Intr-o craticioara se caramelizeaza cele 4-5 linguri de zahar si o lingura de apa.Cand zaharul devine auriu,se adauga miezul de nuca taiat bucati , se amesteca astfel incat toate nucile sa fie acoperite cu zahar caramelizat,dupa care se rastoarna pe o hartie de copt unsa in prealabil cu unt topit.
Dupa racire o parte din nuca se va toca marunt impreuna cu biscuitii.
Untul se freaca cu zaharul,se adauga cacao,bucatile de nuca, nucile si biscuitii pisati,fructele tocate marunt , iar la sfarsit lichiorul sau coniacul.
Se tapeteaza o forma cu folie de plastic umezita cu apa,se toarna compozitia de tort,se preseaza bine pentru a fi acoperite toate golurile si se tine la frigider pana a doua zi,cand se va rasturna pe un platou si se orna cu glazura de ciocolata.
Ingredientele pentru glazura se lasa sa fiarba la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa si se obtine consistenta dorita.La final glazura se va strecura pentru a ramane foarte fina.
Am asezat tortul pe un gratar, gratar care se pune de regula deasupra unei tavi , se toarna glazura peste tort, mai intai pe margine si apoi deasupra ,apoi din mijlocul tortului pentru a aluneca,a se scurge singura pe tort si sa il acopere.
Se poate orna cu nuci pisate,cu bomboane de ornament,cu ciocolata rasa...

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii