autor:

ladeea

» » Torturi

Tort varatic

Autor: ladeea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ladeea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2011

Ingrediente
8 mere mari, 100 grame zahar brun, 4 cani faina integrala, 6 oua, o lingurita amidon, dulceata de nuci, coniac, apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Se incepe prin caramelizarea zaharului brun apoi racirea lui. Merele curatate de cotor si coaja au fost lasate peste noapte in apa cu coniac, acest amestec dandu-i gustul unic, proaspat. Pentru un gust mai fin, merele se baga 20 minute la cuptor pentru a se inmuia, dupa aceea vor fi umplute cu dulceata de nuci si puse in tava in care s-a caramelizat zaharul.
Compozitia formata din 6 oua, dintre care albusurile se bat spuma pentru o consistenta mai placuta, 4 cani faina integrala si amidonul se toarna peste merele din tava si se introduce la cuptor la 180 grade pentru 30-45 minute.
Tortul se serveste rece si preferabil garnisit cu o cupa de inghetata de vanilie. Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort varatic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 3 comentarii

  • Mariana Minea , 28 ianuarie 2016

    4 cani cu faina la un tort de mere ? Nu e o gresala ?

  • Sory Ivan , 28 ianuarie 2016

    arata bine cred ca e gustos dar 4 cani de faina mi se pare enorm pt un blat.....ori e trecuta cantitatea de faina gresit....

  • anajim (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2016

    PATRU CANI DE FAINA, nu e prea multa faina?

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

9 voturi

Ingrediente

  • 8 mere mari
  • 100 grame zahar brun
  • 4 cani faina integrala
  • 6 oua
  • o lingurita amidon
  • dulceata de nuci
  • coniac
  • apa

Raporteaza reteta

anajim (Chef de cuisine)

PATRU CANI DE FAINA, nu e prea multa faina?

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort Mickey