autor:

mirey

» » Torturi

Tort Urs Panda

Autor: mirey (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirey (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2011

Ingrediente
-pentru blatul rotund(diametrul de 22 cm):, 4 oua,8 linguri de zahar,8 linguri nuca macinata, 4 linguri de faina, 1 lingura cacao, jumatate de pliculet praf de copt,esenta rom, , -pentru blatul dreptunghiular(24cm/34cm):, 10 oua,20 linguri de zahar, 20 linguri nuca macinata, 10 linguri faina, 2 linguri cacao, 1 praf de copt, esenta de rom, , -pentru crema:, 800 gr frisca, 300 gr ciocolata menaj, 10 linguri nuca macinata, , -pentru decor:, 1 crema de prajituri de ciocolata(Dr. Oetqer), 250 ml lapte+3 linguri zahar+1 lingura cacao, 200 grame frisca, , -pentru insiropat:, sirop de zahar ars cu cafea

Dificultate: Medie Timp: 5h

21 voturi

Mod de preparare

Blaturile:
Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, faina, cacaoa, praful de copt si esenta. Se coace la cuptorul incalzit in prealabil.
Blatul rotund este pentru capul ursuletului, iar cel dreptunghiular pentru corp,labute,nas si urechi.

Crema:
Am topit ciocolata,am amestecat-o cu frisca si nuca.

Dupa racire, blaturile se ,,croiesc'', se taie in doua, se insiropeaza si se umplu cu crema de frisca.

Se trece la ornat:
Se pregateste crema de ciocolata dupa instructiunile de pe plic.Capul ursuletului se va orna cu frisca, si restul corpului cu crema de ciocolata. Mai bine se observa din poze.

Modelul este luat de pe acest site: http://www.youtube.com/watch?v=Cv_e2pHVXYk&feature=channel
Doar ca eu am mai adus cateva modificari.
Daca urmariti filmuletul, o sa va fie si mai clar.
Acest tort l-am facut pentru ziua unui nepotel si a fost foarte incantat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Urs Panda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort caramel

Tort caramel

Se caramelizeaza intr-o cratita 200g zahar si se stinge cu esenta de rom;se tapeteaza peretii vasului

19 voturi    15 comentarii
1h
Torturi
Tort inima

Tort inima

Preparam blatul:batem spuma albusurile cu zaharul,adaugam pe rand cate un galbenus ,adaugam uleiul.Intr-un

3 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

    Foarte reusit tortul, felicitari!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2011

    Foarte frumos si bun tortul-ma mir ca nu sint tavi cu forme speciale ptr astfel de prajituri.Totusi felicitari!

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2011

    ai avut un pic de munca,dar arata superb...felicitari....!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2011

      Ce frumusel e ursulica ! *****

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2011

      Arata foarte bine.........felicitari....*****

    • KatrinC

      KatrinC (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2011

      Super ursulika !!!! O surpriza deosebita mai ales pentru pici !!! Foarte frumos !!!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2011

      Va multumesc frumos! Nepoteii mei asteapta de la mine in fiecare an ceva nou.Asa ca...am trecut la munca.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2011

      Ce bine arata,de gust nici numai vb.Ai de la mine *****

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2011

      yam,yam,yam !!! pot sa mangai si eu cu papilele mele gustative ursuletul tau ??? sunt animalele mele preferate :) multa munca si multe satisfactii ***** si felicitari

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2011

      Un deliciu!***** Cata munca , dar ce frumos ti-a iesit!!!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

5h

21 voturi

Ingrediente

  • -pentru blatul rotund(diametrul de 22 cm):
  • 4 oua,8 linguri de zahar,8 linguri nuca macinata
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • jumatate de pliculet praf de copt,esenta rom
  • -pentru blatul dreptunghiular(24cm/34cm):
  • 10 oua,20 linguri de zahar
  • 20 linguri nuca macinata
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • -pentru crema:
  • 800 gr frisca
  • 300 gr ciocolata menaj
  • 10 linguri nuca macinata
  • -pentru decor:
  • 1 crema de prajituri de ciocolata(Dr. Oetqer)
  • 250 ml lapte+3 linguri zahar+1 lingura cacao
  • 200 grame frisca
  • -pentru insiropat:
  • sirop de zahar ars cu cafea

Raporteaza reteta

Retete
de mirey
Tort select

Tort select

Blat: se bat separat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, faina, esenta si praful

8 voturi    12 comentarii
2h
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

blatul:se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa si praful de copt .Blatul

1 vot    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
MUSACA DIN PIEPT DE PUI  CU LEUSTEAN

MUSACA DIN PIEPT DE PUI CU LEUSTEAN

Cartofii cruzi se taie rondele si se pun in forma unsa cu unt.Peste ei se presara delikat.Ceapa calita

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte reusit tortul, felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort Anca, cu nuca Tort Anca, cu nuca

Pentru onomastica mea, am pregatit un tort de toamnă cu nuci rumenite, cremă de brânză şi struguri albi Pentru ca nuca

1 vot    2 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Belobreasca