Tort varatic

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Tort varatic

Ingrediente

  • 8 mere mari
  • 100 grame zahar brun
  • 4 cani faina integrala
  • 6 oua
  • o lingurita amidon
  • dulceata de nuci
  • coniac
  • apa

Mod de preparare

Se incepe prin caramelizarea zaharului brun apoi racirea lui. Merele curatate de cotor si coaja au fost lasate peste noapte in apa cu coniac, acest amestec dandu-i gustul unic, proaspat. Pentru un gust mai fin, merele se baga 20 minute la cuptor pentru a se inmuia, dupa aceea vor fi umplute cu dulceata de nuci si puse in tava in care s-a caramelizat zaharul.

Compozitia formata din 6 oua, dintre care albusurile se bat spuma pentru o consistenta mai placuta, 4 cani faina integrala si amidonul se toarna peste merele din tava si se introduce la cuptor la 180 grade pentru 30-45 minute.

Tortul se serveste rece si preferabil garnisit cu o cupa de inghetata de vanilie. Pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise