Ingrediente
* blat, 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri ulei, 4 linguri faina, cacao, 1/2 plic praf de copt, * crema:, 250ml frisca, 200g mascarpone, 3-4 linguri zahar pudra, 1 plic zahar vanilat, * jeleu de zmeura, 300g zmeura, 10g gelatina, 3 linguri zahar, * deasupra ornam cu un 1 plic de gelatina rosie si 100ml frisca.
Dificultate: Medie | Timp: 2h
24 voturi
Mod de preparare
pt sirop 150ml apa se fierbe cu 3 linguri zahar, se adauga esenta de rom
crema: frisca se mixeaza bine cu zaharul, se adauga crema de mascarpone si se mixeaza pana devine o crema tare, se pune si vanilia.
jeleu; gelatina se pune la inmuiat in zmeura impreuna cu zeama pe care o lasa, dupa 10 minute se pune pe foc,cand ajunge la fierbere se da la o parte .
asamblare tort :
blatul racit se taie in doua felii si se insiropeaza.
se aseaza o felie de blat in forma de tort, se pune jumatate de crema, peste jeleul caldut si se da la rece.
cand s-a inchegat bine jeleul punem restul de crema si acoperim cu cea dea doua felie de blat.
punem gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe plic si dam la rece, cand s-a inchegat bine scoatem forma si ornat cu frisca batuta.
mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010
Si gustos si frumos ornat.Felicitari!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 martie 2010
Super aromat si super decorat!*****
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010
E foarte aspectuos tortul Diana, l-ai ornat tare dragut, asa ca de ziua celor ce se iubesc, felicitari!
vera (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010
Felicitari,deosebit de frumos,dar si bun!!!
adriana gherman (Chef de cuisine) , 19 februarie 2010
Arată foarte bine tortul. Felicitări.
vio.vio (Chef de cuisine) , 19 februarie 2010
frumos tort nota 10
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 februarie 2010
Frumos tort ai pregatit tu de ziua indragostitilor! Felicitari!