1.Bati albusurile spuma.
Incorporezi galbenusurile frecate cu zaharul,apoi faina si cacaua.Torni compozitia intr-o forma rotunda,de 26cm,tapetaata cu hartie si coci la foc mic,in cuptorul preincalzit,40 de minute.Rece,il dai in 3 foi.
2.Pentru creme,topesti la bain-marie,in vase diferite,ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul.In crema alba,adaugi esenta de vanilie,iar in cea maro,esenta de rom si nesul.Lasi cremele sa se raceasca.
3.Pentru sirop,caramelizezi intr-o craticioara zaharul si stingi cu 100ml apa.
Stingi focul si torni esenta.
4.Asezi in forma de tort un blat,il insiropezi si il ungi cu crema negra.Suprapui alt blat,il insiropezi si il ungi cu crema alba.Acoperi cu blatul ramas,insiropat.Dai la rece 2-3 ore.
5.Pentru glzura,topesti la bain-marie ciocolata cu frisca si untul.Imbraci tortul in glazura.
Decorezi cu trufe si frunze de ciocolata.
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii