autor:

ladeea

» » Torturi

Tort varatic

Autor: ladeea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ladeea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2011

Ingrediente
8 mere mari, 100 grame zahar brun, 4 cani faina integrala, 6 oua, o lingurita amidon, dulceata de nuci, coniac, apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Se incepe prin caramelizarea zaharului brun apoi racirea lui. Merele curatate de cotor si coaja au fost lasate peste noapte in apa cu coniac, acest amestec dandu-i gustul unic, proaspat. Pentru un gust mai fin, merele se baga 20 minute la cuptor pentru a se inmuia, dupa aceea vor fi umplute cu dulceata de nuci si puse in tava in care s-a caramelizat zaharul.
Compozitia formata din 6 oua, dintre care albusurile se bat spuma pentru o consistenta mai placuta, 4 cani faina integrala si amidonul se toarna peste merele din tava si se introduce la cuptor la 180 grade pentru 30-45 minute.
Tortul se serveste rece si preferabil garnisit cu o cupa de inghetata de vanilie. Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort varatic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse

Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse

Pregatirea aluatului de tarta: Se amesteca faina si zaharul pudra impreuna cu untul rece taiat

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi
tort cu crema de sampanie

tort cu crema de sampanie

crema: punem gelatina la inmuiat in apa rece pt minim 10 minute.mixam bine galbenusurile cu zahar

6 voturi    6 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Minea , 28 ianuarie 2016

    4 cani cu faina la un tort de mere ? Nu e o gresala ?

  • Fara foto

    Sory Ivan , 28 ianuarie 2016

    arata bine cred ca e gustos dar 4 cani de faina mi se pare enorm pt un blat.....ori e trecuta cantitatea de faina gresit....

  • Fara foto

    anajim (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2016

    PATRU CANI DE FAINA, nu e prea multa faina?

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

9 voturi

Ingrediente

  • 8 mere mari
  • 100 grame zahar brun
  • 4 cani faina integrala
  • 6 oua
  • o lingurita amidon
  • dulceata de nuci
  • coniac
  • apa

Raporteaza reteta

Fara foto

anajim (Chef de cuisine)

PATRU CANI DE FAINA, nu e prea multa faina?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata si Nutella