autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort turbat

Autor: Gabriela Turculetu (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela Turculetu (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2007

Ingrediente
pentru blat:, 12 oua, 12 linguri de zahar, 12 linguri de apa minerala, 250 gr nuci taiate bucatele, 12 linguri faina, bicarbonat de sodiu(o lingura stins cu otet sau zeama de lamaie), , pentru crema:, 1/2 kg crema de ciocolata din comert, o tableta ciocolata cu alune, 1 kg frisca,

Dificultate: Medie Timp: 2h

50 voturi

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se amesteca cu zaharul pana devin ca o crema spumoasa, se aduga bicarbonatul stis , se adauga treptat apa minerala si se amesteca incontinuu, apoi se adauga nucile taiate si faina in ploaie. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza apoi in compozitie,mestecand usor.Compozitia se toarna imediat intr-o forma de tort tapetata cu faina si se introduce in cuptorul incins, pentru cca.40-50 min(pana cand se desprind marginile de forma). Dupa ce s-a copt, blatul se rastoarna pe un fund de lemn si se lasa sa se racoreasca, apoi se taie in 3 parti egale.

Crema de ciocolata se amesteca cu frisca, treptat si se mesteca incontinuu, pana se obtine o compozitie consistenta si cremoasa, apoi se adauga ciocolata cu alune, taiata cubulete.Crema se da la rece cca. 15 min.

Dupa ce blatul s-a racit, se insiropeaza putin, apoi se umple cu crema . Deasupra se imbraca in frisca si se rade ciocolata. Daca se doreste, se pot imbraca in zahar ars cateva jumatati de nuca si se poate orna si cu ele.

Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort turbat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort inghetat de ciocolata si alune

Tort inghetat de ciocolata si alune

1. Topeste int-un vas, la bain-marie, ambele feluri de ciocolata impreuna cu frisca lichida, ,mierea

18 voturi    17 comentarii
40 min
Torturi
Tort cu crema de ciocolata decorat cu frisca

Tort cu crema de ciocolata decorat cu frisca

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 59 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

50 voturi

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 12 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de apa minerala
  • 250 gr nuci taiate bucatele
  • 12 linguri faina
  • bicarbonat de sodiu(o lingura stins cu otet sau zeama de lamaie)
  • pentru crema:
  • 1/2 kg crema de ciocolata din comert
  • o tableta ciocolata cu alune
  • 1 kg frisca

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata Amandina
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania