Se incepe prin caramelizarea zaharului brun apoi racirea lui. Merele curatate de cotor si coaja au fost lasate peste noapte in apa cu coniac, acest amestec dandu-i gustul unic, proaspat. Pentru un gust mai fin, merele se baga 20 minute la cuptor pentru a se inmuia, dupa aceea vor fi umplute cu dulceata de nuci si puse in tava in care s-a caramelizat zaharul.
Compozitia formata din 6 oua, dintre care albusurile se bat spuma pentru o consistenta mai placuta, 4 cani faina integrala si amidonul se toarna peste merele din tava si se introduce la cuptor la 180 grade pentru 30-45 minute.
Tortul se serveste rece si preferabil garnisit cu o cupa de inghetata de vanilie. Pofta buna

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii