autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort trunchi de copac

Autor: Skippy (Bucatar)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 28 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Skippy (Bucatar)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 28 decembrie 2010

Ingrediente
Pentru blat:, 9 oua, 210gr zahar, un plic de zahar vanilat, 180gr nuca macinata, 2gr faina, Pentru crema:, 4 oua, 180gr zahar, un plic zahar vanilat, un pachet de unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri, se freaca galbenusurile cu zaharul pina se face o compozitie omogena spumoasa.Se adauga nuca si faina amestecindu-se mai departe.
Se bat spuma albusurile si se adauga la compozitia de mai sus, se adauga si zaharul vanilat.
Se toarna intr-o tava tapetata cu margarina si faina.Se da la cuptor cca 30 de minute cind e gata se ruleaza intr-un servet de bucatarie obtinindu-se un tub.Se lasa sa se raceasca.Cind e rece se unge in interior cu crema galbena si in exterior cu cea maro.
Pe bain marin se fierbe crema din 4 oua si zahar pina devine consistenta.Se pune la racit. Cind e complet rece se freaca cu untul, se imparte in doua o parte se amesteca cu cacao.
Se separa galbenusurile de albusuri, se freaca galbenusurile cu zaharul pina se face o compozitie omogena spumoasa.Se adauga nuca si faina amestecindu
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort trunchi de copac" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Torturi
Tort cu crema de vanilie si ananas

Tort cu crema de vanilie si ananas

Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam

8 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Tort cu portocale

Tort cu portocale

Ouale intregi se bat bine cu zaharul care va fii adaugat treptat,pana la topirea acestuia,se adauga

7 voturi    8 comentarii
30 min
Torturi

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andreea Laura , 27 iulie 2013

    tortul asta este specific frantuzesc, nu german :)

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 9 oua
  • 210gr zahar
  • un plic de zahar vanilat
  • 180gr nuca macinata
  • 2gr faina
  • Pentru crema:
  • 4 oua
  • 180gr zahar
  • un plic zahar vanilat
  • un pachet de unt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort aperitiv Baneasa

Tort aperitiv Baneasa

Se fierb pastele dupa instructiunile de pe ambalaj, se clatesc si se pun in strecuratoare, la scurs. Se unge tava cu unt si se asaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Blatul: Mixam galbenusurile cu 150 g de zahar pana devin cremoase si cresc in volum. Albusurile le mixam bine ca pentru bezea.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse