autor:

ladeea

» » Torturi

Tort varatic

Autor: ladeea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ladeea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2011

Ingrediente
8 mere mari, 100 grame zahar brun, 4 cani faina integrala, 6 oua, o lingurita amidon, dulceata de nuci, coniac, apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Se incepe prin caramelizarea zaharului brun apoi racirea lui. Merele curatate de cotor si coaja au fost lasate peste noapte in apa cu coniac, acest amestec dandu-i gustul unic, proaspat. Pentru un gust mai fin, merele se baga 20 minute la cuptor pentru a se inmuia, dupa aceea vor fi umplute cu dulceata de nuci si puse in tava in care s-a caramelizat zaharul.
Compozitia formata din 6 oua, dintre care albusurile se bat spuma pentru o consistenta mai placuta, 4 cani faina integrala si amidonul se toarna peste merele din tava si se introduce la cuptor la 180 grade pentru 30-45 minute.
Tortul se serveste rece si preferabil garnisit cu o cupa de inghetata de vanilie. Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort varatic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu nutella

Tort cu nutella

Untul moale il amestecam cu nutella;Unul cate unul adaugam ouale intregi mixand cu mixerul dupa fiecare

3 voturi    4 comentarii
30 min
Torturi
Tort

Tort "Cosulet cu ghiocei"

Blat: Albusurile si apa se bat spuma .Adaugam zaharul si batem mai departe pana obtinem o spuma

13 voturi    3 comentarii
2h 50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Minea , 28 ianuarie 2016

    4 cani cu faina la un tort de mere ? Nu e o gresala ?

  • Fara foto

    Sory Ivan , 28 ianuarie 2016

    arata bine cred ca e gustos dar 4 cani de faina mi se pare enorm pt un blat.....ori e trecuta cantitatea de faina gresit....

  • Fara foto

    anajim (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2016

    PATRU CANI DE FAINA, nu e prea multa faina?

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

9 voturi

Ingrediente

  • 8 mere mari
  • 100 grame zahar brun
  • 4 cani faina integrala
  • 6 oua
  • o lingurita amidon
  • dulceata de nuci
  • coniac
  • apa

Raporteaza reteta

Fara foto

anajim (Chef de cuisine)

PATRU CANI DE FAINA, nu e prea multa faina?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort Eufrosina