autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort usor de vara cu iaurt

Autor: RAMONA MIHAELA (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 07 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: RAMONA MIHAELA (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 07 iulie 2011

Ingrediente
500 ml frisca lichida, 400 ml iaurt la galetusa (poate fi si dietetic, cu atat mai bine pentru silueta), 1 cutie 400g compot de fructe (ananas, piersici, caise, exotic, etc...), 2 pliculete gelatina alimentara, 1/2 cana zahar, 1 blat de tort din comert (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se toarna geletina in sucul de la compot si se lasa la inmuiat, dupa care se pune la topit la foc mic timp de 1 minut amestecand in continu.

Fructele din compot se taie cubulete potrivite ca marime.

Se amesteca cu mixerul iaurtul cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste.

Se bate frisca cu mixerul conform instructiunilor de pe cutie. Din frisca rezultat se opreste o mica parte pentru ornat.

Se toarna compozitia de iaurt si zahar peste frisca ramasa amestecand continu cu mixerul in aceeasi directie. Se adauga apoi si gelatina topita si racita.
Dupa ce s-a obtinut o pasta omogena se adauga fructele amestecand de aceasta data doar cu o lingura pentru a evita pasarea fructelor.

Compozitia astfel obtinuta se aseaza intr-o forma pentru blat de tort pe care ati imbracat-o in prealabil in folie alimentara.
Se poate adauga optional si blat de tort (eu il cumpar din comert) impartit in trei: o felie se pune pe fundul formei, adaugati apoi 1/2 din compozitia de tort, adaugati a doua felie de blat peste care turnati cealalta jumatate de compozitie, iar deasupra fixati ultima felie de tort.
Pentru ormament eu adaug pe marginile interioare ale formei de tort felii de portocala si kiwi taiate rotund. Aveti grija ca acestea sa ramana fixate pe peretele formei de blat cand adaugati feliile de blat si compozitia de blat.
Se baga tortul la frigider pentru cel putin 12 ore, dupa care se scoate, se rastoarna pe un platou, se inlatura cu grija folia alimentara, dupa care se orneaza conform imaginatiei personale.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort usor de vara cu iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de lamaie

Tort de lamaie

Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina si coaja rasa de lamaie.Compozitia

5 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort de Anul Nou

Tort de Anul Nou

Blat: Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare si lasam la racit. Separam

17 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • OANA

    OANA (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2011

    Este incercat si de mine de atatea ori si este excelent...un tort usor la stomacel...si usor de preparat...Numai bine la toata lumea.

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    Iti acord " usor ", nota Z E C E !!!

  • Fara foto

    pasy (Bucatar) , 08 iulie 2011

    e super reteta ! e racoritoare si usor de preparat ! felicitari !!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

      Prezentarea e super si cred ca este o bunatate !

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

      Un deliciu racoritor!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 500 ml frisca lichida
  • 400 ml iaurt la galetusa (poate fi si dietetic
  • cu atat mai bine pentru silueta)
  • 1 cutie 400g compot de fructe (ananas
  • piersici
  • caise
  • exotic
  • etc...)
  • 2 pliculete gelatina alimentara
  • 1/2 cana zahar
  • 1 blat de tort din comert (optional)

Raporteaza reteta

OANA (Chef de cuisine)

Este incercat si de mine de atatea ori si este excelent...un tort usor la stomacel...si usor de preparat...Numai bine la toata lumea.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort butoi cu crema de vanilie