autor:

ladeea

» » Torturi

Tort varatic

Autor: ladeea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ladeea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2011

Ingrediente
8 mere mari, 100 grame zahar brun, 4 cani faina integrala, 6 oua, o lingurita amidon, dulceata de nuci, coniac, apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Se incepe prin caramelizarea zaharului brun apoi racirea lui. Merele curatate de cotor si coaja au fost lasate peste noapte in apa cu coniac, acest amestec dandu-i gustul unic, proaspat. Pentru un gust mai fin, merele se baga 20 minute la cuptor pentru a se inmuia, dupa aceea vor fi umplute cu dulceata de nuci si puse in tava in care s-a caramelizat zaharul.
Compozitia formata din 6 oua, dintre care albusurile se bat spuma pentru o consistenta mai placuta, 4 cani faina integrala si amidonul se toarna peste merele din tava si se introduce la cuptor la 180 grade pentru 30-45 minute.
Tortul se serveste rece si preferabil garnisit cu o cupa de inghetata de vanilie. Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort varatic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata Maryaly

Tort de ciocolata Maryaly

Crema se prepara astfel:se amesteca laptele cu cele 4 oua,4 linguri de faina,9 linguri de faina si

5 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Truffles senzationale

Truffles senzationale

Se topesc 8 bucati de ciocolata din totalul de 20. Se freaca cu mixerul branza pina este ca o crema

16 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Minea , 28 ianuarie 2016

    4 cani cu faina la un tort de mere ? Nu e o gresala ?

  • Fara foto

    Sory Ivan , 28 ianuarie 2016

    arata bine cred ca e gustos dar 4 cani de faina mi se pare enorm pt un blat.....ori e trecuta cantitatea de faina gresit....

  • Fara foto

    anajim (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2016

    PATRU CANI DE FAINA, nu e prea multa faina?

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

9 voturi

Ingrediente

  • 8 mere mari
  • 100 grame zahar brun
  • 4 cani faina integrala
  • 6 oua
  • o lingurita amidon
  • dulceata de nuci
  • coniac
  • apa

Raporteaza reteta

Fara foto

anajim (Chef de cuisine)

PATRU CANI DE FAINA, nu e prea multa faina?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Saint Honore Tort Saint Honore

Tort Saint Honoré (sfântul-patron al bucătarilor şi patiserilor) cu aluat opărit, decorat cu cremă de vanilie şi cremă

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tort tiramisu cu capsune Tort tiramisu cu capsune

Punem intr-un vas capsunile adaugam si doua linguri de zahar, sucul de lamiie si de la portocale. Le lasam peste noapte, apoi a doua

31 voturi    7 comentarii
15 min
Torturi
Tort fluture