1.Bati albusurile spuma.
Incorporezi galbenusurile frecate cu zaharul,apoi faina si cacaua.Torni compozitia intr-o forma rotunda,de 26cm,tapetaata cu hartie si coci la foc mic,in cuptorul preincalzit,40 de minute.Rece,il dai in 3 foi.
2.Pentru creme,topesti la bain-marie,in vase diferite,ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul.In crema alba,adaugi esenta de vanilie,iar in cea maro,esenta de rom si nesul.Lasi cremele sa se raceasca.
3.Pentru sirop,caramelizezi intr-o craticioara zaharul si stingi cu 100ml apa.
Stingi focul si torni esenta.
4.Asezi in forma de tort un blat,il insiropezi si il ungi cu crema negra.Suprapui alt blat,il insiropezi si il ungi cu crema alba.Acoperi cu blatul ramas,insiropat.Dai la rece 2-3 ore.
5.Pentru glzura,topesti la bain-marie ciocolata cu frisca si untul.Imbraci tortul in glazura.
Decorezi cu trufe si frunze de ciocolata.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii