autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort uscat

Autor: elena balica (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 15 ianuarie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elena balica (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 15 ianuarie 2007

Ingrediente
Blat - 6 oua, 350g zahar, 1 1/2 pahar ulei, 450 g faina, sare arome, stafide tinute in coniac, nuci prajite putin, , Crema - 2 1/2 cani de lapte, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 2 cani zahar, 1/2 pachet unt,

Dificultate: Medie Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Blat - se coc trei foi in tava tapetata cu hartie.
Crema - laptele+zahar + bicarbomat se pun la foc mic, se amesteca permanent pana iese o crema groasa maronie - caramel, dupa ce se raceste putin, se adauga untul si vanilie.
Se ung foile si se suprapun, se imbraca in crema.
Se taie a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort uscat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Mocca

Tort Mocca

Blatul se pregateste astfel: Bati spuma albusurile cu 4-5 linguri de zahar, apoi adaugi apa, praful

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort cu frisca si caramel

Tort cu frisca si caramel

Blat: mixam spuma albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam

54 voturi    11 comentarii
3h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat - 6 oua
  • 350g zahar
  • 1 1/2 pahar ulei
  • 450 g faina
  • sare arome
  • stafide tinute in coniac
  • nuci prajite putin
  • Crema - 2 1/2 cani de lapte
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 cani zahar
  • 1/2 pachet unt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici

Blatul : Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de vanilie si fructe