pe un platou si se orna cu glazura de ciocolata.
Ingredientele pentru glazura se lasa sa fiarba la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa si se obtine consistenta dorita.La final glazura se va strecura pentru a ramane foarte fina.
Am asezat tortul pe un gratar, gratar care se pune de regula deasupra unei tavi , se toarna glazura peste tort, mai intai pe margine si apoi deasupra ,apoi din mijlocul tortului pentru a aluneca,a se scurge singura pe tort si sa il acopere.
Se poate orna cu nuci pisate,cu bomboane de ornament,cu ciocolata rasa...
mihai (Chef de cuisine) , 01 mai 2012
Foarte frumos tortul tau!*****
kok miori (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2012
Frumos tortul si cu siguranta gustos ma mira ca nu te folosesti de ciocolata la glazura este mai usor si cred mai gustos-topesti ciocolata cu 2linguri ulei la ben marie pina se topeste complect ciocolata si este lucioasa -simplu.