Tort Trufa la rece cu glazura de ciocolata

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Tort Trufa la rece cu glazura de ciocolata

Ingrediente

  • - 2 pachete unt
  • - 50 g cacao sau dupa gust
  • - un paharel de lichior de cacao, ciocolata sau coniac
  • - 300 g zahar
  • - 30 buc biscuiti cu cacao
  • - fructe zaharisite (stafide si visine) dupa gust
  • - Pentru pralinarea nucilor:
  • - un pahar cu nuci
  • - 4-5 linguri zahar
  • - Pentru glazura:
  • - Glazura de ciocolata este cea mai pura forma a ciocolatei si aceasta trebuie sa contina numai unt,cacao si zahar ...
  • - 4-5 linguri cacao
  • - 50 unt
  • - 6 linguri zahar
  • - Cantitatile se cresc sau se micsoreaza in functie de cantitatea de glazura pe care doriti sa o flolositi.

Mod de preparare

Intr-o craticioara se caramelizeaza cele 4-5 linguri de zahar si o lingura de apa.Cand zaharul devine auriu,se adauga miezul de nuca taiat bucati , se amesteca astfel incat toate nucile sa fie acoperite cu zahar caramelizat,dupa care se rastoarna pe o hartie de copt unsa in prealabil cu unt topit.

Dupa racire o parte din nuca se va toca marunt impreuna cu biscuitii.

Untul se freaca cu zaharul,se adauga cacao,bucatile de nuca, nucile si biscuitii pisati,fructele tocate marunt , iar la sfarsit lichiorul sau coniacul.

Se tapeteaza o forma cu folie de plastic umezita cu apa,se toarna compozitia de tort,se preseaza bine pentru a fi acoperite toate golurile si se tine la frigider pana a doua zi,cand se va rasturna pe un platou si se orna cu glazura de ciocolata.

Ingredientele pentru glazura se lasa sa fiarba la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa si se obtine consistenta dorita.La final glazura se va strecura pentru a ramane foarte fina.

Am asezat tortul pe un gratar, gratar care se pune de regula deasupra unei tavi , se toarna glazura peste tort, mai intai pe margine si apoi deasupra ,apoi din mijlocul tortului pentru a aluneca,a se scurge singura pe tort si sa il acopere.

Se poate orna cu nuci pisate,cu bomboane de ornament,cu ciocolata rasa...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise