autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort turbat

Autor: Gabriela Turculetu (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela Turculetu (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2007

Ingrediente
pentru blat:, 12 oua, 12 linguri de zahar, 12 linguri de apa minerala, 250 gr nuci taiate bucatele, 12 linguri faina, bicarbonat de sodiu(o lingura stins cu otet sau zeama de lamaie), , pentru crema:, 1/2 kg crema de ciocolata din comert, o tableta ciocolata cu alune, 1 kg frisca,

Dificultate: Medie Timp: 2h

50 voturi

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se amesteca cu zaharul pana devin ca o crema spumoasa, se aduga bicarbonatul stis , se adauga treptat apa minerala si se amesteca incontinuu, apoi se adauga nucile taiate si faina in ploaie. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza apoi in compozitie,mestecand usor.Compozitia se toarna imediat intr-o forma de tort tapetata cu faina si se introduce in cuptorul incins, pentru cca.40-50 min(pana cand se desprind marginile de forma). Dupa ce s-a copt, blatul se rastoarna pe un fund de lemn si se lasa sa se racoreasca, apoi se taie in 3 parti egale.

Crema de ciocolata se amesteca cu frisca, treptat si se mesteca incontinuu, pana se obtine o compozitie consistenta si cremoasa, apoi se adauga ciocolata cu alune, taiata cubulete.Crema se da la rece cca. 15 min.

Dupa ce blatul s-a racit, se insiropeaza putin, apoi se umple cu crema . Deasupra se imbraca in frisca si se rade ciocolata. Daca se doreste, se pot imbraca in zahar ars cateva jumatati de nuca si se poate orna si cu ele.

Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort turbat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Tort ,,Teren de fotbal''

Tort ,,Teren de fotbal''

Blat:Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa si praful de copt.Se

14 voturi    13 comentarii
3h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

50 voturi

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 12 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de apa minerala
  • 250 gr nuci taiate bucatele
  • 12 linguri faina
  • bicarbonat de sodiu(o lingura stins cu otet sau zeama de lamaie)
  • pentru crema:
  • 1/2 kg crema de ciocolata din comert
  • o tableta ciocolata cu alune
  • 1 kg frisca

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Kinder pingui