Tort Vis de ciocolata

Timp pregatire
301 minute
Complexitate
redusa
Tort Vis de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • •5 oua
  • •cate 5 plicuri zahar si faina
  • •2 linguri cacao
  • Pentru crema1:
  • •200g ciocolata alba
  • •50ml frisca lichida
  • •50g unt
  • •1 fiola esenta de vanilie
  • Pentru crema2:
  • •200g ciocolata amaruie
  • •50ml frisca lichida
  • •50g unt
  • •1 foila eseenta de rom
  • •2 pliculete nes
  • Pentru sirop:
  • •100g zahar
  • •1 fiola esenta de rom
  • Pentru decor:
  • •100g ciocolata amaruie
  • •100ml frisca lichida
  • •50g unt
  • •15 trufe de ciocolata cu rom

Mod de preparare

1.Bati albusurile spuma.

Incorporezi galbenusurile frecate cu zaharul,apoi faina si cacaua.Torni compozitia intr-o forma rotunda,de 26cm,tapetaata cu hartie si coci la foc mic,in cuptorul preincalzit,40 de minute.Rece,il dai in 3 foi.

2.Pentru creme,topesti la bain-marie,in vase diferite,ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul.In crema alba,adaugi esenta de vanilie,iar in cea maro,esenta de rom si nesul.Lasi cremele sa se raceasca.

3.Pentru sirop,caramelizezi intr-o craticioara zaharul si stingi cu 100ml apa.

Stingi focul si torni esenta.

4.Asezi in forma de tort un blat,il insiropezi si il ungi cu crema negra.Suprapui alt blat,il insiropezi si il ungi cu crema alba.Acoperi cu blatul ramas,insiropat.Dai la rece 2-3 ore.

5.Pentru glzura,topesti la bain-marie ciocolata cu frisca si untul.Imbraci tortul in glazura.

Decorezi cu trufe si frunze de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise