autor:

ladeea

» » Torturi

Tort varatic

Autor: ladeea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ladeea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2011

Ingrediente
8 mere mari, 100 grame zahar brun, 4 cani faina integrala, 6 oua, o lingurita amidon, dulceata de nuci, coniac, apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Se incepe prin caramelizarea zaharului brun apoi racirea lui. Merele curatate de cotor si coaja au fost lasate peste noapte in apa cu coniac, acest amestec dandu-i gustul unic, proaspat. Pentru un gust mai fin, merele se baga 20 minute la cuptor pentru a se inmuia, dupa aceea vor fi umplute cu dulceata de nuci si puse in tava in care s-a caramelizat zaharul.
Compozitia formata din 6 oua, dintre care albusurile se bat spuma pentru o consistenta mai placuta, 4 cani faina integrala si amidonul se toarna peste merele din tava si se introduce la cuptor la 180 grade pentru 30-45 minute.
Tortul se serveste rece si preferabil garnisit cu o cupa de inghetata de vanilie. Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort varatic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat cu fructe

Tort diplomat cu fructe

Blat - incalzim apa putin. Intr-un bol adaugam galbenusurile, apa si mixam cca 2 min dupa care adaugam

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Red Velvet Cake - Tort

Red Velvet Cake - Tort "Catifea Rosie"

Intr-un castron se cern impreuna faina, sarea si cacaoa. Se lasa in asteptare. In alt castron se

10 voturi    10 comentarii
1h 40 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Minea , 28 ianuarie 2016

    4 cani cu faina la un tort de mere ? Nu e o gresala ?

  • Fara foto

    Sory Ivan , 28 ianuarie 2016

    arata bine cred ca e gustos dar 4 cani de faina mi se pare enorm pt un blat.....ori e trecuta cantitatea de faina gresit....

  • Fara foto

    anajim (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2016

    PATRU CANI DE FAINA, nu e prea multa faina?

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

9 voturi

Ingrediente

  • 8 mere mari
  • 100 grame zahar brun
  • 4 cani faina integrala
  • 6 oua
  • o lingurita amidon
  • dulceata de nuci
  • coniac
  • apa

Raporteaza reteta

Fara foto

anajim (Chef de cuisine)

PATRU CANI DE FAINA, nu e prea multa faina?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort diplomatic cu visine