autor:

Priveste si gateste!

» » Torturi

Tort Vis de ciocolata

Autor: Priveste si gateste! (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Priveste si gateste! (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 noiembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente:, , Blat, , 8 oua, 8 linguri zahar, 4 linguri ulei, 6 linguri faina alba, 3 linguri cacao, Crema ganache de ciocolata, , 300 g ciocolata lapte, 500 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca, Crema spuma de unt, , 1 pachet unt, 100 g alune fara sare, 2 linguri cacao, 100 g de zahar pudra, Sirop, , 1 cana de cafea dulce, Glazura, , 100 g ciocolata neagra, 50 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Pentru a prepara blatul se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu putina sare, se adauga pe rand cele 4 linguri zahar, se mixeaza pana se obtine o spuma tare.

Galbenusurile se amesteca cu 4 linguri zahar + 4 linguri ulei, se mixeaza pana se obtine o spuma, apoi se adauga peste albusurile spuma, se amesteca usor de jos in sus.

Se completeaza cu cacao si faina cernute, la fel se amesteca usor de jos in sus.

Se tapeteaza un vas pentru torturi cu hartie de copt, se toarna compozitia de blat, se uniformizeaza suprafata si se da la cuptorul preincalzit la temperatura medie. Se face testul scobitorii pentru a vedea daca blatul s-a copt. Se da la racit apoi se taie in 4 felii.

Pentru a face crema ganache se incalzeste smantana fara a atinge punctul de fierbere, ciocolata se topeste in bain marie sau in cuptorul cu microunde. Se amesteca bine ciocolata topita cu smanatana. Se lasa sa se intareasca putin.

Pentru crema de unt se mixeaza spuma, untul cu zaharul, se adauga cacao. alunele se prajesc si se sfarama cu sucitorul, se pun apoi in untul spuma. Se da la rece.



Mod de asamablare:



Se insiropeaza prima foaie cu putina cafea (cafeaua trebuie sa va ajunga pentru toate 4 foi). Se intinde pe foaia insiropata crema ganache de ciocolata,se aseaza a doua foaie, se insiropeaza, se intinde toata crema de unt si se repeta procedura cu celelalte foi.

Crema de unt se pune o singura data, la mijlocul tortului. Se da tortul pentru cateva ore la frigider pentru a se putea apoi glazura.



Glazura se face la fel ca crema ganache de mai sus cu diferenta ca se pune de calda deasupra tortului si se intinde cu ajutorul unui cutit mai lat si lung. am ornat cu macarons, decoratiuni de ciocolata alba, margele argintii comestibile si bezele caramel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Vis de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Vis de ciocolata

Tort Vis de ciocolata

1.Bati albusurile spuma. Incorporezi galbenusurile frecate cu zaharul,apoi faina si cacaua.Torni

2 voturi    3 comentarii
5h 1 min
Torturi
Tort de ciocolata cu migdale

Tort de ciocolata cu migdale

Pregatim blatul cu cacao astfel: Galbenusurile le frecam cu zahar pana devin o crema si adaugam o

2 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ema , 04 decembrie 2015

    Nu am inteles aproape nimic din text .

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2015

    Arata bine,dar acum nu mai facem dulciuri,ramane la rezerva.

  • Victoria Gabriela

    Victoria Gabriela (Chef de cuisine) , 24 martie 2015

    Chiar gust de vis...Felicitari!

    • Fara foto

      Mihaela Ifrim , 28 ianuarie 2015

      super il voi incerca si e

    • Fara foto

      Birzovan Elena , 27 ianuarie 2015

      Interesant il voi incerca !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2014

      Wow!!! Fara cuvinte!!!

    • Fara foto

      Foea Elena , 11 decembrie 2014

      splendit.

    • Fara foto

      Carmen Cristea , 29 noiembrie 2014

      :)

    • Fara foto

      Lucian Rosentzveig , 27 noiembrie 2014

      o voi incerca si va spun cum a iesit

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri faina alba
  • 3 linguri cacao
  • Crema ganache de ciocolata
  • 300 g ciocolata lapte
  • 500 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca
  • Crema spuma de unt
  • 1 pachet unt
  • 100 g alune fara sare
  • 2 linguri cacao
  • 100 g de zahar pudra
  • Sirop
  • 1 cana de cafea dulce
  • Glazura
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Priveste si gateste!
Inghetata de ciocolata

Inghetata de ciocolata

Se spala portocala, se curata coaja, se taie in cuburi si se lasa la marinat in cele 2 linguri de

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Inghetate
Prajitura Lemon Squares

Prajitura Lemon Squares

Untul moale se bate bine cu zaharul, apa, apoi se incorporeaza faina si un varf de cutit sare.

13 voturi    9 comentarii
55 min
Prajituri
Budinca de orez cu capsuni si frisca

Budinca de orez cu capsuni si frisca

Puneti laptele, un varf de sare si zaharul la foc mic pana se topesc toate. Adaugati si coaja de

5 voturi    2 comentarii
40 min
Budinci

Ema

Nu am inteles aproape nimic din text .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort Mariana